Verloofd?

Verloofd?

Is jouw allerliefste op zijn/haar knie gegaan? Wat een onwijs heerlijk begin van 2021! Van harte gefeliciteerd - geniet van elkaar en van alles wat er op jullie pad gaat komen op weg naar jullie huwelijk. Zodra je jullie verloving bekendmaken, stromen de felicitaties natuurlijk binnen. Nóg meer genieten! En daarna begint het – het plannen van jullie Grote Dag! Wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Op https://loves2love.nl vind je een handige, gratis checklist!

En ben je eenmaal toe aan het kiezen van jullie eigen trouwambtenaar? Samen creëren we de ceremonie van jullie dromen! Bel of mail mij gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Fotocredits Seth Reese on Unsplash

 

2021 een nieuwe start!

2021 een nieuwe start!

Donderdag 31 december, de laatste dag van 2020. Gelukkig - wat kijken we allemaal reikhalzend uit naar een nieuwe start.

Van harte wens ik iedereen een bruisend begin van een veel beter nieuwjaar waarin liefde, gezondheid, verbinding, onbezorgdheid en een dik pak plezier de boventoon voeren. Een jaar boordevol lichtpuntjes, waarvan je er zelf één bent! En een jaar waarin je misschien wel gaat trouwen!

Fotocredits Kartik Gupta voor Pexels

Miljoenen lichtpuntjes

Miljoenen lichtpuntjes

Vuurwerk? Nee, dat feest gaat dit jaar niet door. Maar… op oudejaarsavond kunnen we natuurlijk wél allemaal tegelijk in de buitenlucht sterretjes aansteken om precies 20:21 uur! Nederland één grote sterrenzee! Zie je het voor je? En al die sterretjes tezamen staan voor de lichtpuntjes waar we met z’n allen zó naar uitkijken na zo’n intens en bewogen jaar. Dus ga voor je huis staan, in je tuin, op je balkon, of in het open raam. Vorm geen groepjes, maar houd ruimschoots afstand. Zo zie je je buren tóch nog even in de aanloop naar de jaarwisseling. Lieve wensen voor een blij en gezond 2021 komen ook over, want: geen oorverdovend vuurwerk!

2021 een beter jaar!

Nog maar twee dagen en dan is 2020 gelukkig voorbij. Wat kijken we allemaal reikhalzend uit naar een nieuwe start. Van harte wens ik iedereen een bruisend begin van een beter nieuw jaar waarin liefde, verbinding, onbezorgdheid en gezondheid de boventoon voeren!

Een bizar jaar...

Een bizar jaar...

2020 – een bizar jaar. Een gitzwarte pagina in de wereldgeschiedenis. Laten we ‘m snel omslaan – vooruitkijken naar het licht, koesteren wat we hebben en de liefde blijven vieren! Op naar een Coronavrij 2021 met veel mooie momenten, liefde, knuffels, plezier en gezelligheid. Pas goed op jezelf en blijf gezond.

Van harte wens ik iedereen piekfijne kerstdagen vol mooie momenten. Geniet van en met elkaar!

Kerstmis. Huwelijksaanzoek?

Kerstmis. Huwelijksaanzoek?

Ga jij jouw grote liefde de komende kerstdagen het allermooiste cadeau geven en haar of hem ten huwelijk vragen? Of op oudejaarsavond? Gewéldig! Een beetje spannend ook natuurlijk - hoe vlieg ik het aan? En waar ga ik het doen? vraag je je nu misschien af. Doe wat je hart je ingeeft. Eigenlijk maakt het allemaal niet uit – dé vraag stellen aan je allerliefste is het enige dat telt. Én natuurlijk haar/zijn antwoord! Hoe je het ook doet, maak er iets moois van. En geniet samen van dit magische moment!

EEN PAAR IDEEËEN

Kan je tóch wel wat inspiratie gebruiken? Ik geef je graag een paar ideeën - om je op weg te helpen. Wat vind je van een prikkelend menu voor een romantisch diner bij kaarslicht? Bedenk voor de verschillende gerechten namen die bijvoorbeeld herinneren aan iets heel leuks, dat jullie samen hebben beleefd. Of namen die jouw gevoelens voor je liefste verwoorden. Ben je niet zo’n getalenteerd kok, schakel dan een goede cateraar in. Bedenk samen met de cateraar een diner waarmee jij je liefste verrast en verwent! Inclusief speciale, bijbehorende wijnen natuurlijk.
Heel belangrijk: dek de tafel met liefde en aandacht. Zet veel kaarsen neer, zodat je verder geen licht nodig hebt. Strooi bloemen en/of bloemblaadjes op de tafel. En jullie favoriete muziek – die hoort er natuurlijk ook bij. Open haard? Steek ‘m dan bijtijds aan. Leg een lekker zacht schapenvachtje of een comfortabele deken neer vóór de open haard… Een fijne aanloop naar een huwelijksaanzoek!

SPROOKJESACHTIGE RIT

Een ander decor: de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet, of voor het eerst hebben gekust. In je rugzak natuurlijk dé ring, kleedje om op te zitten, champagne, twee flûtes.
Nóg een idee: een winterse picknick op een mooi plekje in het bos. Sfeervol én een beetje avontuurlijk. Neem ook dekentjes mee, zodat jij en je liefste lekker warm blijven. Vooraf gegaan door een sprookjesachtige rit met koets en paarden. Zie je het voor je? Even googelen!

TIP: vraag haar of zijn vader (of ouders) eerst om de hand van je geliefde. Dat getuigt van respect én het is super romantisch. Maar dat niet alleen: het komt de relatie met je schoonouders beslist ten goede. Een win-win dus!

TROUWEN IN 2021?

Willen jullie in 2021 trouwen? Mijn agenda biedt nu nog mogelijkheden om de ceremonie van jullie dromen te creëren. Maar wacht niet te lang. Vol is vol!

Van harte wens ik jullie alvast buitengewoon liefdevolle kerstdagen en een Coronavrij, blij en gelukkig 2021!

Lang leve de liefde, ook in Corona-tijd!

Lang leve de liefde, ook in Corona-tijd!

Samenzijn met dierbare familie en vrienden is nu geen vanzelfsprekendheid. Trouwen in Corona-tijd benadrukt dan ook hoe belangrijk liefde is en vooral: liefde vieren! En dat kán, op een zeer persoonlijke, ontspannen en liefdevolle manier. Maximaal 30 personen zijn in totaal toegestaan, mits de trouwlocatie daarvoor voldoende ruimte biedt.
De focus ligt nu meer dan ooit op de trouwceremonie – dat is écht het hart van jullie trouwdag. En dat moet dus keihard kloppen! Samen bereiden we jullie ceremonie voor, stap voor stap. Uitgebreid neem ik daarvoor de tijd. Ik luister naar jullie wensen en ideeën en draag met veel plezier ideeën aan om jullie ceremonie super persoonlijk te maken, zodat die naadloos bij jullie past. Puur maatwerk. Zo deden Barry en Beau samen een prikkelend zandritueel tijdens hun ceremonie. Telkens als zij een scheut gekleurd zand in het glazen hart goten, spraken zij een belofte uit naar elkaar. Een mengeling van serieuze en humoristische beloften, die ik zachtjes souffleerde. Een heerlijk hilarisch en luchtig moment. Het stralende bruidspaar genoot en hun gasten ook, niet in de laatste plaats van het verrassende en unieke resultaat! Als het kersverse echtpaar nu een blik werpt op het met zand gevulde glazen hart verschijnt die big smile weer op hun gezichten. Zó gaaf!                                                       Fotocredits B-together.nl

De liefde vieren was nog nooit zo intens!

De liefde vieren was nog nooit zo intens!

Het Coronavirus dreigt aan een derde golf te beginnen. Het monster dwingt je tot het maken van keuzes. Keuzes die je eigenlijk helemaal niet wílt maken. Je huwelijk uitstellen? Tot wanneer? Wanneer zijn we bevrijd van dit vreselijke monstervirus?
Jullie kunnen er natuurlijk voor kiezen om elkaar nu je JA-woord te geven tijdens een super intieme ceremonie, samen met jullie liefste mensen – jullie inner circle. Ná de Coronacrisis vieren jullie dat uitbundige feest met ál je familie en vrienden. Zo vier je de liefde twee maal én kunnen jullie twee maal je prachtige trouwkleding dragen! Anders dan jullie voor ogen stond, dat wél. Een kwestie van mindset.

Het hart van jullie trouwdag

De trouwceremonie is echt het hart van jullie trouwdag, het moment waarop je JA zegt tegen je grote liefde, omringd door jullie liefste mensen. Een waanzinnig intiem moment - dat moet natuurlijk hélemaal kloppen. De focus ligt meer dan ooit volledig op een intieme, intense en super persoonlijke ceremonie die naadloos bij jullie past – puur maatwerk. De ceremonie van jullie dromen – we creëren ‘m samen. Met live muziek op diverse momenten – dat beveel ik van harte aan. Zo krijgt jullie ceremonie een extra persoonlijke dimensie. Prachtige VOWS uitspreken naar je allerliefste, gasten die ook graag woorden willen geven aan hun liefde voor jullie, een mooi ritueel… Liefde geeft de tijd aan, de klok telt niet mee. En Corona proof – de regels worden uiteraard gerespecteerd. Zo kunnen jullie je geluk delen en de liefde intens vieren met jullie liefste mensen.

Klein maar groots

De afgelopen maanden mocht ik een aantal huwelijken voltrekken in kleinere kring. Stuk voor stuk waren het pareltjes: klein maar groots - een onvergetelijke belevenis! Liefde en verbinding zó voelbaar - familie en vrienden zó betrokken bij de ceremonie. Intiem en relaxed - het bruidspaar had uitgebreid tijd en aandacht voor alle dierbare gasten. De liefde vieren was nog nooit zó intens!
In het Gastenboek lees je hoe bruidsparen hun kleine, maar grootse ceremonie tijdens deze corona-crisis hebben beleefd. Willen jullie je huwelijk niet langer uitstellen? Neem gerust contact met mij op. Met mijn koffer vol ideeën inspireer ik jullie met veel liefde en plezier! Samen creëren we de trouwceremonie van jullie dromen, perfect ‘op maat’.

The Perfect Ceremony

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij de organisatie van jullie huwelijk? Trouw Buitengewoon werkt samen met een aantal gerenommeerde professionals die met liefde en plezier voor jullie klaarstaan. Vakspecialisten die nét zo gepassioneerd zijn als ik. Denk bijvoorbeeld aan een perfecte locatie, weddingplanner, live muziek, fotograaf, videograaf, wedding stationary, bloemist, stylist, bruidstaart-creator, MUHA (make up and hair artist). Uiteraard hebben wij dezelfde visie wat kwaliteit betreft. Wij staan garant voor een onvergetelijke belevenis. The Perfect Ceremony en meer - wij creëren 'm samen voor jullie, Corona proof. Meer weten? Stuur mij gerust een mailtje!  

Fotocredits B-together.nl
Voor de foto even snel naast elkaar, daarna weer 1,5 meter afstand...

Trouwen op korte termijn? Wij helpen je met liefde!

Trouwen op korte termijn? Wij helpen je met liefde!

Willen jullie op korte termijn trouwen? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de organisatie van jullie huwelijk? Trouw Buitengewoon kan je helpen!

