I absolutely love what I do!

Steve Jobs zei ooit: ‘Your work is going to fill a large part of your life. And the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle.’

♡ Even voorstellen: Marijke Kunkeler, trouwambtenaar en ceremoniespreker met hart en ziel. Dol op mensen en de liefde. Mensen in liefde verbinden, de liefde en het leven vieren – er bestaat niets mooiers!

♡  Om een topceremonie te kunnen creëren, ga ik een verbinding aan met mijn bruidsparen. Vertrouwen groeit en we leren elkaar écht kennen. Zo kan ik de ceremonie van hun leven creëren, als spreker én regisseur. Voor de volle 100% stort ik mij erin, met alles wat ik in mij heb. Alles moet kloppen.

♡  Puur maatwerk – 100% kwaliteit, dat lever ik. Een extra schep geluk. Een bruisend Feest van de Liefde - een heerlijke belevenis waarin ik bruidsparen én hun gasten meeneem. Zo’n ceremonie waar mensen járen later nog steeds aan terugdenken en dan weer een heel warm gevoel krijgen.

♡  Jaren geleden had ik een burn out. Daarna was ik als mens niet meer dezelfde persoon. Veel bewuster van dingen die belangrijk zijn. En van dingen die niet zo belangrijk lijken, maar het wél zijn. Mijn werk in de communicatie- en evenementenbranche gaf mij geen voldoening meer, ik miste iets wezenlijks. I didn’t settle…

♡  Als mens wilde ik wezenlijk het verschil maken. Daarom gooide ik het roer radicaal om, 7 jaar geleden. Mensen beroeren, verrassen, ontroeren en heel blij maken met mijn werk – dát wilde ik. En dat doe ik in dit onwijs mooie vak. Elke ceremonie is een levendige ontdekkingsreis – telkens weer verrassende ontmoetingen met unieke mensen en hun prachtige verhalen. Strálende bruidsparen – de mooiste dag van hun leven. Samen creëren we ‘m! In het Nederlands, Engels of Duits of een combinatie.

♡  I absolutely love what I do. Trouw Buitengewoon - the perfect match!

Benieuwd of wij ook the perfect match zijn? Vrijblijvend kennismaken? Neem gerust contact met mij op!

 

Fotocredits Henk Ganzeboom - Kobaltfotografie

Live muziek - een extra dimensie

Live muziek tijdens je ceremonie – I love it! Live muziek zegt meer dan 1000 woorden. Een extra dimensie. Het maakt je ceremonie super persoonlijk. Ik ben echt een heel groot fan!

Het Grote Feest van de Liefde van M&I was een explosie van liefde, geluk en plezier. Khalil Toumi speelde de sterren van de hemel. Zijn heerlijke stem en soepele gitaarspel maakten de bruisende ceremonie nóg sfeervoller.

Samen op de foto met onze fan van de avond: enthousiaste Dion, neefje van de bruid

2 augustus - Kabinet besluit: bruiloft is eendaags evenement

Het Kabinet heeft op 2 augustus 2021 een besluit genomen over kleinschalige evenementen. Bruiloften vallen daaronder. Over de maatregelen voor bruiloften die bij horeca-gelegenheden worden gevierd, wordt op 13 augustus besloten.

Dit betekent voor bruiloften BUITEN, of in een OPEN TENT, dat:
- het systeem van Testen voor Toegang van toepassing is: een vaccinatiebewijs, herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud, of een negatieve testuitslag. Een toegangsbewijs is 24 uur geldig. Bij Testen voor Toegang hoeft de 1,5 meter niet te worden aangehouden.
- maximaal 750 aanwezigen
- de bruiloft duurt maximaal 1 dag (overnachting niet toegestaan) en
- een uitnodiging is verplicht.

 

Voor bruiloften BINNEN, met een vaste zitplaats en coronatoegangsbewijs geldt:
Met een coronatoegangsbewijs (Testen voor Toegang) mag tweederde van de reguliere capaciteit van de locatie worden gebruikt, met vaste zitplaats. Er hoeft dan geen 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar iedereen moet wél op zijn vaste plaats blijven zitten. Bron: Rijksoverheid.nl/coronavirus

Maak je geen zorgen - samen creëren we de ceremonie van júllie dromen! Fotocredits B-together

Update: Corona-maatregelen aangescherpt

Per zaterdag 10 juli zijn de corona-maatregelen weer aangescherpt. Door het invoeren van een aantal beperkingen hoopt het kabinet het oprukkende virus de kop in te drukken. Het kabinet sluit de horeca opnieuw om 00.00 en deuren van nachtclubs en discotheken gaan weer op slot. De maatregelen gelden tot en met 13 augustus. Dan wordt de situatie opnieuw bekeken.

Voor bruiloften gelden dezelfde regels als voor evenementen. Daarvoor blijft het systeem van Testen voor Toegang bestaan. Dat betekent: een negatieve testuitslag of volledige vaccinatie. Een toegangsbewijs is 24 uur geldig. Bij Testen voor Toegang hoeft de 1,5 meter niet te worden aangehouden. Bezoekers/gasten krijgen wél een vaste zitplaats toegewezen. Entertainment en (live) muziek zijn verboden. Maximaal 2/3 van de capaciteit van de locatie mag worden gebruikt. Stel dat die capaciteit 120 personen is, dan mogen er dus maximaal 80 personen aanwezig zijn.

Bron: Rijksoverheid.nl/coronavirus

 

 

 

 

In de aanloop

Zó blij met dit lieve kaartje van Marlous & Marcel! Zaterdag 14 augustus 2021 gaan ze hun liefde bekronen. En ik mag ik om hun JA-woord vragen!

Het bruidspaar to be woont in New York - via Skype en mail hebben we veelvuldig contact. We hebben zó’n fijne klik! Nu samen volop in de aanloop naar hun Grote Dag. Alle drie hebben we er onwijs veel zin in!

 

 

 

First look - ook met je vader!

Jullie first look – heb je daar al over nagedacht? Het moment waarop je elkaar voor het eerst ziet als bruid en bruidegom. Spannend, emotioneel en intiem tegelijk - jouw hubby in zijn kekke trouwpak, jij in de bruidsjurk van je dromen. De beste versie van jullie allebei.