Trouw Buitengewoon werkt samen met een aantal gerenommeerde professionals die heel graag voor jullie klaarstaan. Vakspecialisten die nét zo gepassioneerd zijn als ik. Lezen en schrijven kunnen wij met elkaar - een garantie voor succes! Uiteraard hebben wij dezelfde visie wat kwaliteit betreft. Wij staan garant voor een onvergetelijke belevenis. The Perfect Ceremony - wij creëren 'm voor jullie, Corona proof. Met veel liefde en plezier!
Denk bijvoorbeeld aan een perfecte locatie, weddingplanner, live muziek, fotograaf, videograaf, wedding stationary, bloemist, stylist, bruidstaart-creator, MUHA (make up and hair artist). Meer weten? Stuur mij gerust een mailtje!

Klein maar groots!

Klein maar groots!

De afgelopen maanden mocht ik een aantal huwelijken voltrekken in kleinere kring, op bijzondere locaties. Stuk voor stuk waren het pareltjes - groots, een onvergetelijke belevenis! Intiem en intens, liefde en verbinding zó voelbaar – tijd en aandacht voor álle gasten. De focus volledig op de ceremonie - liefde gaf de tijd aan.

Willen jullie ook graag nu trouwen? Misschien willen jullie een gezin gaan stichten, of is er een baby op komst? Of jullie willen dat opa en/of oma of een ander dierbaar familielid van een broze leeftijd erbij is als jullie JA tegen elkaar zeggen?
Neem gerust contact met mij op. Met mijn koffer vol ideeën inspireer ik jullie met veel liefde en plezier! Samen creëren we jullie buitengewone trouwceremonie die naadloos bij jullie past, perfect ‘op maat’. Neem snel een kijkje in het Gastenboek. Daar lees je hoe bruidsparen hun intieme ceremonie tijdens deze corona-crisis hebben beleefd!

 

Trouwen en scheiden tegelijk??

Trouwen en scheiden tegelijk??

In deze bizarre tijd kun je besluiten om je huwelijk uit te stellen tot – ja, tot wanneer? Wanneer zijn we bevrijd van dit afschuwelijke monstervirus?
Óf je scheidt twee zaken: nú elkaar je JA-woord geven tijdens een heel intieme ceremonie en ná de coronacisis dat uitbundige feest vieren.
De trouwceremonie is het hart van jullie trouwdag, het moment waarop je JA zegt tegen je grote liefde. Een waanzinnig intiem moment en dat moet perfect zijn.
Hoe mooi is dit: de focus volledig op een intieme, intense en super persoonlijke ceremonie die naadloos bij jullie past – puur maatwerk. Prachtige VOWS uitspreken naar je grote liefde, liefste mensen die ook graag even willen spreken, een toost na jullie JA-woord, een mooi ritueel… Jullie geluk delen en de liefde intens vieren met de mensen die het dichtst bij jullie staan - jullie inner circle. Daar is nu álle tijd voor.
Ná de crisis vieren jullie dan dat uitbundige feest met ál je vrienden en familie. Een kwestie van twee zaken scheiden dus. Voordeel: zo kan je twee maal de liefde vieren én twee maal je prachtige trouwkleding dragen! 

Fotocredits Davien Huisman

Tijdelijke verzwaring coronamaatregelen

TIJDELIJKE VERZWARING CORONA-MAATREGELEN

Dinsdagavond 3 november jl. maakte premier Mark Rutte de tijdelijke verzwaring van de corona-maatregelen bekend, bovenop de gedeeltelijke lock down. De nieuwe maatregelen gelden in principe gedurende twee weken, vanaf 4 november om 22:00 uur. Voor huwelijken betekent dit dat er maximaal 20 personen aanwezig mogen zijn bij huwelijksvoltrekkingen. Kinderen tellen mee. (Spontane) samenkomsten na afloop van de ceremonie zijn niet toegestaan. Bron: Rijksoverheid.nl

Willen jullie beslist tóch nu trouwen, om wat voor reden dan ook? Neem dan contact met mij op. Ik heb een schatkist vol ideeën om jullie ceremonie een extra persoonlijke dimensie te geven! Omringd door jullie allerliefste mensen elkaar je JA-woord geven. Samen creëren we jullie maatwerk-ceremonie: intiem, intens, vol liefde, onvergetelijk. LOVE RULES!

Minder is veel meer!

Minder is veel meer!

Dat bewijst dit zoveelste waanzinnig toffe huwelijk in kleinere kring. Intens, intiem, super persoonlijk en zó liefdevol was de ceremonie. Monique en Leen – ze stráálden! Nog geen dertig gasten, mensen die heel dichtbij ze staan – de inner circle. De klok telde niet mee, de liefde gaf de tijd aan.
De moeder van de bruid droeg een heerlijk gedicht voor, dat zij zelf had geschreven. De zeer persoonlijke speech die de oudste zoon uitsprak voor zijn moeder en haar liefste raakte menig hart en deed dan ook de nodige traantjes vloeien. Toen zijn emoties ook hem overmanden, nam zijn jongere broer het over. Zó mooi! Een zandritueel maakte de ceremonie zo mogelijk nóg persoonlijker. Het resultaat krijgt een mooi plekje in hun huis!
WILLEN JULLIE GRAAG TROUWEN? Mijn advies: DOEN! Uitstellen is écht niet nodig! Minder is veel méér. Een kwestie van mindset – dat uitbundige feest vieren jullie toch lekker ná de crisis? Bijkomend voordeel: je kunt je trouwkleding twee keer aan!

Trouwen en de nieuwste Corona-maatregelen

TROUWEN EN DE NIEUWSTE CORONA-MAATREGELEN

Met ingang van dinsdag 29 september 18:00 uur geldt landelijk het volgende gedurende de komende drie weken. Voor bijeenkomsten binnen: maximaal 30 personen in één ruimte, inclusief personeel. Buiten maximaal 40, inclusief kinderen t/m 12 jaar, exclusief personeel. Bron: Rijksoverheid.nl

Mijn hart gaat uit naar jullie, lieve bruidsparen. Jullie hebben zó uitgekeken naar één van de allermooiste dagen van jullie leven. Wat gaan jullie doen: uitstellen tot volgend jaar? Of tóch door? Want jullie willen zó graag je liefde vieren, jullie kunnen niet wachten. Misschien is er een baby op komst, willen jullie een huis kopen, of willen jullie dat mensen van een broze leeftijd erbij zijn? Dat betekent dus helaas schrappen in de gastenlijst. Maar houd alsjeblieft in gedachten: small is beautiful! Dit zei één van ‘mijn bruidsparen’ onlangs over hun zeer intieme ceremonie – 26 gasten in plaats van 150: ‘Wij kijken zó ontzettend goed terug op onze bruiloft. Het was écht super, zó intens. En uiteindelijk was er zó veel meer liefde!’ LOVE RULES!

Spetterende start

SPETTERENDE START

Tropische temperaturen, veel te warm voor een openingsdans? Begin je feest met een spectaculaire sprong in het zwembad! Thijs en Joëlle sprongen als eersten, onmiddellijk gevolgd door hun gasten. Supercool én ook nog eens coronaproof! Ook de fotograaf ging te water, mét onderwatercamera. Voor Marnix de Stigter Bruidsfotograaf resulteerde dat in deze spetterende Wedisson Awards winnende foto’s. Tip: informeer je gasten wél even vantevoren!

Strooien met liefde

STROOIEN MET LIEFDE

Confetti gooien? Nee toch zeker, hoor ik je denken. Klopt, gewone confetti gooien is vrijwel nergens meer toegestaan. Logisch natuurlijk. Maar 100% biologisch afbreekbare confetti gooien mag wél. Je ziet: het visuele effect doet beslist niet onder voor ‘gewone’ confetti én je hoeft niets op te ruimen. Bladconfetti wordt binnen een paar dagen afgebroken in de natuur, vlekt niet, je glijdt er niet over uit. Strooibare liefde!

Fotocredits Davien Fotografie

 

 

Versoepeling corona maatregelen per 1 juli

VERSOEPELING CORONA MAATREGELEN PER 1 JULI

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn
vanaf 1 juli verder versoepeld. Een aantal basisregels blijft bestaan, maar mensen mogen wel weer in grotere groepen samenkomen. De regels kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld: regels voor binnen en regels voor buiten. Het besmettingsgevaar buiten is aanzienlijk minder dan binnen.

Voor bruiloften betekent dit het volgende. Bron: Rijksoverheid

Binnen:
- altijd 1,5 meter afstand houden
- maximaal 100 mensen bij elkaar, personeel telt niet mee
- meer dan 100 mensen mag, maar alleen als je een plek reserveert
- en: je krijgt een gezondheidscheck.

Buiten
- altijd 1,5 meter afstand houden
- maximaal 250 personen bij elkaar, personeel telt niet mee
- meer dan 250 mensen is toegestaan op plekken met vaste zitplaatsen
- een plek reserveren is verplicht
- en: je krijgt een gezondheidscheck.

Wat betekenen de versoepelingen voor jullie trouwplannen? Zetten jullie je plannen door? Of kiezen julllie voor een andere oplossing? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd!

Willen jullie dat ik meedenk? Mail mij gerust!

 

 

Oerwoud corona regelgeving

OERWOUD CORONA REGELGEVING

Serieus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Weet jij bijvoorbeeld hoe het zit in de volgende situaties:
- Ik heb met een groepje van vijf vrienden afgesproken in het park. We drinken er een biertje bij, maar houden keurig 1,5 meter afstand tot elkaar. Zijn wij dan in overtreding?

- Ik ben binnenkort jarig. Ik heb een stuk of tien vrienden uitgenodigd om dat bij mij thuis te komen vieren. Mag dat? En geldt daarbij nog steeds wel de eis dat we 1,5 meter afstand moeten houden?

In de Volkskrant een handige quiz. Nadrukkelijk teken ik aan dat de regels vanaf 1 juli weer worden versoepeld. Hieronder vind je een duidelijk overzicht: Basisregels voor iedereen

 

Tip Ieder een eigen pen

TIP: EEN EIGEN PEN VOOR ALLE GASTEN

In deze bizarre coronatijd tekenen we de huwelijksakte ieder met een eigen, zwart schrijvende pen: jullie als bruidspaar, de getuigen en de trouwambtenaar.
Datzelfde geldt als jullie je gasten vragen om iets in het gastenboek te schrijven - ieder met een eigen pen. Safety first. Hoe leuk is het om ál jullie gasten een pen cadeau te doen, bedrukt met jullie namen en trouwdatum? Én in jullie themakleur? Een leuke give away, een heel persoonlijk aandenken voor jullie gasten! Voor een schappelijk prijsje te bestellen bij www.pens.com

 

Update 6 mei 2020

19 MEI - UPDATE CORONA REGELS

Tot 1 juli blijft het aantal personen bij een huwelijksceremonie gehandhaafd: maximaal 30 personen, inclusief personeel. Behalve het bruidspaar én leden uit één huishouden moet iedereen 1,5 meter afstand in acht nemen.
Vanaf 1 juni is de horeca weer geopend. Binnen mogen maximaal 30 personen samenkomen, exclusief personeel. Op reservering en met inachtneming van 1,5 meter afstand, behalve leden van één huishouden. Op het terras geldt dat maximale aantal niet, maar moet iedereen wél aan tafels zitten en de 1,5 meter in acht nemen. Dat geldt niet voor leden uit één huishouden. Afhankelijk van de mogelijkheden en regels van een locatie kan er dus na afloop van een ceremonie worden genoten van bubbles & bites.

Sowieso geldt met ingang van 1 juni:
Buiten mogen mensen bij elkaar zijn als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Vanaf 3 personen wordt gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter. In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen, met 1,5 meter afstand tot elkaar.