Denk ook aan een first look-moment met je vader. Voor jullie beiden is dit zó’n mega mooi moment. Zijn kleine grote meid, op haar allermooist in haar droomjurk – voordat hij haar weggeeft aan de liefde van haar leven. Je kunt je trotse vader niet gelukkiger maken!

Fotocredits: Ten_elevenphoto

 

 

Trouwen? Ja!

Met ingang van 26 juni verdwijnt de mondkapjesplicht, behalve in het OV, op luchthavens en in vliegtuigen. Daarnaast gaat voor bruiloften de 1,5 meter eraf bij gebruik van corona-toegangsbewijzen en met inachtname van bepaalde voorwaarden. Bruiloften zijn qua regels gelijkgesteld aan evenementen. Alles over de voorwaarden vind je hier: https://bit.ly/2U1tSBI.

Hebben jullie trouwplannen? Kijk eens in het Gastenboek. Hier lees je hoe bruidsparen mij ervaren als hun eigen, persoonlijk trouwambtenaar. Vrijblijvend kennismaken? Bel of mail mij voor een afspraak!

Fotocredits Rika Conradi

 

 

5 tips voor jouw huwelijksaanzoek!

Ga jij jouw allerliefste deze zomer dé vraag der vragen stellen? En kan je wel wat inspiratie gebruiken? Ik heb een paar romantische ideeën voor je – allemaal coronaproof. Wél vantevoren reserveren!

Wat denk je van een

❤️  gondelvaart met het Smakenrad met panoramisch uitzicht over Amsterdam, Breda, Den Bosch of Groningen mét een verdraaid lekkere maaltijd

❤️  koetsrit met je eigen koetsier én onderweg bubbels en lekkere hapjes

❤️  privé ballonvaart – adembenemend en origineel

❤️  vlucht in een privé gondel bij SkyView in Scheveningen, met een exclusieve high tea

❤️  privé-boot in Amsterdam, terwijl de kapitein onder de iconische bruggen van Amsterdam en langs de prachtige 17e-eeuwse grachtenpanden vaart.

Mannen en vrouwen, hoe je het ook doet, geniet van dit waanzinnig mooie moment samen!

TIP: jouw huwelijksaanzoek tijdens de vakantie? Doe het dan op de eerste dag - gegarandeerd jullie meest romantische vakantie ooit!

 

Zenuwen voor de huwelijksnacht…

Bruidsdagen: zo heetten heel vroeger de dagen tussen de ondertrouw en de trouwdag. Een drukke periode waarin de Grote Dag werd georganiseerd. De ondertrouw was dus eigenlijk een soort generale. Veel mensen kwamen op bezoek om het bruidspaar in spé te feliciteren. Het huis van de bruid was versierd en het bezoek werd getrakteerd op pepernoten en bitterkoekjes. Én een glaasje bruidstranen. Een likeur met sinaasappel, waarin flintertjes bladgoud zweven - de ‘tranen’ van de bruid. Zo werd het zoet en het pittig van het huwelijk uitgedrukt. Volgens de overlevering dronk de bruid dit drankje tijdens de bruiloft om haar zenuwen voor de huwelijksnacht in bedwang te houden.

Zes jaar geleden heeft de ondertrouw plaatsgemaakt voor de Melding Voorgenomen Huwelijk, die vaak digitaal kan worden gedaan bij de trouwgemeente. Heel vaak hoor ik echter van mijn bruidsparen dat zij er tóch een feestje van maken. Onverwoestbaar, die romantiek! Enne, voor wie van tradities houdt: bruidstranen zijn nog steeds verkrijgbaar bij de slijterij!

Fotocredits Slijterij Wijnhandel Boorsma

 

 

Je trouwring - links of rechts?

Rond het dragen van de trouwring bestaan tradities in verschillende landen, culturen en geloofsovertuigingen. Zo dragen katholieken in Nederland ‘m al sinds mensenheugenis aan de linkerhand en protestanten aan de rechter. Maar als je veel met je handen werkt, is het wél zo praktisch om de ring te dragen aan de hand die je het minst gebruikt. Zo voorkom je dat je ring snel beschadigt. En dát wil je natuurlijk niet – de zichtbare herinnering aan je huwelijk! Als we de oude Egyptenaren mogen geloven, is de ringvinger aan de linkerhand de enige vinger met een ader die rechtstreeks naar het hart loopt. ‘The vain of love’ wordt deze ader dan ook wel genoemd - de liefdesader. Ach, voor wat het waard is. Feit is dat een ring geen begin en geen einde heeft, het symbool voor de eindeloze liefde tussen jou en je allerliefste.

Van je verlovingsring en trouwring kan je een mooi setje maken. Check wel even of jouw verlovingsring daarvoor geschikt is. Je wilt natuurlijk geen kier tussen beide ringen. It’s all about love ánd beauty!
Fotocredits Transtudios – Pexels

 

Jullie kleine kinderen als getuigen??

Officieel mogen jullie kleine kinderen de ‘echte’ huwelijksakte natuurlijk niet tekenen, daarvoor moet je meerderjarig zijn. Hoe leuk is het als zij tóch hun handtekening mogen zetten, maar dan op jullie eigen familieakte? Zo betrek je de kinderen op een hele bijzondere manier bij jullie huwelijk – trouwen doe je immers samen! Zéker als jullie een samengesteld gezin zijn, onderstreep je hiermee jullie eenheid. En de kinderen vinden het gewéldig!
Met veel plezier ontwerp ik jullie eigen, unieke familieakte ‘op maat’. Op stevig papier wordt-ie geprint, dus hij kan tegen een stootje. Een superleuk en uniek aandenken! Zijn de kinderen nog te klein om hun naam te schrijven? Geen probleem, dan ‘tekenen’ ze met hun vingerafdruk. Kindvriendelijke stempelkussentjes neem ik mee en natuurlijk ook knoei-doei doekjes – geen vlekken op hun mooie kleertjes! Of we tekenen de omtrek van haar of zijn handje op de familieakte. Letterlijk een ‘handtekening’! Gaan jullie trouwen en wil je nóg meer leuke ideeën? Als jullie eigen trouwambtenaar inspireer ik jullie met heel veel plezier!                                                                                      Fotocredits Astrid de Jong Bruidsfotografie

Getuigen: wat zijn de regels?