Vanaf 1 juli worden samenkomsten van maximaal honderd personen weer toegestaan. Onder voorwaarden - de 1,5 meter afstand blijft gelden. Ook restaurants mogen maximaal 100 personen ontvangen. Maar ook hier geldt: 1,5 meter afstand van elkaar. Dat betekent dus dat bruiloften met maximaal 100 personen vanaf 1 juli 2020 kunnen doorgaan. YES! Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie! Op de website van de Rijksoverheid lees je alles over deze recente update.  

De coronacrisis en trouwen - update 21 april

De coronacrisis en trouwen - update 21 april

Premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond 21 april aan dat de meeste coronamaatregelen tot zeker 20 mei van kracht blijven. Huwelijken kunnen doorgaan, met dien verstande dat er maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn, die op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen zitten.

De maatregelen op een rij

  • - Voor de horeca geldt dat alle gelegenheden tot 20 mei gesloten blijven. Dit betekent dus: geen recepties, diners en/of huwelijksfeesten.
  • - Ook voor uitvaarten geldt: maximaal 30 personen, met 1,5 meter afstand van elkaar.
  • - Kappers en anderen met een contactberoep mogen voorlopig nog niet aan het werk.
  • - Nog geen bezoek in verzorgingshuizen tot 20 mei.
  • - Ook alle andere maatregelen (theaters, musea, bioscopen) zijn verlengd van 28 april tot 20 mei.

In de week van 20 mei wordt besloten of deze maatregelen versoepeld kunnen worden. Evenementen met een vergunnings- of meldingsplicht blijven tot 1 september verboden.

Wel mogen kinderen in het basisonderwijs vanaf 11 mei weer gedeeltelijk naar school. Ook de kinderopvang mag vanaf die datum weer open. Middelbare scholen blijven in ieder geval tot 1 juni gesloten. Vanaf 28 april is sporten buiten mogelijk tot en met 18 jaar. Tussen 12 en 18 met 1,5 meter afstand. Topsporters mogen individueel trainen.

Klein én dapper

Klein én dapper

Deze schattige kleine ringdrager kon nog maar nét lopen, toen hij zijn belangrijke taak ging vervullen. Vanuit deze strategische positie nam hij eerst de situatie in ogenschouw. Om daarna zijn wankele o-zo gewenste move richting het bruidspaar te maken. Een enthousiast applaus was zijn beloning. En natuurlijk heel dikke knuffels van het bruidspaar!

Award winning photo by Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

 

Trouwen in de winter is magisch en super romantisch!

Trouwen in de winter is magisch en super romantisch!

Makkelijk was het uiteraard niet: het besluit om jullie huwelijk uit te stellen. Maar een wijs besluit is het wél. Weg met alle stress en onzekerheid. Na de teleurstelling weer dóór - met plezier vooruitkijken naar jullie Grote Dag! Willen jullie tóch in 2020 trouwen, dan wordt het óf najaar óf winter. Eerder schreef ik over trouwen in het najaar. Nu de focus op trouwen in de winter.
Met nadruk adviseer ik om op korte termijn in overleg met jullie leveranciers een nieuwe datum te kiezen. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk en snel voor alle betrokken partijen. Veel bruidsparen verplaatsen nu hun huwelijk naar de maanden augustus tot en met december. Uiteraard zijn de regels van de regering daarbij altijd maatgevend. Op vrijdagen en zaterdagen lopen de agenda’s snel vol. Wees flexibel en denk ook aan trouwen op een woensdag, donderdag of zondag. Waarom niet? Trouwen rond de feestdagen heeft het voordeel dat veel mensen rond die tijd vrij nemen, dus dat komt heel goed uit! Qua beschikbaarheid bieden deze dagen nu nog mogelijkheden bij jullie leveranciers.

Mogelijkheden te over

De winter heeft veel te bieden: romantiek, warmte, gezelligheid, sfeer. Ok, buiten is het koud, het kan regenen en waaien. Maar regenen en waaien kan het ’s zomers ook.
Stel je dit scenario voor: vuurkorven en fakkels markeren het toegangspad naar jullie locatie en zorgen voor een feeërieke sfeer. De stemming zit er meteen in bij jullie gasten.
Bij hun aankomst worden ze muzikaal onthaald door een stijlvol gekleed muzikaal trio, warm en verrassend. Bijvoorbeeld. Romantiek ten top!
Binnen is het heerlijk warm - een knapperend haardvuur. Of misschien zelfs wel meer open haarden en knapperde haardvuurtjes. En natuurlijk ontelbare kaarsen en lichtjes. Echt heel veel kaarsen en lichtjes. De styling weerspiegelt de wintersfeer: natuurlijke materialen en warme kleuren in combinatie met wit, goud en zilver. En kunstsneeuw en/of (zogenaamde) ijssculpturen. Mogelijkheden te over.
Bij een winterhuwelijk hoort natuurlijk een winterdiner. Jullie locatie of cateraar heeft ongetwijfeld geweldige suggesties. Geurige, rijke soepen, winterse stoof- en stamppotten, crèpes of een chocolade fontein als dessert. Of een winterse barbecue, als jullie het wat gemoedelijker willen.

Programma voor jullie Grote Dag

Het programma voor jullie Grote Dag - daar kunnen jullie nu rustig over nadenken. Geven jullie de kick-off met de ceremonie en jullie volmondig JA, omringd door jullie liefste mensen? Gevolgd door een feestelijke toost en het aansijden van de bruidstaart? Of wordt het een avondceremonie? Organiseer dan bijvoorbeeld een gezelllige spelletjesmidag met jullie daggasten, gevolgd door een winters diner of winter barbecue. Terwijl jullie daggasten aan de koffie zittten, kleden jullie je om. Ondertussen arriveren de avondgasten. En dan - in deze heerlijke sprookjessfeer -  maken jullie je entree. De ceremonie begint, het hoogtepunt van jullie Grote Dag. En al jullie gasten zijn getuigen van het moment waarop jullie luid en duidelijk JA zeggen tegen de liefde van je leven. Hoe mooi is dat? 
Na afloop van jullie cermonie natuurlijk een feestelijke toost met bubbels. Wat vind je ervan om dan ook Glühwein te schenken en warme chocolademelk? Past perfect in het winterthema en gasten die geen alcohol drinken doe je daarmee zéker een plezier. Idee: een hot chocolate bar tijdens jullie feest? Laat je gasten zelf hun chocolade drink samenstellen, met verschillende toppings. Levert ook een stukje entertainment op. Met een daverend feest besluiten jullie dit Grote Feest van de Liefde.

In de tent?

Hadden jullie je zomerhuwelijk gepland in een tent? Dat plan hoeven jullie niet te laten varen, want dat kan ’s winters ook! Jullie tentleverancier kan daar alles over vertellen. Ook over wat daarbij nodig is, zoals verwarming, toiletten en stroomvoorziening. Verlichting is natuurlijk de smaakmaker bij uitstek. Een met lichtslingers gevulde tent, zie je het voor je? Fleece dekentjes in warme kleuren zorgen voor een gezellig accent. Warme dranken en hapjes helpen ook. Buiten zorgen vuurkorven voor een sprookjesachtige sfeer.

Jullie outfits

Een praktisch punt: jullie outfits. Bruid, waarschijnlijk heb jij de bruidsjurk van je dromen al in huis, uitgaande van jullie zomerhuwelijk. Omschakelen naar je winter wedding is qua outfit niet zo ingrijpend. Een bijpassend lekker warm jasje, of misschien zo’n leuke poezelige nep bont stola, of een mooie cape of jas? En natuurlijk geen sandaaltjes maar pumps, bontlaarsjes of stoere sneakers. Lange handschoenen maken het geheel af. Top, een adembenemend geheel! De bruidegom koopt zijn trouwpak meestal niet zo lang voor het huwelijk, dus met wat mazzel kan hij nu kiezen voor een driedelig pak van een fijne warme stof stof. En: een toffe mantel mét bijpassende sjaal en –handschoenen. Kicken!

Fotoshoot

Jullie fotoshoot – ’s winters zijn de dagen korter dan ’s zomers. Jullie fotograaf en videograaf weten dat als de besten, dus zullen jullie je shoot eerder op de dag plannen. Voordeel: de zon schijnt ’s winters minder fel. Dat levert prachtig licht op voor jullie shoot. En geen foto’s met dichtgeknepen ogen van jullie als bruidspaar samen met jullie dierbare gasten! Jullie zullen beslist uit je dak gaan als je het resultaat ziet! Sneeuw zou natuurlijk het perfecte plaatje geven. Maar ja, helaas - ook sneeuw is niet gegarandeerd...

Huwelijksreis

Terwijl het bij ons dus vroeg donker en koud is, plannen jullie natuurlijk je huwelijksreis naar een heerlijk warm land. Je reist dan in het laagseizoen, betaalt niet de hoofdprijs én het is een stuk rustiger qua toeristen!

Last but not least: hebben jullie nu een samenlevingscontract? Zo niet, laat dit dan alsnog opmaken door een notaris. Trouwen houdt immers (onder andere) de belofte in om voor elkaar te zorgen. Doordat jullie je huwelijk noodgedwongen moeten uitstellen, heb je elkaar die belofte nog niet officieel kunnen doen. Terwijl jullie dat natuurlijk wél graag willen. Stel dat er onverhoopt iets gebeurt voordat jullie trouwen, dan heb je deze belofte in ieder geval vastgelegd!

Trouwdag van jullie dromen

Lieve mensen, je ziet – elk nadeel heeft zijn voordeel, om met Johan Cruyff te spreken. Maak er het beste van. Ga weer lekker genieten van het vooruitzicht op jullie trouwdag. Als leveranciers staan wij met liefde voor jullie klaar om de trouwdag van jullie dromen te realiseren. Love rules! Hoe dan ook, samen maken we jullie eigen sprookje waar. Ja, geloof me: sprookjes bestaan écht!
Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!

Een nieuwe datum - najaar 2020?

Een nieuwe datum voor jullie huwelijk: najaar 2020?

Hebben jullie besloten om je huwelijk uit te stellen onder druk van de coronacrisis? Dat was een hele stap. Waarschijnlijk waren jullie al een flink eind op weg met de voorbereidingen. Misschien zelfs al helemaal klaar voor jullie Grote Dag. Een pijnlijk, maar heel wijs besluit - wég met alle onzekerheid en stress.

Nu de druk van de ketel is, kunnen juilie weer gaan genieten van de weg naar jullie Grote Dag! Een nieuwe datum - najaar 2020? Daar hebben jullie tot nu toe waarschijnlijk niet over nagedacht. Trouwen in het najaar: om jullie op weg te helpen, heb ik een aantal ins & outs op een rij gezet.

Allereerst een praktisch punt: willen jullie doorschuiven naar komend najaar, dan adviseer ik met nadruk om dat héél snel te regelen met jullie leveranciers. Uiteraard zijn jullie niet de enigen. Grote drukte dus te verwachten op de populaire dagen, vrijdag en zaterdag. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk en snel voor alle betrokken partijen.

Tip: kijk ook naar een midweekse dag of een zondag. Qua beschikbaarheid bieden jullie leveranciers nu nog mogelijkheden op deze dagen. Allemaal gaan we er vól voor om jullie droombruiloft waar te maken.

Er is trouwens nóg een leverancier, waar je wellicht niet meteen aan denkt: de notaris. Trouwen houdt onder andere de belofte in om voor elkaar te zorgen. Doordat jullie je huwelijk noodgedwongen moeten uitstellen, heb je elkaar die belofte nog niet officieel kunnen doen. Terwijl jullie dat natuurlijk wél graag willen. De oplossing: een samenlevingsovereenkomst - mochten jullie die niet hebben. Stel dat er onverhoopt iets gebeurt voordat jullie trouwen, dan heb je deze belofte in ieder geval vastgelegd!
Dus toevoegen aan je actielijst: afspraak maken met een notaris.