Natuurlijk kiezen jullie je getuigen heel zorgvuldig - mensen die dichtbij jullie staan, waarmee jullie een speciale band hebben – ouders, broer, opa en oma, zus, goede vrienden - noem maar op, alles kan! Die keuze is geheel aan jullie. Als getuige gevraagd worden is heel bijzonder – getuige zijn is een eervolle taak. Het aantal getuigen is wettelijk bepaald: er moeten minimaal twee en er mogen maximaal vier getuigen bij de huwelijksvoltrekking aanwezig zijn. Bruid en bruidegom kiezen hun ‘eigen’ getuigen, maar in feite fungeren de getuigen voor het bruidspaar als eenheid. Wie jullie getuigen zijn, is niet aan wettelijke regels gebonden. Wél moeten jullie getuigen meerderjarig zijn, volgens hun eigen nationaliteit. In Nederland ben je op je 18e meerderjarig. Getuigen mogen een andere nationaliteit hebben dan de Nederlandse. En uiteraard moeten ze een geldig ID-bewijs hebben.

Handig om te weten: getuigen moeten worden opgegeven bij de trouwgemeente. Dat kan al bij de melding van jullie huwelijk (voorheen de ondertrouw) maar dat kan ook later. Die melding van voorgenomen huwelijk kan je vanaf één jaar tot twee weken vóór de huwelijksdatum doen. Digitaal of aan het loket: dat verschilt per gemeente. Informeer daar dus naar bij jullie trouwgemeente.
Wisten jullie overigens dat de rol van de getuigen bij een huwelijk volgens de wet puur praktisch is? Officieel moeten getuigen namelijk de openbaarheid van het huwelijk waarborgen. Ook zien zij erop toe dat het het bruidspaar luid en duidelijk het ja-woord uitspreekt cq een positief antwoord geeft op de vraag van de trouwambtenaar. Verder zien de getuigen erop toe dat het huwelijk niet onder dwang plaatsvindt. Als bewijs dat alles klopt, zetten zij hun handtekening op de huwelijksakte. Zo wordt het huwelijk rechtsgeldig. Dat is dus een pittige verantwoordelijkheid!

 

 

Met wie wil jij samen oud worden?

Al eens gedacht aan het opnieuw uitspreken van je trouwbeloften? Renewal of the Vows - omringd door jullie allerliefste mensen – kinderen, kleinkinderen, misschien zelfs je ouders, favoriete familieleden?

Jullie houden onwijs veel van elkaar, hoe mooi is het om dat bij jullie hernieuwingsceremonie opnieuw naar elkaar uit te spreken? Een ceremonie hélemaal van deze tijd - mega persoonlijk, warm, intiem, intens. Om stil te staan bij hoe ver jullie samen zijn gekomen, hoe speciaal en bijzonder jullie voor elkaar zijn. En dat jullie nog steeds zó gek op elkaar zijn. Vier de liefde!

 

Over de drempel dragen - een hele oude traditie

De bruidegom die zijn kersverse bruid over de drempel draagt – dat is een hele oude traditie. Waar komt-ie vandaan? Ik zal het je vertellen. Het over de drempel dragen van de bruid is een oude, Germaanse traditie uit het hoge Noorden. Hij stoelt op het bijgeloof dat demonen en boze geesten het geluk van het nét getrouwde stel zouden willen verstoren. Die boosaards volgden de bruid uit haar ouderlijk huis. Door zijn bruid over de drempel te dragen, zorgde de bruidegom ervoor dat deze boze krachten haar sporen niet konden volgen. Met een gerust hart kon het jonge echtpaar vervolgens gelukkig het huwelijk ingaan.

Er was nóg een reden om de bruid over de drempel te dragen. Als de bruid als eerste over de drempel zou stappen, betekende dit dat zij het voortaan voor het zeggen had. Over de drempel dragen was dus voor veel bruidegommen een betere optie…

Een sluier stoffig??

Een sluier stoffig??

Het woord ‘sluier’ roept misschien een stoffig beeld bij je op. Traditioneel is-ie wel, maar een sluier anno nu staat heel romantisch. Wist je dat dit één van de oudste bruidskledingstukken is?
De sluier is er in allerlei varianten – van pittig kort tot koninklijk lang. Héél lang geleden had de sluier met bijgeloof te maken. Zo droeg de bruid de sluier om onherkenbaar te zijn voor kwade geesten die op haar aasden. Zij kreeg versterking van haar bruidsmeisjes. Die dienden als afleidingsmanoeuvre voor het gespuis dat het op de bruid had voorzien. De sluier ging daarom pas af in de kerk, waar de bruidegom haar kon beschermen. Maar dat niet alleen – vroeger werden huwelijken door de ouders gearrangeerd. De bruidegom mocht zijn bruid pas voor het altaar zien. Zo werd voorkomen dat hij vóór het JA-woord de benen nam. Vandaar dus ook geen first look! Uit dat verre verleden dateert ook het idee dat de bruidssluier het symbool zou zijn van ondergeschiktheid aan de man. Het optillen van de bruidssluier door de man stond symbool voor zijn dominantie en macht.
Vind jij een sluier mooi? Draag ‘m dan met verve en plezier! Een sluier maakt je bruidsjurk áf en hij staat heel romantisch. Maar vergeet niet: til ‘m zelf omhoog op het moment van jullie eerste kus als man en vrouw!

TIP: misschien heeft je moeder of je oma haar bruidssluier nog? Hoe bijzonder is dat - dit geeft jouw sluier extra emotionele waarde! Én het past in something old

First look

First look

Een emotioneel moment: de first look. Het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien als bruid en bruidegom. Jouw hubby in zijn kekke trouwpak, jij in de trouwjurk van je dromen. De beste versie van jullie allebei.
Een mooie traditie, maar bepaald romantisch is het bijbehorende verhaal niet. Hij dateert van héél vroeger, toen huwelijken nog werden gearrangeerd door de ouders van het stel. Om te voorkomen dat de bruidegom de benen nam op het moment suprème, mocht hij zijn bruid pas zien voor het altaar. Letterlijk married at first sight dus - tot op dat moment hadden ze elkaar nog nooit ontmoet!

Jullie first look: weten jullie al waar?

 

Die stortbui wát een zegen!

Die stortbui wát een zegen!

Alexandru en Andrea, twee buitenlanders in Duitsland. Zij Nederlandse, hij Roemeen. Allebei woonden ze nog maar net in Hamburg. Andrea’s stage bracht haar daar, Alexandru was er gestart in een nieuwe baan. Op een zondag in september: een wandeling voor nieuwkomers in de stad. Vertrekpunt: het gemeentehuis. De opkomst was uiterst mager: drie mensen – de weersverwachting beloofde niet veel soeps. En ja hoor, de wandeling viel letterlijk in het water, de regen kwam met bakken uit de hemel. Maar ook: wát een zegen!
Gelukkig was Starbucks dichtbij, dus daar streek het drietal neer, wachtend tot het droog werd. Alexandru en Andrea raakten in gesprek. Toen het eenmaal droog was, besloten ze naar de veerboot te wandelen en met de pont naar de vismarkt te gaan, aan de overkant van de Elbe. Heel gezellig was het, dus wisselden ze telefoonnummers uit. Andrea vond Alexandru meteen aardig, maar niet meer dan dat. Ze was niet vrij... Desondanks viel Alexandru’s prachtige haardos haar wél meteen op. Tot haar verbazing én verrassing appte Alexandru haar al snel: ‘Heb je lekker geslapen? Zin om samen koffie te drinken?’ En hij belde haar - zomaar - om te vragen: ‘Hoe gaat het met je?’ Alexandru was dus duidelijk wél in Andrea geïnteresseerd. Mooi vond hij haar, ontspannen en open. En ze hadden hele leuke gesprekken… Na de nodige koffie dates werd het een eet-date, in Schanze, een gezelllige wijk in Hamburg. Daarna belandden de twee in Café Katze, bekend om de heerlijke cocktails.

Dit ging veel te snel!

Alexandru besloot op dat moment dat de tijd rijp was voor zijn volgende move: hij sloeg zijn arm om Andrea heen en kuste haar! Andrea was compleet overrompeld. Ze had nét een dag daarvóór haar verkering uitgemaakt. Dit ging veel te snel - ze verbrak het contact. Een maand lang liet zij niets van zich horen. Maar Alexandru zat toch meer onder haar huid dan ze dacht - ze kreeg spijt. Ze vond hem toch wel héél erg leuk. Hij was zo enthousiast, spontaan en hij zat vol leuke plannen – heel bruisend. ‘Je bent zeker wel boos op mij. Koffie?’ appte ze hem schoorvoetend, na een maand... Alexandru gaf zich niet meteen gewonnen, het schuurde tóch wel een beetje dat Andrea niets meer van zich had laten horen. Demonstratief kwam hij 20 minuten te laat… Enfin, óp naar de kermis waar hun hersens flink werden geklutst - een rondje in het reuzenrad. En sindsdien was het serieus aan. Pakweg een maand later zat Andrea’s buitenland-stage erop. Terug naar Utrecht om haar studie af te maken. Zo’n prille relatie, zou die standhouden op deze afstand? Wat bleek? De afstand versterkte hun liefde alleen maar, zoals de wind het vreugdevuur aanjaagt, terwijl diezelfde wind normaliter een kaars uitblaast! Zó sterk was hun liefde...

Ruim twee jaar later...

Een jaar lang heel veel bellen, appen, skypen. Alexandru was elke maand wel een keer in Nederland. In die tijd deden ze samen heel veel leuke dingen. Daarmee moesten de tortelduifjes het wél een jaar lang doen. Dat houdt het natuurlijk spannend, maar laten we eerlijk zijn, er gaat natuurlijk niets boven samenzijn. Alexandru en Andrea wilden niets liever. Ruim een jaar ná hun waterige start was het zover: Andrea kreeg een baan in Hamburg en natuurlijk trok ze onmiddellijkbij Alexandru in. Ruim twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje – onder de blauwe hemel, een prachtige locatie vlakbij de rivier de Waal. Hun eerste kindje onderweg… Een onvergetelijke Nederlands-/Engelstalige ceremonie met een stralend bruidspaar en dito zonnetje. Andrea en Alexandru voerden samen een zandritueel uit, tegelijkertijd een gender reveal: een jongetje! Omringd door hun ouders, een aantal goede vrienden en familie klonk hun JA - luid en duidelijk. Het daarop volgende jaar zouden ze hun huwelijk in Roemenië te vieren, met familie en vrienden die er in Nederland niet bij konden zijn. Helaas – door Corona viel dat plan in het water. Maar dat feest in Roemenië gaat er zéker komen, na Corona. Love rules!

Op verzoek van het bruidspaar zijn hun namen om privacy redenen gefingeerd

Trouwringen al 5000 jaar oud!

Trouwringen uitwisselen ná je JA-woord - een ritueel dat onlosmakelijk is verbonden met het huwelijk. Waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Egypte wordt vanuit de historie beschouwd als de bakermat van de trouwring. Het uitwisselen van trouwringen is een eeuwenoud gebruik – het dateert al van 5000 jaar geleden! Anno nu is een trouwring vooral een metafoor voor de oneindige liefde tussen twee mensen, een ononderbroken cirkel.
Bijna 5000 jaar geleden werden in Egypte voor het eerst trouwringen van goud en zilver gemaakt, al dan niet versierd met edelstenen of sierstenen. Daarnaast werden ringen gemaakt met simpele, natuurlijke materialen, zoals hennep, leer, bot en ivoor. Deze eenvoudiger versie van trouwringen was ook symbolisch. Hoe duurder het materiaal, hoe groter de uiting van liefde. De ononderbroken cirkel deed de Egyptenaren denken aan zon en maan. Die cirkel gold in oude culturen als ultiem symbool van heelheid en perfectie. Hij werd beschouwd als de perfecte belichaming van de begrippen eenheid, eeuwigheid en onveranderlijkheid. De opening in de trouwring vertegenwoordigde ook een poort, waar de vinger door moet - die zagen ze als een deur naar de toekomst. Deze symboliek is anno nu nog steeds van toepassing op trouwringen – het commitment dat je naar elkaar aangaat. Hoe mooi is dat?