Najaar 2020

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en voordelen. Trouw je in het najaar, dan weet je zeker dat de zon geen spelbreker zal zijn – geen bizar hoge temperaturen én geen kans op verbranden. Zonnebrand smeren hoeft dus niet. In oktober kan het nog heel aangenaam weer zijn – zonnig en niet koud. Maar ja, garanties zijn er uiteraard niet. Natuurlijk heb je kans op regen en wind. Maar wanneer is die kans er niet in Nederland? De locatie die jullie nu hebben geboekt voor jullie zomerhuwelijk biedt waarschijnlijk de mogelijkheid om binnen én buiten te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie binnen en toost en taart lekker buiten, in de tuin, op het terras of de binnenplaats. Is het warm genoeg om een gedeelte van jullie dag buiten te zijn, zorg dan voor dekentjes zodat jullie gasten het niet koud krijgen als het tóch wat frisser wordt. Voor jou, bruid: jouw zomerse bruidsjurk kan je natuurlijk ‘herfst proof’ maken met een bijpassend jasje, een bolero of omslagdoek. Jouw leverancier kan je daarbij ongetwijfeld helpen. Of een stoer biker jack, als dat bij je past. 

De natuur is prachtig In het najaar, met rijk geschakeerde kleuren – diverse tinten rood, geel, oranje, bruin. Gloedvolle tinten, kleuren die zorgen voor een warme, romantische sfeer. In je bruidsboeket en in de styling kan je ze prachtig laten terugkomen. Denk wat styling betreft bijvoorbeeld aan kleurrijke herfstbladeren op de tafels en bij je gastenboek, bloemdecoraties in herfstkleuren. En natuurlijk kaarsen, veel kaarsen. Ook die zorgen voor een romantische, intieme sfeer.

Fantastisch decor

Voor jullie foto’s en eventueel video zorgt een bosrijke omgeving met zijn rijke kleurschakering voor een fantastisch decor. Perfect voor jullie reportage in combinatie met het warme herfstlicht. Van te fel zonlicht hebben jullie fotograaf en videograaf in het najaar geen last. Over licht gesproken: omdat het eerder donker wordt, is er de mogelijkheid om sprookjesachtige foto’s te maken met de ondergaande zon. Goed om rekening mee te houden voor jullie fotoshoot.

Fijn voor jullie gastenlijst: het najaar is geen vakantietijd. Geen gepuzzel dus wie er dan met vakantie is! De kans is groot dat jullie gasten jullie Grote Dag zonder enig probleem kunnen meevieren. En – last but not least – het culinaire aspect. Wat vinden jullie van een heerlijk herfstbuffet met pompoensoep, paddestoelen, wildgerechten, stoofpotjes (én natuurlijk stoofpeertjes) en geglaceerde appeltjes? Een lust voor het oog én de tong! En niet te vergeten: jullie bruidstaart - in najaarsthema? Samen met jullie leverancier ontwerpen jullie 'm!

Tot zover het najaar. In mijn volgende artikel focus ik op trouwen in de winter. Lieve mensen, stay safe, stay tuned! Let love rule!

Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!

Jullie huwelijk uitstellen? Samen lossen we het op!

Jullie huwelijk uitstellen? Samen lossen we het op!

Veel bruidsparen moeten door de coronacrisis noodgedwongen hun huwelijk uitstellen. Jullie Grote Dag – jullie hebben er zó naar uitgekeken, alles voorbereid en dan valt alles zomaar in het water. Een grote teleurstelling - dat doet pijn, maar gezondheid gaat voor. De maatregelen van de overheid zijn dwingend. En terecht, het coronavirus is een zeer serieuze zaak. Mensenlevens kunnen worden gered als we ons houden aan de maatregelen. Dus laten we samen kijken hoe we dit gaan oplossen! Willen jullie je huwelijk een jaar uitstellen? Houd er dan rekening mee dat de vrijdagen en zaterdagen in de maanden april tot en met september 2021 veelal geboekt zullen zijn bij jullie trouwleveranciers. Goed overleg, flexibiliteit en creatief denken zijn in deze bizarre tijd dan ook onmisbaar. Wat zijn dan jullie alternatieven?

Naar 2021?

Willen jullie je huwelijk verplaatsen naar 2021, denk dan aan midweekse dagen, zoals woensdag of donderdag. Of aan een zondag.* Jullie gasten zullen zéker met jullie meebewegen. Zij zullen blij zijn voor jullie, want ze weten natuurlijk allemaal dat het een enorme domper is om je huwelijk te moeten uitstellen. Een dag (of een halve dag) vrij nemen voor jullie huwelijk zullen ze dus met liefde doen! Mocht dat voor jullie gasten tóch een probleem vormen, denk dan aan een avondceremonie. Ontvang jullie gasten vanaf 17:00 uur met een klein hapje en een drankje. Zorg vervolgens voor een walking dinner. Laat de DJ ondertussen lekkere sfeermuziek draaien. En dan, om 19:00 uur – het moment suprème, begint jullie ceremonie en geven jullie elkaar je JA-woord (al dan niet ceremonieel). Daarna: feest, de voetjes van de vloer! Zo kunnen jullie dus tóch samen met al jullie gasten jullie liefde vieren.
*Trouwen jullie voor de wet, check dan bij je trouwgemeente of je op zondag kunt trouwen! Trouwen jullie ceremonieel, dus splitsen jullie je burgerlijk huwelijk en ceremonieel? Dan heb je alle vrijheid om je ceremonie te vieren op jullie favoriete locatie en tijd. Regels van een trouwgemeente!Jullie gelden niet voor Grote Feest van de Liefde!

Najaar of winter 2020?

Of gaan jullie voor een alternatieve datum het komende najaar of in de winter? Regenen en/of waaien kan het immers in elk seizoen, ook ‘s zomers. Dit is Nederland, het blijft een gok. Daarnaast: zomerse temperaturen van 30 graden of meer zijn tegenwoordig geen uitzondering. Ideaal? Dat is maar de vraag. Een beproeving voor jullie oudere gasten. Iedereen transpireert. En je make-up, je haar. Houden die zich goed?

Gegarandeerd een topdag

Overleg zo snel mogelijk met jullie leveranciers over een nieuwe datum. Samen zetten wij ons er vól voor in om jullie trouwdag absoluut onvergetelijk te maken. Heel belangrijk voordeel: je blijft samenwerken met je vertrouwde leveranciers. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk voor alle betrokken partijen. Samen hebben jullie toegewerkt naar jullie droombruiloft. Dat wordt dus een topdag, gegarandeerd! Love rules!
Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!

Trouwen en het coronavirus

Trouwen en het coronavirus. Wat staat jullie te doen?

Het corona-virus heeft de hele wereld in zijn greep. In Nederland heeft de regering op 23 maart 2020 aangescherpte maatregelen getroffen die gelden tot 1 juni. Zo zijn bijeenkomsten / samenkomsten verboden. Een overzicht van de aangescherpte maatregelen vind je hier: Rijksoverheid - Q&A bij aangescherpte maatregelen.
Hoe het er ná 1 juni gaat uitzien? Dat is koffiedik kijken. Hoe de verspreiding van het virus zich verder ontwikkelt, tot welke overheidsmaatregelen dit noodzaakt, hoe lang dit gaat duren… het is onvoorspelbaar. Voor het meest recente nieuws check de website van het RIVM

Een doemdenker ben ik absoluut niet, integendeel. Wél een realistische zelfstandig trouwambtenaar die met beide benen op de grond staat en vooruit kijkt. Alles bij elkaar is de situatie dermate ernstig dat ik mijn bruidsparen enkele weken geleden heb geadviseerd om serieus na te denken over een plan B, een ‘what if’-scenario. Natuurlijk hopen we allemaal dat een plan B niet nodig zal zijn en dat jullie huwelijk na 1 juni gewoon volgens planning kan doorgaan. Maar stel nou dat dit niet zo is... Dan kan je beter goed voorbereid zijn en een plan B achter de hand hebben. Nu kun je daar nog over nadenken. Ik adviseer jullie om te kijken naar het najaar of de winter. Beide seizoenen hebben hun eigen charme én voordelen. TIP: wacht daar niet te lang mee!

Ceremonieel huwelijk

Of misschien kiezen jullie ervoor om nu wél het wettelijke cq formele gedeelte te doen, dus voor de wet te trouwen op het stadhuis - in aangepaste vorm. Dat betekent: in aanwezigheid van twee getuigen, of met maximaal 10 personen, inclusief de trouwambtenaar. Per gemeente verschilt het beleid hierin.
Later vieren jullie dan je liefde - jullie ceremonieel huwelijk -  in aanwezigheid van alle mensen die belangrijk en dierbaar zijn voor jullie. Mét een volledige ceremonie, die je anders zou vieren gelijktijdig met jullie wettelijk huwelijk. Geen enkel probleem - trouwen doe je met je hart, het wettelijk huwelijk is een formaliteit.
Jullie ceremonieel huwelijk staat volkomen los van gemeentelijke voorschriften. Dus jullie ceremonie kan je volledig inrichten zoals jullie dat zélf willen. Uiteraard help ik jullie daar met veel liefde en plezier bij.

Stel dat jullie noodgedwongen moeten afzien van de geplande datum en jullie huwelijk willen uitstellen. Overleg met alle betrokken partijen is dan zeer belangrijk. Omdat dit een kwestie is van overmacht, zijn jullie leveranciers hoogstwaarschijnlijk wel flexibel als het gaat om een nieuwe datum. Neem in ieder geval zo snel mogelijk contact met ze op over de mogelijkheden. Neem contact op met jullie trouwlocatie: hoe gaan zij om met annulering of wijziging van jullie datum. En tot op welk moment kan dat? Dat geldt ook voor andere leveranciers: Babs/trouwambtenaar, trouwauto, bloemist, taart-leverancier, MUAH, live muziek, DJ, fotograaf, videograaf, cateraar – bijvoorbeeld. Zorg dat jullie goed geïnformeerd zijn.  Als trouwambtenaar van Trouw Buitengewoon ben ik flexibel en beweeg ik waar mogelijk mee met mijn bruidsparen. En ik reken geen annuleringskosten als jullie je huwelijk willen uitstellen. Vanzelfsprekend!

Hebben jullie vóór februari 2020 een bruiloftverzekering gesloten, dan heb je kans dat de verzekeringsmaatschappij de kosten vergoedt als jullie je huwelijk moeten annuleren door het corona-virus. Maar zeker is dit niet. Check dit met je verzekeraar!

Besluiten jullie om je huwelijk te laten doorgaan, als dit niet in strijd is met de overheidsmaatregelen cq richtlijnen van het RIVM? Geneer je dan zéker niet om mensen te vragen om thuis te blijven als zij verkouden zijn, koorts hebben of zich niet goed voelen.

Spring is in the air

Spring is in the air

Even de zwaarte van dit moment vergeten - even niet denken aan de ellende en stress van dit moment voor zó veel mensen. 
Volgens de kalender is de lente vandaag aangebroken. De zon schijnt, de natuur komt weer volop tot leven. Lentekriebels – een golfje geluk terwijl de wereld de afgelopen weken ondersteboven is gekeerd. Voel jij ze ook? Geniet van al het moois dat je om je heen ziet. Snuif het op, bewaar het in je hart. Ik wens iedereen van harte een nieuwe lente toe, een nieuw begin. Blijf gezond, we weten allemaal hoe we daaraan kunnen bijdragen.