Koopovereenkomst

Voor de Romeinen (cynische rakkers) waren trouwringen eerder een soort koopovereenkomst. Een vrouw was voor de man economisch bezit waar hij recht op had, zodra ze een trouwring van hem had geaccepteerd. Als je in die tijd, als vrouw, een trouwring had geaccepteerd, dan was je vanaf dat moment ‘bezet'. Anderzijds waren trouwringen ook een soort ‘verzekering’ voor vrouwen - de ‘overeenkomst’ was ook bindend voor de man. Dus zou hij zich niet snel met andere vrouwen inlaten. Goud en platina zijn anno nu dé edele metalen voor trouwringen. Witgoud heeft de populariteit van geelgoud inmiddels ingehaald. Ringen van bicolor- en multicolor goud (een combinatie van geel-, wit en rosé goud) zijn ook erg in. In de loop der jaren kwam de diamant in beeld, als teken van onverwoestbare en onoverwinnelijke liefde. Je ziet, tijden veranderen en hetzelfde geldt voor tradities. Maar het uitwisselen van trouwringen is een blijvertje. Gelukkig maar voor edelsmeden en trouwring specialisten!

VOWS - jullie ultieme moment!

Je persoonlijke trouwbeloften naar elkaar uitspreken vóór je JA-woord. VOWS - vanuit je hart uitspreken wat je voelt: waarom is hij dé vent cq zij dé vrouw van je leven, waarom houd je zó veel van hem/haar, wat bewonder jij in de ander, wat maakt de ander zo speciaal, wat wil je hem/haar beloven voor de toekomst. Eén van de mooiste momenten van de ceremonie – zó betekenisvol!

Misschien denk je: eng - iedereen kijkt naar ons. Geloof mij, alles en iedereen om je heen valt weg, als jij daar tegenover jouw allerliefste staat en jouw VOWS uitspreekt. Een ultiem moment tussen jullie tweeën. Jullie gaan zó genieten van dit waanzinnig mooie moment! Misschien vloeit er een traantje en een luchtige noot mag natuurlijk ook niet ontbreken. Plus: het levert prachtige beelden op voor jullie fotoreportage of film! Schrijfhulp nodig? Als jullie zelfstandig trouwambtenaar help ik jullie met plezier. Een mooie omslag voor jullie VOWS, in lijn met jullie trouwkaart? Ik ontwerp ‘m graag voor jullie! Het huwelijk en de buitengewone ceremonie van dit heerlijke bruidspaar mocht ik afgelopen najaar in coronatijd verzorgen. De review van Rini en Paula vind je hier  - even naar beneden scrollen).      Fotocredits Keepfocused Photography

Extra persoonlijk

Extra persoonlijk

Een zandritueel geeft je ceremonie een extra persoonlijke dimensie. Je kunt het met z’n tweetjes doen, maar ook samen met je kinderen. Dit stralende bruidspaar visualiseerde hiermee hun verbintenis. Hun levens gaan samen - vermengen zich en tóch behouden zij hun eigen kleur in hun relatie.

Heerlijk ludiek: tijdens het ritueel spraken zij hun VOWS (trouwbeloften) naar elkaar uit, bij elke scheut gekleurd zand die zij om-en-om in het glazen hart goten. Een mengeling van serieuze en humoristische beloften, die ik zachtjes souffleerde. Een luchtig én serieus moment - Barry en Beau en hun gasten genoten. Als het kersverse echtpaar nu een blik werpt op het unieke met zand gevulde glazen hart verschijnt die big smile weer op hun gezichten. Zó gaaf!

Fotocredits B-together

Liefde...

LIEFDE...

LIEFDE – écht het allermooiste dat er bestaat. Stralend vierden deze heerlijke schatten hun liefde, Corona hield ze niet tegen. Een intense beleving, warm, super persoonlijk en dichtbij - al hun lieve gasten betrokken. Tranen van plezier en ontroering, liefde zó tastbaar. Hun ceremonie: een onvergetelijke herinnering voor het leven!

Willen jullie ook zo’n onwijs gave persoonlijke ceremonie 'op maat' waar je járen later nog aan terugdenkt met een smile van oor tot oor? Mail of bel mij en we spreken snel af om vrijblijvend kennis te maken. Weten wat ‘mijn’ bruidsparen van mij vinden? In het Gastenboek lees je hun reviews.

Fotocredits B-together

 

Zij keek dwars door hem heen

Zij keek dwars door hem heen

Ton was voor Anneloes totaal geen potentieel relatiemateriaal, toen ze elkaar ontmoetten. Zij keek dwars door hem heen, had alleen maar oog voor zijn kamer. Zijn kamer? hoor ik je denken. Ik leg het even uit. Zij studeerde, woonde op kamers in Amsterdam, maar had het hélemaal gehad met haar huisgenoot. Dus zocht zij iets voor zichzelf. Ze plaatste een oproep op good old Hyves. Ton spotte haar advertentie. Hij had net een appartement in Utrecht gekocht, dus zijn kamer in Amsterdam kwam vrij. Hij had Anneloes’ profiel op Hyves bekeken en daarin stond een stukje over de ideale man, zoals zij die voor zich zag. Ton herkende zichzelf onmiddellijk in deze beschrijving en reageerde gevat: het doet mij deugd dat ik word gezien als de ideale man! Enfin, de kamer-advertentie van Anneloes trof doel: zij nam de kamer van Ton over. Zijn nog lopende internetabonnement kreeg zij er gratis bij. Hij vond Anneloes een leuke, vrolijke, spontane meid…
Ruim een maand na de kamerdeal bood Anneloes Ton een drankje aan, als dank voor zijn vette kamer. En het bleef niet bij een drankje. Cupido deed ook een duit in het zakje. De eerste kus - jawel! Niet veel later vroeg Anneloes aan Ton: wil jij mijn vriendje zijn? En vanaf dat moment hadden ze dus verkering. Hoe mooi is dat: Ton droeg de sleutels van zijn oude kamer in Amsterdam over en kreeg er de sleutel tot Anneloes’ hart voor terug! Hun liefde voor elkaar groeide. Een jaar later besloten ze om te gaan samenwonen, in Ton’s appartement in Utrecht. Maar dat was bij lange na nog niet klaar. Geen keuken, matras op de grond. Ton zette alles op alles om het af te krijgen. Niets was te gek voor zijn Anneloes! Dag en nacht kluste hij om hun liefdesnestje zo mooi mogelijk te maken. Toen Anneloes haar intrek bij hem nam, had hij de trap met kaarsjes versierd! Zó romantisch!

Als een donderslag bij heldere hemel

Acht jaar later waren ze uit het appartement in Utrecht gegroeid. Inmiddels waren ze met z’n viertjes – trotse ouders van een zoon en dochter. En zo verkasten ze naar een prachtig koophuis in het Brabantse land. Ja en toen wilde Anneloes het er tóch wel eens over hebben. Ze hadden helemaal niets geregeld op papier, dat werd nu tóch wel eens tijd… Ton hield de boot af, tot Anneloes’ frustratie. Ze had hem wel eens gepolst over trouwen. Wilde hij dan niet trouwen? ‘Ok, vanavond hebben we het erover’, beloofde hij. Ze dacht dat hij het over een samenlevingscontract wilde hebben. Zijn huwelijksaanzoek kwam dan ook als een donderslag bij helder hemel. Samen hadden ze de kids naar bed gebracht. Of ze even mee naar beneden wilde komen? Ton had de trap van boven tot beneden met kaarsjes versierd, er begon iets te dagen. Onderaan de trap een doosje. Toen Anneloes het opende, stelde Ton haar dé vraag der vragen. Ruim een half jaar later mocht ik ze als hun eigen BABS om hun JA vragen, in een gaaf gestylde boerenschuur. De zon straalde, het bruidspaar nog meer. Vóór hun JA spraken ze prachtige VOWS uit. Na hun luid en duidelijk JA mochten alle aanwezige kinderen het bruidspaar de bellen van geluk toeblazen. Zoon en dochter én papa en mama zetten hun vingerafdruk op de familie-akte die ik speciaal voor hen had ontworpen. Tot verrassing van het bruidspaar hield een aantal vrienden een korte speech tijdens de ceremonie - hartverwarmend! Menig traantje vloeide er en er klonken minstens zo veel heerlijke lachsalvo’s. Een ceremonie met een gouden randje! De review van Ton en Anneloes lees je hier. Even naar beneden scrollen!

Eén keer trouwen is genoeg, had hij altijd gezegd…

Eén keer trouwen is genoeg, had hij altijd gezegd…

Toen ik P en S in maart 2019 ontmoette tijdens een trouwbeurs schoot onmiddellijk de gedachte door mijn hoofd: heerlijk – nieuwe liefde! Een ‘wat rijper’ stel, duidelijk verliefd tot over hun oren – stralend, ze hadden alleen oog voor elkaar. Mis! Ze waren al bijna 10 jaar samen… Ze kozen voor mij als hun persoonlijk Babs en een half jaar later mocht ik ze in liefde verbinden. Een onvergetelijke, persoonlijke ceremonie, omlijst met live muziek, compleet met prachtige VOWS, op een waanzinnig mooie locatie. Alles ademde liefde...
Oudejaarsavond 2018 was hij voor haar op zijn knieën gegaan. Een donderslag bij heldere hemel – hij was gescheiden en had altijd gezegd: één keer trouwen is genoeg. Een 180 graden ommezwaai dus. Hij wist dat zij graag wilde trouwen en ze hielden zó veel van elkaar, wilden samen oud worden. Hoe mooi zou het zijn om dit naar elkaar toe uit te spreken? De liefde won! Oliebollen en appelflappen maakten plaats voor wedding bells.


Hoewel P en S al zo’n 9 jaar bij hetzelfde bedrijf werkten, hadden ze elkaar nog nooit ontmoet. Een groot bedrijf, verschillende divisies en ze zaten gewoon niet in elkaars netwerk. Op een dag gebeurde het: een projectvergadering – hij stapte de vergaderruimte binnen en als een magneet werd zijn blik naar S getrokken. Wát een onwijs mooie vrouw! Hij ging naast haar zitten en stelde zich voor. Meteen tot over zijn oren! Maar bij haar kwam hij niet binnen – zij hield de deur stevig dicht. Een relatie op het werk was voor haar off limits. Ruim een half jaar werkten ze samen in hetzelfde projectteam. Heel plezierig, ze hadden samen veel lol. P vond haar steeds leuker. Tegelijkertijd wist hij dat hij ‘nee’ op het rekest zou krijgen als hij haar zou vragen om samen iets te gaan drinken. Daarnaast: hij wist niet eens of ze ‘vrij’ was. Toen een vergadering aan het eind van de middag nogal uitliep, opperde hij: ‘Dat zal het thuisfront niet leuk vinden’. ‘Ach, de goudvis zal mij niet missen’, antwoordde zij tot zijn opluchting. Tijd voor zijn volgende move, recht op zijn doel af – ‘ik ben verliefd op je en ik wil je graag beter leren kennen'. Of zij dat ook een goed idee vond. 'We doen het rustig aan…’ BAM! Met een collega uitgaan was voor S ineens iets heel anders na deze liefdesverklaring. Zijn eerlijkheid raakte haar. Een paar dagen later – een boswandeling. Zij zag zijn kus niet aankomen – want ‘we doen het rustig aan’. L’histoire de l’amour…

En zo wist hij haar uit haar comfort zone te krijgen. Het begin van een relatie met een man met twee honden, terwijl zij bang voor honden was. Enthousiast begroetten de twee harige viervoeters haar toen ze bij hem thuiskwam. Haar angst voor honden verdween als sneeuw voor de zon. The power of love! Nu hebben zij zelf een hond – een bron van veel plezier. Problemen lossen ze op door er geen probleem van te maken. Ruzie hebben ze dan ook nog nooit gehad. Ze spreken dingen uit, zodat de ander hem of haar kan begrijpen. Ze voelen zich door elkaar in de watten gelegd, geven elkaar ruimte. Daarnaast hebben ze allebei een heerlijk gevoel voor humor. En dat bovenop een eindeloze berg liefde, kortom: a match made in heaven!