Over bruidsdagen en bruidstranen

Over bruidsdagen en bruidstranen

Bruidsdagen: zo heetten vroeger de dagen tussen de ondertrouw en de trouwdag. Een drukke perode waarin de Grote Dag werd georganiseerd. Ook kwamen veel mensen op bezoek om het stel te feliciteren. Het huis van de bruid was versierd en het bezoek werd getrakteerd op pepernoten en bitterkoekjes. Én een glaasje bruidstranen, een likeur met sinaasappel, waarin flintertjes bladgoud zweven - de ‘tranen’ van de bruid. Volgens de overlevering dronk de bruid dit drankje tijdens de bruiloft om haar zenuwen voor de huwelijksnacht in bedwang te houden. Zo werd het zoet en bitter van het huwelijk uitgedrukt.
De ondertrouw was dus eigenlijk een soort generale. Vijf jaar geleden heeft de ondertrouw plaatsgemaakt voor de Melding Voorgenomen Huwelijk, die vaak digitaal wordt gedaan. Heel vaak hoor ik echter van mijn bruidsparen dat zij er tóch een feestje van maken. Onverwoestbaar, die romantiek! Enne, voor wie van tradities houdt: bruidstranen zijn nog steeds verkrijgbaar!

Foto: Slijterij Wijnhandel Boorsma

Hoe draag je een corsage?

Hoe draag je een corsage?

Natuurlijk is het niet verplicht om corsages te dragen bij je huwelijk. Het allerbelangrijkste: vinden júllie het leuk? De corsages zijn een afgeleide van het bruidsboeket, met dezelfde bloemen en -kleuren. Kiezen jullie voor corsages, dan worden die (volgens de etiquette) gedragen door de bruidegom, jullie ouders, bruidsmeisjes en –jonkers en jullie getuigen. Maar jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om alle daggasten een corsage te geven. Formeel dragen dames de corsage op de linkerschouder, met het steeltje 
omhoog en de 
bloem(en) naar beneden. De heren dragen de corsage in het knoopsgat van de linker revers, met de bloem(en) omhoog en de steel naar beneden.

Aan welke kant zit de bruid?

Aan welke kant zit de bruid?

Aan welke kant van de bruidegom zit de bruid tijdens de trouwceremonie? Deze vraag krijg ik heel vaak. Ik zal het jullie vertellen. Volgens eeuwenoude traditie zit de bruid officieel aan de rechterzijde van de bruidegom. Totdat zij elkaar hun JA hebben gegeven. Want daarna wisselen ze van plaats en zit de bruid links van de bruidegom. Dit eeuwenoude gebruik stamt uit de riddertijd, toen mannen niet op pad gingen zonder hun zwaard. Vanaf het moment dat het bruidspaar officieel getrouwd was, bevond de bruid zich aan de linkerkant van de bruidegom. Zo kon de man zijn vrouw namelijk altijd beschermen met zijn zwaard. Waarbij we er gemakshalve maar van uitgaan dat alle ridders rechtshandig waren… Nu, vele eeuwen later, zijn de meeste bruiden aardig geëmancipeerd. Maar in de trouwzaal leeft dit mooie symbolische gebruik nog steeds!

Melding voorgenomen huwelijk

Ondertrouw? Melding voorgenomen huwelijk!

‘Vroeger’ (tot najaar 2015) ging je in ondertrouw, voordat je ging trouwen. Nu heet dat: ‘Melding van voorgenomen huwelijk’. Deze melding doen jullie bij je trouwgemeente.
Dat kan vanaf een jaar tot uiterlijk twee weken vóór jullie trouwdatum. Bij een aantal gemeenten kan dat digitaal, maar dat is niet overal zo. Check dus altijd de website van jullie trouwgemeente!
Ik adviseer om deze melding minimaal zes maanden vóór jullie datum te doen als
- één van jullie in het buitenland is geboren of
- één van jullie niet de Nederlandse nationaliteit heeft of
- een vorig huwelijk in het buitenland is ontbonden.
Is dit bij jullie van toepassing? Informeer dan vroegtijdig bij de trouwgemeente naar de documenten die je moeten aanleveren. Het kan namelijk best een tijdje duren voordat bepaalde documenten uit het buitenland in je bezit zijn.

Magisch

Magisch...

Jouw huwelijksaanzoek op oudejaarsavond. De jaarwisseling zal nooit meer hetzelfde zijn…

Van harte wens ik iedereen een bruisende jaarwisseling en een fantastisch nieuw jaar dat bol staat van de liefde!

 

 

Love is a gift

Love is a gift that lasts forever

Merry Christmas everybody!

Jullie kinderen als getuigen

Jullie kinderen als getuigen?

Jullie jonge kinderen mogen de officiële huwelijksakte natuurlijk niet tekenen. Hoe leuk is het als zij tóch hun handtekening mogen zetten, op jullie eigen familieakte? Zo betrek je de kinderen op een heel leuke manier bij jullie huwelijk!
Jullie eigen familieakte: ik ontwerp ‘m exclusief voor jullie, met veel plezier. Op stevig papier geprint, dus hij kan tegen een stootje. Een superleuk aandenken! Zijn de kinderen nog te klein om hun handtekening te zetten? Geen probleem, dan zetten ze hun vingerafdruk op jullie familieakte. Of we tekenen de omtrek van haar of zijn handje. Letterlijk een ‘handtekening’!

 

CD van jou, CD van mij...

CD van jou, CD van mij...

Trouwen – je houdt zielsveel van elkaar en je wilt je leven voor altijd met elkaar delen. Maar aan trouwen zit ook een zakelijke kant: de Wet Beperkte gemeenschap van goederen. Daarin is geregeld dat je afspraken met elkaar maakt over bezittingen en schulden. Deze wet is van kracht sinds 1 januari 2018 en is sindsdien automatisch van toepassing op huwelijken die vanaf die datum worden gesloten. Tenzij jullie dat zelf anders regelen.
Regel je niets, dan trouw je dus automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Dat houdt in dat privébezittingen of schulden die jij en je partner vóór jullie huwelijk hadden, ook tijdens jullie huwelijk privé blijven. Dezelfde regels gelden voor een geregistreerd partnerschap.
Willen jullie zelf bepalen welk vermogen van wie is als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat? Dan kan je bij een notaris huwelijkse voorwaarden laten vastleggen. Zéker aan te raden wanneer één van jullie ondernemer is bijvoorbeeld. Zo houd je zakelijk en privé gescheiden.
Voordat jullie gaan trouwen, moeten jullie vastleggen welke bezittingen en schulden op dat moment van wie zijn. Zouden jullie overhoopt ooit scheiden, dan moet je namelijk kunnen aantonen welke bezittingen en schulden van welke echtgenoot zijn. Kan je dat niet aantonen, dan worden deze bezittingen en schulden alsnog als gezamenlijk aangemerkt. Houd daarom een goede administratie bij: welke bezittingen en schulden zijn van wie? Denk bijvoorbeeld aan facturen, ontvangstbewijzen of - bij een erfenis - aan de akte van verdeling. Natuurlijk is dat wél even werk en je moet het niet vergeten, maar stel dat… dit voorkomt een hoop gedoe. Bezittingen of schulden die jullie al gezamenlijk hadden, of die jullie tijdens je huwelijk krijgen, zijn wél van jullie samen. Ook al weet één van de echtgenoten niet van het bestaan van deze schulden af.
Hebben jullie bij aankoop van een gezamenlijke woning vóór jullie huwelijk vastgelegd wie heeft bijgedragen aan de koopsom en hoeveel, dan kan dit door het huwelijk zonder voorwaarden tot gevolg hebben dat het bedrag van de vordering wordt gehalveerd. Daarentegen wordt een erfenis of schenking die je tijdens het huwelijk ontvangt, niet gezamenlijk. Deze blijft van degene die erft of een schenking ontvangt.  Kortom: een kwestie om goed over na te denken voordat jullie trouwen. En om contact met een notaris op te nemen als jullie wél huwelijkse voorwaarden willen laten opstellen.

De bruidstaart

De bruidstaart

Wist je dat de bruidstaart zoals we ‘m nu kennen van origine is bedacht in Engeland, in de 18e eeuw? In Nederland beleefde deze klassieke Engelse bruidstaart eerst in 1901 zijn première, bij het huwelijk van koningin Wilhelmina - de oma van prinses Beatrix. En pas halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kozen steeds meer bruidsparen voor de klassieke Engelse bruidstaart met drie lagen. Inmiddels zien we uiteenlopende varianten, van eenvoudig strak uitgevoerd (naked of semi-naked) tot uitbundig versierd met fruit en/of eetbare bloemen en zelfs planten, of voorzien van een marmer look of dripping. Zo’n eye catcher bruidstaart met topper is anno nu vrijwel niet meer weg te denken bij een huwelijk. Alhoewel... een mooie sweet table wint ook aan terrein.
De geschiedenis van de bruidstaart zou teruggaan tot de Romeinen. Zij gebruikten een soort koek die boven het hoofd van de bruid werd verkruimeld. Een vruchtbaarheidssymbool en offer tegelijk – de goden werd verzocht de bruid te zegenen met veel kinderen.
In Nederland, in de middeleeuwen en later, werd ook wel een koek/taart gebruikt, eveneens als vruchtbaarheidssymbool. De gasten kregen vaak een stuk mee om ze te laten delen in het geluk van het paar. In de Engelse traditie speelde brood een belangrijke rol. Daar was het gebruikelijk om zoete broodjes boven het hoofd van de bruid te verkruimelen. Dit zou het nieuwbakken echtpaar geluk, fortuin en veel kinderen brengen. De broodjes werden door de gasten zelf meegenomen, want (dit geldt nog steeds) een bruid die haar eigen taart/broodjes bakt, staat een ongelukkig huwelijk te wachten. Aan het eind van het feest bestrooiden de gasten het bruidspaar met tarwe. Dat stond voor groei en vruchtbaarheid. Onze traditie van het gooien met rijst komt daar waarschijnlijk vandaan. Vandaag de dag mag er bij trouwlocaties niet meer worden gestrooid met rijst. Dat trekt ongedierte aan en zorgt voor gladheid. Ook het jaargetijde kan je tot uitdrukking brengen in de bruidstaart. Moody maar toch heel romantisch, zoals je ziet bij de herfst-/winterbruidstaart op de linkerfoto. Inès Cheffi van Cheffi's Pastries creëerde deze waanzinnig mooie bruidstaart. Foto: Fotografe Isis Sturtewagen, bloemen: Suus bloem en meer. Foto rechts: Lanty-22JxStzTxwo-unsplash

 

Ring Warming ritueel

Ring Warming ritueel

Dit liefdevolle ritueel vindt zijn oorsprong in Amerika. Het leuke ervan is dat jullie alle gasten erbij kunnen betrekken. Zijn jullie met een klein gezelschap, dan voeren we dit ritueel uit ná jullie JA-woord. Dan vraag ik de gasten in een cirkel om jullie heen te gaan staan. De ringen worden aan een lint geschoven en gaan zo rond langs jullie gasten. Elke gast neemt de ringen even in zijn/haar handen en geeft er stilletjes een wens of gedachte aan mee. Letterlijk verwarmd door alle liefdevolle wensen komen de ringen uiteindelijk bij jullie terecht en schuiven jullie ze aan elkaars vinger. Reken per gast een meter lint en tel daar twee meter bij op. Stel dat jullie tien gasten hebben tijdens jullie ceremonie, dan neem je dus twaalf meter lint mee. Hebben jullie een themakleur? Kies dan een lint in die kleur. Hebben jullie een groter gezelschap? Dan kan jullie ceremoniemeester jullie gasten vragen om de ringen vóór aanvang van de ceremonie even in hun handen te nemen en er hun beste wensen aan mee te geven. Tijdens de ceremonie worden jullie ‘opgeladen’ ringen dan aangereikt door de persoon die jullie voor deze eervolle taak hebben uitgekozen.