Trouwen dit najaar of deze winter? Doen!

Trouwen dit najaar of deze winter? Doen!

Jullie willen trouwen - je liefde vieren en je geluk delen. Niet over een jaar of over twee jaar. Nee, dit najaar of deze winter. Doen! - uitstellen is helemaal niet nodig. Een groot, uitbundig feest zit er voorlopig nog niet in. Maar er is een héél tof alternatief: splits je huwelijk in 2 delen! Hoe klinkt dit: 2 x je liefde vieren, 2 x je prachtige bruidskleding dragen, 2 x toeleven naar een waanzinnig gaaf event, 2 x de mooiste herinneringen maken. Dus 2 x de allermooiste dag van je leven!

Deel 1: een intense, intieme, betekenisvolle, super persoonlijke XL-ceremonie met je allerliefste mensen om je heen. Jullie leveranciers pakken stevig uit en tijd speelt geen rol. Een onvergetelijk hoogtepunt in jullie leven!
Deel 2: heerlijk uit je dak gaan met ‘iedereen’ tijdens je té gekke Grote Feest van de Liefde, als alle maatregelen van de baan zijn.

JA - mijn volledige inzet en commitment!

Jullie perfecte maatwerk XL-ceremonie – we creëren ‘m samen. Ik help jullie met onwijs veel plezier. Als regisseur van jullie ceremonie vorm ik samen met jullie andere leveranciers een ijzersterk team. Niet voor niets heet mijn bedrijf: Trouw Buitengewoon. Buitengewoon staat voor álles dat verder gaat dan de norm. Reken dus op mijn volledige inzet en commitment: JA, dat beloof ik jullie! Laten we snel kennismaken en aan de slag gaan. Bel of mail mij.

En kijk even naar mijn blogs over trouwen in de herfst en trouwen in de winter, dan komen jullie alvast in de stemming. Hier vind je ook dit uitgebreide artikel over tóch trouwen dit jaar.

Trouwen in de herfst

Trouwen in de herfst

De natuur is prachtig In het najaar, met rijk geschakeerde kleuren – diverse tinten rood, geel, oranje, bruin. Gloedvolle tinten, kleuren die zorgen voor een warme, romantische sfeer. In je bruidsboeket en in de styling kan je ze prachtig laten terugkomen. Denk wat styling betreft bijvoorbeeld aan kleurrijke herfstbladeren op de tafels en bij je gastenboek, bloemdecoraties in herfstkleuren. En natuurlijk kaarsen, veel kaarsen. Ook die zorgen voor een romantische, intieme sfeer.

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en voordelen. Trouw je in het najaar, dan weet je zeker dat de zon geen spelbreker zal zijn – geen bizar hoge temperaturen én geen kans op verbranden. In oktober kan het nog heel aangenaam weer zijn – zonnig en niet koud. Maar ja, garanties zijn er uiteraard niet. Natuurlijk heb je kans op regen en wind. Maar wanneer is die kans er niet in Nederland? Jullie locatie biedt waarschijnlijk de mogelijkheid om binnen én buiten te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie binnen en toost en taart lekker buiten - in de tuin, op het terras of de binnenplaats. Is het warm genoeg om een gedeelte van jullie dag buiten te zijn, zorg dan voor dekentjes zodat jullie gasten het niet koud krijgen als het tóch wat frisser wordt. Voor jou, bruid: jouw bruidsjurk kan je natuurlijk ‘herfst proof’ maken met een bijpassend jasje, een bolero of omslagdoek. Jouw leverancier kan je daarbij ongetwijfeld helpen. Of een stoer biker jack, als dat bij je past.

Fantastisch decor

Voor jullie foto’s en eventueel video zorgt een bosrijke omgeving met zijn rijke kleurschakering voor een fantastisch decor. Perfect voor jullie reportage in combinatie met het warme herfstlicht. Van te fel zonlicht hebben jullie fotograaf en videograaf in het najaar geen last. Over licht gesproken: omdat het eerder donker wordt, is er de mogelijkheid om sprookjesachtige foto’s te maken met de ondergaande zon. Goed om rekening mee te houden voor jullie fotoshoot.

Last but not least – het culinaire aspect. Wat vinden jullie van een heerlijk herfstbuffet met pompoensoep, paddestoelen, wildgerechten, stoofpotjes (én natuurlijk stoofpeertjes) en geglaceerde appeltjes? Een lust voor het oog én de tong! En niet te vergeten: jullie bruidstaart - in najaarsthema? Samen met jullie leverancier ontwerpen jullie 'm!

Trouwen in de winter: magisch!

Trouwen in de winter: magisch!

De winter heeft veel te bieden: romantiek, warmte, gezelligheid, sfeer. Ok, buiten is het koud, het kan regenen en waaien. Maar regenen en waaien kan het ’s zomers ook. Stel je dit scenario voor: vuurkorven en fakkels markeren het toegangspad naar jullie trouwlocatie en zorgen voor een feeërieke sfeer. De stemming zit er meteen in bij jullie gasten. Een muzikaal trio onthaalt jullie gasten, warm en verrassend. Romantiek ten top!
Binnen is het heerlijk warm - een knapperend haardvuur. Of misschien zelfs wel meer open haarden en knapperde haardvuurtjes. En natuurlijk kaarsen en lichtjes. Echt heel veel kaarsen en lichtjes. De styling weerspiegelt de wintersfeer: natuurlijke materialen en warme kleuren in combinatie met wit, goud en zilver. En kunstsneeuw en/of (zogenaamde) ijssculpturen. Mogelijkheden te over.
Bij een winterhuwelijk hoort natuurlijk een winterdiner. Jullie locatie of cateraar heeft ongetwijfeld geweldige suggesties. Geurige, rijke soepen, winterse stoof- en stamppotten, crèpes of een chocolade fontein als dessert. Of een winterse barbecue, als jullie het wat gemoedelijker willen.