Elders op deze pagina nog meer rituelen waarmee jullie je trouwceremonie een extra persoonlijk tintje kunnen geven: het bezemritueel, zandritueel en het lintenritueel.

 

Over de drempel dragen

Over de drempel dragen

De bruidegom die zijn kersverse bruid over de drempel draagt. Waarom doet hij dat, waar komt deze traditie vandaan? Ik zal het je vertellen. Dit is een oude, Germaanse traditie uit het hoge Noorden. Hij stoelt op het bijgeloof dat demonen en boze geesten het geluk van het nét getrouwde stel zouden willen verstoren. Die boosaards volgden de bruid uit haar ouderlijk huis. Door zijn bruid over de drempel te dragen, zorgde de bruidegom ervoor dat deze boze krachten haar sporen niet konden volgen. Met een gerust hart kon het jonge echtpaar vervolgens het huwelijk ingaan.

Er was nóg een reden om de bruid over de drempel te dragen. Als de bruid als eerste over de drempel zou stappen, betekende dit dat zij het voortaan voor het zeggen had. Over de drempel dragen was dus voor veel bruidegommen een betere optie…

 

 

Jumping the broom

Houd de boze geesten voor de gek: jumping the broom

Een grappig ritueel uit het Caribisch gebied: jumping the broom, oftewel: over de bezem springen. Een heerlijk ritueel om jullie ceremonie mee af te sluiten. Samen springen jullie over de bezem, die al dan niet mooi versierd is. Door letterlijk even van de wereld te zijn - even te zweven - houden jullie de boze geesten voor de gek. Jullie gasten staan om jullie heen en maken tijdens dit ritueel zoveel mogelijk lawaai: klappen, joelen, fluiten enzovoorts. Boze geesten houden namelijk absoluut niet van lawaai. Zo zijn jullie de boze geesten voorgoed kwijt en kunnen jullie met een gerust hart beginnen aan jullie huwelijk. Of misschien wel aan jullie huwelijksreis naar een exotisch oord!

 

 

Lintenritueel: eeuwenoud en super romantisch

Lintenritueel - eeuwenoud en super romantisch

Rituelen symboliseren jullie liefde op een originele manier en geven jullie trouwceremonie een extra persoonlijk tintje. Er zijn allerlei rituelen, elk met een bepaalde symboliek. Zo staat het lintenritueel symbool voor het hartsverbond dat jullie aangaan, de liefde die je voor elkaar voelt en de bezegeling van die liefde, ten overstaan van jullie liefste mensen. Super romantisch dus! Het lintenritueel, oftewel handfasting ritual, is een oud Keltisch ritueel, waarbij de handen van de geliefden letterlijk aan elkaar worden gebonden – losjes, uiteraard. In vroeger tijden was dit in Ierland zelfs de officiële manier om te trouwen.
Een mooi moment voor het lintenritueel is vóór jullie JA-woord. Staande met de linten om jullie handen geven jullie elkaar daarna het JA-woord. Zodra het tijd is om de huwelijksakte te tekenen, maken jullie de linten voorzichtig los, zodat je ze thuis een mooi plekje kunt geven. Losmaken doen jullie zelf. Zo laten jullie zien dat jullie in vrijheid bij elkaar willen zijn.
Tijdens jullie ceremonie vertel ik voorafgaand aan dit bijzondere ritueel natuurlijk wat de betekenis ervan is en hoe het in zijn werk gaat. Heel mooi is ook dat jullie je familie of vrienden erbij kunnen betrekken. Ouders, kinderen of getuigen bijvoorbeeld. Zij kunnen de linten om jullie handen aanbrengen. Maar natuurlijk kan ik dat ook doen, als jullie dat willen. Laat de kinderen elk een eigen lint uitkiezen en vlecht dit (vóór de ceremonie) samen tot één koord. Houden jullie je ceremonie klein en intiem? Dan kun je jullie gasten vragen om ieder een lint aan te reiken, op het moment dat ik dat vraag. Voor de linten kun je elk gewenst materiaal gebruiken: een koord of zachte satijnen linten. Als jullie een themakleur hebben: passend bij jullie themakleur. Mooi toch? Elders op deze pagina vind je een artikel over het zandritueel. Daarmee maken jullie je verbintenis zichtbaar als bruidspaar of als gezin.                       

 

Live muziek

Live muziek een extra dimensie

Live muziek geeft aan jullie ceremonie een geweldige extra dimensie  – kleur, persoonlijkheid, pure emotie. Die laat zich in woorden niet vatten. Muziek is zó krachtig. Én een waardevolle persoonlijke toevoeging aan jullie verhaal, dat ik met veel liefde, plezier en humor vertel tijdens jullie ceremonie, het hart van jullie trouwdag.
Júllie favoriete muziek, als jullie je entree maken. Live gezongen en gespeeld. Zie je het vóór je? Magisch! Spreken jullie trouwbeloften (VOWS) naar elkaar toe uit? Geniet daarna samen met jullie dierbare gasten van jullie favoriete nummer. Natuurlijk kan dat ook ná jullie JA-woord, of tijdens het uitwisselen van jullie ringen. Live muziek als omlijsting bij het tekenen van de huwelijksakte én natuurlijk aan het eind van jullie ceremonie. Zo maken jullie je ceremonie écht persoonlijk!
Weet je niet waar je moet beginnen? Ik beschik over een uitgebreid netwerk en draag met plezier ideeën aan!

 

Honeymoon - honingmaan??

Honeymoon - honingmaan??

De honeymoon – die boek je toch ná je huwelijk? Anno nu weten wij niet beter, maar eigenlijk was de ‘honeymoon’ de periode van zes weken na het huwelijk. Dus: de wittebroodsweken. In heel veel andere landen over de héle wereld wordt de benaming ‘honeymoon’ wél gebruikt voor de wittebroodsweken, uiteraard in de eigen taal.
Honingmaan - waar komt deze benaming vandaan? Daar zijn heel wat verhalen over… Zo zou hij gebaseerd zijn op het idee dat de eerste maand na het trouwen de gelukkigste tijd is: honingzoet. Heerlijk samen in die huwelijksbubbel… En daarna: tijd om weer te landen en met beide benen op de grond te gaan staan - het ‘normale leven’. De liefde zou daarna een soort ‘eb en vloed effect’ ondergaan. Ach, voor wat het waard is. Ik heb al zó veel bruidsparen in liefde mogen verbinden. Geliefden die vól voor elkaar gaan, hun verdere leven lang. The love of their lifes. Die gaat oneindig veel verder dan de ‘honeymoon’…

 

 

 

Wittebroodsweken

Wittebroodsweken

Zo worden de eerste zes weken na jullie huwelijk volgens de traditie genoemd: wittebroodsweken. Waar komt deze benaming vandaan?
Enkele eeuwen geleden was wit brood een pure luxe. Het werd alleen gegeten tijdens hoogtijdagen. Het alledaagse brood werd toen van rogge gemaakt. Tarwebloem was duurder en werd gebruikt om wit brood van te bakken. Natuurlijk was een huwelijk zo’n hoogtijdag – een heel feestelijke aangelegenheid.
Tijdens die wittebroodweken hoort het kersverse echtpaar met rust gelaten te worden, dus: geen visite! Natuurlijk het perfecte moment om heerlijk op huwelijksreis te gaan en ontspannen en vanaf jullie roze wolk na te genieten van jullie trouwdag. En natuurlijk om samen lekker tot rust komen na de drukke tijd die aan jullie huwelijk vooraf is gegaan.

TIP: check of jullie paspoorten geldig zijn als jullie op huwelijksreis gaan én of jullie vaccinaties nodig hebben!

 

Something old, something new

Something old, something new, something borrowed, something blue...

Wie kent dit gezegde niet? Maar lieve bruiden, waar staat deze spreuk eigenlijk voor?
Ik leg het jullie met plezier uit.

something old: jouw status als ongehuwde vrouw
something new: je status als gelukkig getrouwde vrouw. Samen met something old
   staat dit voor de overgang van je oude naar je nieuwe leven
something borrowed: brengt geluk als je dit draagt bij je huwelijk
something blue: staat symbool voor de bestendigheid van jullie huwelijk

Minder bekend, maar deze hoort ook bij de traditie:
and a silver sixpence in her shoe

Je draagt 'm aan je linkerschoen (in je schoen is niet zo handig), als teken van geluk en voorspoed. Dat maakt zo’n silver sixpence ook nog eens een heel leuk en betaalbaar cadeautje. Én een heel originele, extra gelukswens!

Een silver sixpense is verkrijgbaar bij https://www.hipjehuwelijkin.nl/info/silver-sixpence-in-her-shoe/

 

Geluk zit in een klein stukje...

Geluk zit in een klein stukje...

Het gooien van het bruidsboeket door de bruid naar single ladies is bij ons een bekende traditie. In Spanje hebben ze een toffe traditie, waaraan ook de single mannen kunnen meedoen. Tijdens de bruiloft worden de kousenband van de bruid én de stropdas van de bruidegom in stukjes geknipt en op een dienblad gelegd. De aanwezige singles kunnen zo’n stukje kopen. En zo breidt het geluk zich verder uit. Het verhaal wil namelijk dat de stukjes stropdas en kousenband geluk brengen bij het vinden van de ware… Todo es amor – alles is liefde. Van een bruiloft komt een bruiloft...

 

The first look. Romantisch??

The first look. Romantisch??

Het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien. Jij in de bruidsjurk van je dromen, hij in zijn kekke trouwpak. Een heel speciaal moment. Maar het verhaal achter deze traditie is helemaal niet zo romantisch. Het idee dat de bruidegom zijn bruid niet mag zien vóór het huwelijk stamt uit de tijd dat huwelijken werden geregeld door de ouders van het toekomstige koppel. Om te voorkomen dat de bruidegom er vandoor zou gaan als hij zijn bruid zou zien, mocht hij haar niet eerder zien… Anno nu staat dit speciale moment gelukkig voor een heel spannend en intiem moment voor jullie tweetjes! En daarna: genieten van jullie buitengewone trouwceremonie ‘op maat’ door Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon!

 

Rituelen geven trouwceremonie extra persoonlijk tintje

Rituelen geven trouwceremonie extra persoonlijk tintje

Rituelen symboliseren jullie liefde op een originele manier en geven jullie trouwceremonie een extra persoonlijk tintje. Er zijn allerlei rituelen, elk met een bepaalde symboliek. Zo maakt het zandritueel jullie verbintenis zichtbaar als bruidspaar of als gezin. Het geeft symbolisch de start weer van deze nieuwe fase in jullie leven.
Om beurten gieten jullie een eigen kleur zand in een afsluitbare glazen vaas. Zo ontstaat een unieke vermenging. Hebben jullie kinderen, dan kunnen zij ook meedoen. Dat vinden ze heel leuk. De verschillende kleuren zand staan voor elk van jullie als individu. De vermenging van de kleuren tot één geheel symboliseert jullie eenheid als echtpaar/gezin én het respect voor ieders eigenheid. Als de vaas hélemaal tot de rand is gevuld, sluiten jullie ‘m af. Zo blijft het unieke patroon behouden. Het leuke van het zandritueel is ook dat jullie er een blijvende herinnering aan overhouden. Telkens als jullie naar deze vaas kijken, denken jullie terug aan dit bijzondere moment tijdens jullie trouwdag.

 

Open Toptrouwlocatie Route 30 juni

Zondag 30 juni: Trouw Buitengewoon inspireert bij Dengh!

Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route staan we bij Dengh in Utrecht met open armen klaar om jullie gastvrij te ontvangen. Dengh is gestyled in huwelijkssfeer, zodat jullie de wedding vibes meteen voelen. Het Koetshuis, de Boerderij en het Kasteeleiland: mogelijkheden te over. Én jullie kunnen kennismaken met de leukste trouwleveranciers. Ik verheug me erop om jullie daar te ontmoeten en met toffe ideeën te inspireren voor de trouwceremonie - het hart van jullie Grote Dag. De trouwceremonie van jullie dromen – ik help jullie met veel plezier! Dus kom zondag 30 juni naar Dengh. Aanmelden: https://www.opentoptrouwlocatieroute.nl/trouwlocaties/dengh/

 

 

 

Bruidsbeurs Kalkovens

Zondag 31 maart:

Trouw Buitengewoon bij Bruidsbeurs Kalkovens

Hebben jullie trouwplannen? Kom dan op zondag 31 maart 2019 naar de Bruidsbeurs Kalkovens in Huizen en laat je inspireren!
Om 14:00 uur geeft Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon een boeiende inspiratiesessie over de trouwceremonie, het hart van jullie trouwdag. Volmondig zeggen jullie JA tegen elkaar - om die belofte draait het allemaal. Superveel zin in om een boekje open te doen over het allerbelangrijkste moment van jullie dag!

Dus ZONDAG 31 maart in Huizen, Bruidsbeurs Kalkovens bij Fletcher Nautisch Kwartier, Mastspoor 1. De beurs duurt van 11:00 - 16:00 uur en de entree is gratis. Mis 'm niet!
Nadere info over de beurs vind je op bruidsbeursnederland.nl

Tunnel of love

TUNNEL OF LOVE HUWELIJKSAANZOEK?

Tijdens de Rotterdam Art Week wordt de Maastunnel de Tunnel of Love - een ondergrondse ervaring. Deze buitengewone belevenis begint op 8 februari en eindigt op 14 februari, de 75e verjaardag van dit Rotterdamse icoon én VALENTIJNSDAG!
Auto’s en fietsers zijn de meeste gebruikers. Minder bekend is de schier eindeloze voetgangerstunnel, die dagelijks door een paar honderd voetgangers wordt gebruikt. Deze wandeling onder de Maas, op meer dan 20 meter onder NAP, is op zich al een ervaring. En tijdens Rotterdam Art Week wordt de voetgangerstunnel omgetoverd tot een feestelijk decor. Als je een paar toeschouwers voor lief neemt: idee voor een HUWELIJKSAANZOEK? Vergeet niet iemand te vragen een foto te maken van hét moment!

KOM BELEVEN, PROEVEN, VOELEN EN KENNISMAKEN

KOM BELEVEN, PROEVEN, VOELEN EN KENNISMAKEN

Zaterdag 26 januari is het weer Open Toptrouwlocatie Route. Finley Het Witte Huis in Loosdrecht én haar topleveranciers heten jullie bijzonder hartelijk welkom. Finley Het Witte Huis is sfeervol ingericht als trouwlocatie. Trouwen betekent heel veel keuzes maken. Als trouwexperts bieden wij jullie dan ook met plezier de helpende hand. Van harte delen wij onze kennis en ervaring. En natuurlijk zijn wij jullie graag van dienst om jullie droombruiloft te realiseren.
• Locatie: Finley Het Witte Huis. Informatie en rondleidingen
• Trouw Buitengewoon: Marijke Kunkeler, trouwambtenaar. Inspiratie-workshops over de
  trouwcremonie om 13:30 en 15:00 uur
• Bruidsmode: Bridal Lounge Bruidsboutique
• Fotograaf: Creatieve Fotomissies, Corrine Ponsen. Love shoots met bezoekende bruidsparen to be,
  gratis foto’s
• Bruid & Beauty Nederland: Djamila Smit. Make-up demonstraties, tips & tricks voor bezoekende
  bruiden to be
• Love Sound: muzikale omlijsting door zangeres Maud
• Gebakkerij: oog- én tongstrelende taarten en gebakjes, dus ook: proeven!
• Flower Moment: bloemrijke aankleding open huis
• Making Memories wedding & event planning: styling open huis
• Lichtletters Huren

Laat je verrassen en inspireren. Drankjes, heerlijke hapjes én een goed gevulde goody bag staan voor jullie klaar. Aanmelden: klik hier

Love is on the road

Love is on the road!

Trouw-vakvrouw Marijke Kunkeler steekt haar liefde en passie voor haar prachtige vak niet onder stoelen of banken, integendeel! Met trots en 'het hart op de auto' begeeft zij zich naar bruidsparen!

 

Trouw Buitengewoon en Honeymoon shop: The Perfect Match

Trouw Buitengewoon en Honeymoon shop: The Perfect Match

Bruidsparen laten stralen op één van de mooiste en meest bijzondere dagen in hun leven: die passie delen Trouw Buitengewoon en de Honeymoon Shop, ieder vanuit het eigen vakgebied. Een buitengewone, onvergetelijke ceremonie creëren is Marijke's grootste passie. Voor de stylisten van de Honeymoon shop is die het vinden van de droomjurk van de bruid en het perfect daarbij passende pak van de bruidegom. Logisch dus dat zij hun krachten bundelen. 


Tijdens de GRATIS MASTERCLASS van de Honeymoon shop in Rotterdam op 7 februari 2019 biedt Marijke Kunkeler bruiden to be als zelfstandig trouwambtenaar inspiratie voor hun trouwceremonie. Haar schatkist vol originele ideeën deelt zij die avond met veel plezier. De gratis Masterclass begint om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur.

Aanmelden voor de gratis masterclass: https://www.honeymoonshop.nl/masterclass/

 

Kom het beleven en geniet bij Finley Het Witte Huis

Kom het beleven en geniet bij Finley Het Witte Huis!

Zondag 25 november aanstaande vindt de Open Toptrouwlocatie weer plaats. Ruim tweehonderd locaties zijn op die dag geheel ingericht als trouwlocatie en openen dan gastvrij hun deuren. Zo ook Finley Het Witte Huis in Loosdrecht. Van 11:00 - 16:00 uur zijn bruidsparen to be van harte welkom in deze waanzinnig mooie locatie aan de Loosdrechtse plassen. Als trouwambtenaar & ceremoniespreker begroet ik jullie heel graag In The View - de ceremonieruimte.  En met veel plezier bied ik jullie inspiratie voor een onvergetelijke trouwceremonie. LoveSounds laat daarbij ook van zich horen. Kom het beleven en geniet!

Foto: Corrine Ponsen

 

Trouw Buitengewoon lid vakjury Zankyou International Wedding Awards 2018

Trouw Buitengewoon lid vakjury ZIWA Awards 2018

De verkiezing van de ZIWA 2018 Awards (Zankyou International Wedding Awards) draait op volle toeren. Deze derde editie van de ZIWA Awards wordt georganiseerd in alle landen waar Zankyou actief is.

TROUW BUITENGEWOON is lid van de nationale vakjury, die de landelijke winnaars kiest. Winnaars van deze belangrijke internationale prijzen zijn de beste professionals in de trouwindustrie wereldwijd. Zij worden gekozen door het publiek, leveranciers uit de trouwindustrie en de vakjury.
Bruidsparen kunnen hier hun stem uitbrengen: https://zankyou.typeform.com/to/tfp2Ku
Stemmen kan tot 27 september aanstaande!

 

Trouw Buitengewoon in de zevende hemel

Trouw Buitengewoon in de zevende hemel

Aanstaande zondag, 23 september, ben ik als zelfstandig trouwambtenaar/ceremoniespreker van TROUW BUITENGEWOON aanwezig bij Finley Het Witte Huis in Loosdrecht. In The View, met uitzicht op de Loosdrechtse plassen, waan je je écht in de zevende hemel. De trouwceremonie van jullie dromen, in deze droomlocatie. - zien jullie het voor je? Ik inspireer jullie met veel plezier! Graag ontmoet ik jullie aanstaande zondag, tussen 11:00 en 16:00 uur. Van harte welkom in de zevende hemel!

 

Dikke 10 voor Trouw Buitengewoon!

 

Dikke 10 voor Trouw Buitengewoon op The Perfect Wedding

The Perfect Wedding is dé toonaangevende trouwwebsite in Nederland. Een échte aanrader als je trouwplannen hebt. Je vindt er de leukste trouwleveranciers (Trouw Buitengewoon!), tips, nieuwtjes, handige planningtools, special deals. Sinds een kleine drie maanden sta ik erop. Zeventien bruidsparen hebben mij tot nu toe beoordeeld. En zij geven mij een 10! Zó gaaf, ik trakteer mezelf op een boeket zonnebloemen!

 

 

Enorme drive

Enorme drive en liefde voor het vak én in perfect Engels

Wat een fijne reactie van Christel en Mark op The Perfect Wedding:
"Marijke is absoluut uniek. Niet alleen heeft ze veel kennis van zaken waardoor je je meteen in goede handen voelt, ze heeft ook een enorme drive en liefde voor haar vak: mensen een prachtige huwelijksdag bezorgen! Alle communicatie verliep via skype en email omdat wij in het buitenland wonen, helemaal probleemloos. Zij heeft onze ceremonie in perfect Engels verzorgd, met grote aandacht voor details en onze wensen. Samen met onze gasten hebben wij enorm van de ceremonie genoten. Dank je wel voor onze prachtige dag Marijke!"

 

Trouw Buitengewoon nu ook op The Perfect Wedding

 

Trouw Buitengewoon nu ook op The Perfect Wedding

Trouw Buitengewoon nu ook duidelijk aanwezig op The Perfect Wedding, dé plek waar je de leukste trouwleveranciers vindt! Ook vind je er inspiratie voor je trouwdag, toffe ideeën, de laatste trends, handige planningtools én special deals. In dit filmpje vertel ik zelf het leuke nieuws: https://youtu.be/x-YLYbTneCA

 

Top 10

TROUW BUITENGEWOON IN TOP 10 BESTE TROUWAMBTENAREN

De trouwsite Zankyou.nl heeft Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon uitgeroepen tot één van de tien beste trouwambtenaren van Zuid-Holland. Wat een buitengewoon heerlijk begin van 2018!

‘Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon staat voor kwaliteit en levert puur maatwerk. Samen met bruidsparen creëert zij de trouwceremonie van hun dromen – een persoonlijk, intens en buitengewoon evenement ‘op maat’.  Elk bruidspaar is onvoorwaardelijk verzekerd van haar volledige inzet en betrokkenheid. Marijke’s aanpak is verfrissend, liefdevol en dynamisch, zij geeft het allerbeste van zichzelf. Met de focus op het bruidspaar als stralend middelpunt. En op een ontspannen trouwceremonie met humor, interactie, diepgang, plezier, intensiteit, verrassing en emotie. Een onvergetelijke, intense belevenis. Voor het bruidspaar én hun gasten. Daar stáát Marijke voor!’

Zankyou is een toffe trouwsite, waar je bijvoorbeeld gratis je eigen trouwsite kunt maken. Maar dat niet alleen, je vindt er nog veel meer! https://www.zankyou.nl/f/trouw-buitengewoon-585895

Paradijsje in hartje Nederland

Paradijsje in hartje Nederland

Zondag 15 april – Open Toptrouwlocatie Route. Wat heb ik ontzettend leuke gesprekken mogen voeren met bruidsparen to be bij Beachclub Down Under in Nieuwegein. Wát een top trouwlocatie - een paradijsje! Geweldige crew – uiterst vriendelijk en zeer klantgericht. En de keuken: topkwaliteit!
De hele dag was ik daar als trouwambtenaar van Trouw Buitengewoon om bruidsparen te inspireren. Zó veel pure liefde gevoeld en gezien. Heerlijk! Ik heb écht het allermooiste vak dat er bestaat!
Vertel eens: hoe dromen jullie je trouwceremonie? Zullen we jullie dromen samen waarmaken? Met veel liefde, plezier en trouwvakvrouwschap!

 

Zondag 15 april

Zondag 15 april 2018: Open Toptrouwlocatieroute

DOWN UNDER en TROUW BUITENGEWOON doen mee!

Bij beachclub Down Under in Nieuwegein kan je op het strand trouwen. Stel je voor: je JA-woord geven met je voetjes in het zand en uitzicht over het water. Ja, dromen bestaan écht! Hoe dromen jullie je trouwceremonie? Trouwambtenaar/ceremoniespreker Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon geeft jullie graag tips en inspireert jullie met veel plezier.

Down Under en Marijke Kunkeler staan aanstaande zondag voor jullie klaar van 11:00 – 16:00 uur. Jullie zijn van harte welkom om deze unieke trouwlocatie te bezichtigen.

 

Styled shoot

Styled shoot: spring is in the air!

De Philips Fruittuin in Eindhoven was in de lente van vorig jaar het prachtige decor voor deze styled shoot: landelijk met een knipoog naar het festivalthema. Marlou Visser van Table 4 You organiseerde de shoot. Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon werkte eraan mee, evenals een aantal andere leveranciers - de beste uit de trouwbranche. Marijke sprak ook de voice over in bij het filmpje.
Inspireren deze heerlijke beelden jullie? Willen jullie ook trouwen op een mooie buitenlocatie? Wat komt daarbij kijken? En hoe regel je dat allemaal? Neem gerust contact op met Marijke. Zij wijst jullie de weg en denkt met jullie mee – met liefde en plezier!

De foto’s van Natalja Fotografie vind je hier: https://www.zankyou.nl.
En hier kan je het filmpje van State of Dreaming bekijken: https://youtube.com

 

Het mooiste vak

Het mooiste vak dat er bestaat

TROUWEN.BLOG heeft mij geïnterviewd over mijn vak, het mooiste vak dat er bestaat. En over de manier waarop ik als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker wezenlijk het verschil maak voor bruidsparen.
Trouwen.blog inspireert, informeert en adviseert op het gebied van trouwen. Veel leesplezier! https://www.trouwen.blog/t…/trouwambtenaar-marijke-kunkeler/

 

 

Trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwen in algehele gemeenschap van goederen wordt goedkoper

Het wordt goedkoper om in algehele gemeenschap van goederen te trouwen. Nu moeten mensen deze keuze nog bij een notaris laten vastleggen, maar van die verplichting wil minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) af. Een verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand moet dan voldoende zijn.
Sinds begin dit jaar is beperkte gemeenschap van goederen de norm bij nieuwe huwelijken. Mensen delen daardoor niet langer elkaars eigendommen en schulden als ze trouwen. Om toch alles met elkaar te delen, moeten stellen naar de notaris om dat in huwelijkse voorwaarden te laten vastleggen. Daar wil Dekker met een wetsvoorstel dat hij maandag 5 maart aanstaande indient een einde aan maken. In de plannen wordt de notaris geheel buiten dit proces gehouden.
Tot de dag voor het huwelijk kunnen stellen dan hun voorkeur opgeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit kan zowel op papier als digitaal. Voor mensen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen, komt er bovendien een modelverklaring.
Doel van deze maatregel is het voor mensen zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien zijn zij goedkoper uit, omdat de notariskosten vervallen. Dat scheelt honderden euro's. De maatregel geldt ook voor mensen die een geregistreerd partnerschap aangaan. Heeft één van de partners (of hebben beiden) een eigen bedrijf, dan is het echter toch raadzaam om een notaris te raadplegen. 

Getuigen

Wie vragen jullie als getuigen?

En wat is hun officiële rol?

Mensen vinden het heel speciaal en een eer om als getuige te worden gevraagd. En dat is het natuurlijk! Want in feite zeggen zij hiermee dat zij achter jullie huwelijk staan en ermee instemmen. Ook als bruidspaar ken je veel waarde toe aan je getuigen. Daarom kiezen jullie je getuigen natuurlijk heel bewust.

In Nederland is het aantal getuigen wettelijk bepaald: er moeten minimaal twee en er mogen maximaal vier getuigen aanwezig zijn bij de huwelijksvoltrekking. In het buitenland kunnen andere regels gelden. Bruid en bruidegom kiezen over het algemeen hun ‘eigen’ getuigen, maar in feite fungeren de getuigen voor het bruidspaar als eenheid. Natuurlijk kiezen jullie mensen die belangrijk of speciaal zijn in je leven, mensen met wie je je verbonden voelt, die dichtbij jullie staan - familie, goede vrienden. Alles kan. Wie dat zijn, is niet aan wettelijke regels gebonden. Behalve dan dat jullie getuigen meerderjarig moeten zijn, volgens hun eigen nationaliteit. In Nederland ben je op je 18e meerderjarig. In Suriname bijvoorbeeld ben je meerderjarig als je 21 jaar bent, maar in Turkije ben je dat al op 17-jarige leeftijd. Getuigen mogen een andere nationaliteit hebben dan de Nederlandse. Verder moeten getuigen een geldig ID-bewijs hebben.

Handig om te weten: getuigen moeten door het bruidspaar worden opgegeven bij trouwgemeente. Dat kan al bij de melding van voorgenomen huwelijk, maar ook later. ‘Vroeger’ heette dat: de ondertrouw. De melding van voorgenomen huwelijk kan je vanaf één jaar tot twee weken vóór de huwelijksdatum doen. Digitaal of aan het loket: dat verschilt per gemeente. Informeer daar dus naar bij de trouwgemeente.

De rol van de getuigen volgens de wet

Wisten jullie dat de rol van de getuigen bij een huwelijk volgens de wet puur praktisch is? Officieel is de rol van de getuigen namelijk het waarborgen van de openbaarheid van het huwelijk. Ook zien de getuigen erop toe dat het het bruidspaar luid en duidelijk het ja-woord uitspreekt cq een positief antwoord geeft op de vraag van de trouwambtenaar:
‘Neem jij……… (naam) aan tot jouw wettige echtgenoot/echtgenote ……… (naam) en beloof je getrouw alle plichten te zullen vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt. Wat is daarop jouw antwoord?’
Verder zien de getuigen erop toe dat het huwelijk niet onder dwang plaatsvindt. Als bewijs zetten zij hun handtekening op de huwelijksakte. En zo wordt het huwelijk rechtsgeldig. Dat is dus een pittige verantwoordelijkheid.

Verrassing voor oma!


Dat je voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking de getuigen kenbaar moet maken aan de gemeente wordt héél soms wel eens vergeten. Zo verraste een jong bruidspaar oma (en mij) tijdens de ceremonie met de mededeling: Oma, jij bent ook onze getuige. Heel leuk bedoeld natuurlijk, maar zó werkt het niet. Het lieve mens viel zowat van haar stoel. En ik moest even snel nadenken, want oma’s naam stond natuurlijk niet op de huwelijksakte. Gelukkig had oma een ID-bewijs bij zich. Én was de afdeling Burgerzaken ter plekke zo flexibel en vriendelijk om à la minute een nieuwe akte op te maken. Eind goed, al goed, maar het was wél even schrikken! Het bruidspaar én oma zullen deze trouwdag ongetwijfeld niet snel vergeten.

Valentijn

Waar komt Valentijnsdag vandaan?

Wist je dat Valentijnsdag niet door een stel winkeliers is bedacht? Van oorsprong is het een Romeins vruchtbaarheidsfeest: Lupercalia, ter ere van de Romeinse god Lupercus. Naakte mannen slachtten een dier, vilden het en sloegen een maagd met de huid. Daarna volgde een heel gezellig onderonsje.
Hoe ga jij je allerliefste verrassen? Idee: ga samen naar de plek gaan waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of voor het eerst hebben gezoend. Neem een kleine fles champagne mee. Geniet!

 

PUUR genieten

PUUR genieten

Het was een komen en gaan van bruidsparen to be, zaterdag 3 februari jl. bij de Open Trouwlocatiedag van PUUR! In Geertruidenberg. De liefde zó voelbaar. Héérlijk om hun ogen te zien glanzen als ze elkaar aankeken en een bruid dolenthousiast te horen vertellen over zijn huwelijksaanzoek! En om met ze mee te denken: hoe zouden jullie je droomceremonie willen vormgeven? Hoe kunnen ze de kinderen bijvoorbeeld bij hun ceremonie betrekken? 
Voor ieder bruidpaar ziet de trouwceremonie er natuurlijk anders uit, ieder bruidspaar is immers uniek.


Voor veel bruidsparen ging een wereld open. Niet verwonderlijk natuurlijk: ik mag héél vaak trouwen - zij doen het maar één keer. Gewéldig om ze alvast een beetje op weg te helpen met mijn tips, kennis en ervaring. Mijn hart heeft in ieder geval heel wat sprongetjes gemaakt! Ik heb écht het allerleukste vak ter wereld!

 

Zaterdag 3 februari

Zaterdag 3 februari: Trouw Buitengewoon en Puur!

PUUR! Achter de Markt in Geertruidenberg opent zaterdag 3 februari gastvrij haar deuren voor bruidsparen to be. Van 11:00 – 16:00 uur zijn jullie van harte welkom om deze prachtige trouwlocatie te bezichtigen. Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon is de hele dag aanwezig. Zij inpireert julllie met plezier rond jullie persoonlijke trouwceremonie - het belangrijkste moment van jullie trouwdag. PUUR MAATWERK! Aanmelden via www.hierlocaties.nl
PUUR! Achter de Markt is geheel ingericht als trouwlocatie. Zo proeven jullie de sfeer en krijgen jullie een helder beeld van de mogelijkheden. Van officiële ceremonie tot en met feest: alles kan bij PUUR! Bovendien zijn er leuke prijzen te winnen. Hoofdprijs is de gratis trouwlocatie! Dus kom op 3 februari inspiratie opdoen voor jullie Grote Dag. Jullie zijn van harte welkom!

 

Trouwen vanaf 2018: minder delen als basis

Trouwen vanaf 2018: minder delen als basis

Sinds 1 januari 2018 zijn de nieuwe huwelijksvermogensregels van kracht. De algehele gemeenschap van goederen is vanaf dat moment verleden tijd. De beperkte gemeenschap van goederen is daarvoor in de plaats gekomen. Partners die na 1 januari 2018 trouwen (of hun partnerschap laten registreren) en geen huwelijkse voorwaarden laten vastleggen bij een notaris, trouwen automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Mochten partners onverhoopt scheiden, dan wordt er minder met elkaar gedeeld.
In dit korte filmpje wordt uitgelegd hoe dat er financieel uitziet. Met dank aan netwerknotarissen.nl