Jullie outfits

Een praktisch punt: jullie outfits. Bruid, waarschijnlijk heb jij de bruidsjurk van je dromen al in huis, uitgaande van jullie zomerhuwelijk. Omschakelen naar je winter wedding is qua outfit niet zo ingrijpend. Een bijpassend lekker warm jasje, of misschien zo’n leuke poezelige nep bont stola, of een mooie cape of jas? En natuurlijk geen sandaaltjes maar pumps, bontlaarsjes of stoere sneakers. Lange handschoenen maken het geheel af. Top, een adembenemend geheel! De bruidegom koopt zijn trouwpak meestal niet zo lang voor het huwelijk, dus met wat mazzel kan hij nu kiezen voor een driedelig pak van een fijne warme stof stof. En: een toffe mantel mét bijpassende sjaal en –handschoenen. Kicken!

Fotoshoot

Jullie fotoshoot – ’s winters zijn de dagen korter dan ’s zomers. Jullie fotograaf en videograaf weten dat als de besten, dus zullen jullie je shoot eerder op de dag plannen. Voordeel: de zon schijnt ’s winters minder fel. Dat levert prachtig licht op voor jullie shoot. En geen foto’s met dichtgeknepen ogen samen met jullie dierbare gasten! Jullie zullen beslist uit je dak gaan als je het resultaat ziet! Sneeuw zou natuurlijk het perfecte plaatje geven. Maar ja, helaas - ook sneeuw is niet gegarandeerd...
Lieve mensen, samen maken we jullie eigen sprookje waar. Ja, geloof me: sprookjes bestaan écht! Ik sta wij met liefde voor jullie klaar om de trouwceremonie van jullie dromen te realiseren. Love rules!
Vragen? Hulp nodig? Neem gerust contact met mij op, ik ben er voor jullie!

Urenlang praatten ze, in zijn Audi. En er gebeurde hélemaal niets…

Urenlang praatten ze, in zijn Audi. En er gebeurde hélemaal niets…

Niets wees erop dat zij in het huwelijksbootje zouden stappen, 16 jaar na hun ontmoeting bij een container in Spijkenisse. ‘Hangen bij de container’ – voor insiders was het een begrip. Daar werd de kiem gelegd van de bijzondere liefdesrelatie van Marco en Nathasja. Nathasja hing daar dus, bij die container - samen met een stel vrienden. En op een gegeven moment kwam Marco daar ook aanwaaien. Mét zijn Audi. Eén van de vrienden werd ziek - Marco bood aan hem naar huis te brengen, Nathasja reed gezellig mee. Daarna bracht hij haar thuis. Vervolgens zaten ze vijf uur lang met elkaar te praten, in zijn auto. De tijd vloog voorbij - pas toen het licht werd hadden ze het in de gaten… De daarop volgende twee jaar deden ze dat bijna elke dag: úren met elkaar praten, in Marco’s Audi. Pure vriendschap - er gebeurde hélemaal niets. Marco had televisie in zijn auto, toendertijd een nieuw fenomeen. Én playstation. Ontelbare maffiafilms passeerden de revue, Marco’s favoriete genre. Totdat Nathasja het wel gezien had en haar serie Sex in the City meenam.
Nog steeds werd er verder alleen maar gepraat, úrenlang - in die Audi. Marco had op een gegeven moment een vriendin en Nathasja kreeg verkering. Hun vriendschap verwaterde. Via good old Hyves kregen de twee toch weer contact. De vriendschap bloeide weer op. Als goede vriend bood Marco zijn hulp aan bij Nathasja’s verhuizing, nadat haar relatie was gestrand. Marco was inmiddels alweer een tijdje single. Nadat de stofwolken van alle enerverende gebeurtenissen gedaald waren, sloeg de vonk over: hun vriendschap maakte plaats voor verliefdheid - als magneten voelden ze zich tot elkaar aangetrokken. De eerste zoen voelde heel raar, heel anders dan zoenen met eerdere liefdes. Alles tintelde, ze stonden letterlijk in vuur en vlam! Na de eerste nacht dacht Nathasja: dit gaat ‘m niet worden! Marco snurkte alsof hij een heel bos aan het omzagen was. Gelukkig bleef het bij één bos. Wonder boven wonder snurkte hij na die eerste nacht niet meer!

 ‘Live big, dream bigger’

Van tijd tot tijd hadden de tortelduifjes flink tegenwind. De zwaarste stormen trotseerden ze samen – samen kunnen ze de wereld aan. Een heerlijke dosis humor helpt ze om te surfen over de golven van het leven. En natuurlijk kunnen ze elkaar ook wel eens achter het behang plakken, maar ze zijn zo onwijs sterk met elkaar verbonden - hun liefde voor elkaar is zó groot en zó sterk. Niet alleen zijn ze geliefden, maar ook beste vrienden. Een perfect team, ze halen het beste in elkaar naar boven. The power of love!
De kroon op hun liefde: de geboorte van hun prachtige dochter Serra. Bijna 4 jaar was ze toen ik haar papa en mama op 7-7-2017 om hun JA-woord mocht vragen, in het sprookjesachtige Wereldmuseum in Rotterdam. Een interactieve, liefdevolle, persoonlijke maatwerkceremonie met Serra in een glansrol als bloemenmeisje en ringdraagster. Met een ferme klap met de hamer sloeg ze haar ouders letterlijk het huwelijk in – tot aller hilariteit!  ‘Live big, dream bigger’ is het motto van dit onwijs prachtige paar. Dansend gingen ze hun nieuwe leven in als man en vrouw, hun nieuwe toekomst tegemoet. Hier lees je hun recensie – even naar beneden scrollen: 'Onze liefde voor elkaar perfect verwoord.'

Fotocredits: Astrid de Jong Bruidsfotografie

Wéér uitstellen? Of tóch dit jaar trouwen?

Wéér uitstellen? Of tóch dit jaar trouwen?

Trouwen in C-tijd is écht een waanzinnig toffe, onvergetelijke belevenis! Stel je voor: een intense, intieme, liefdevolle, super persoonlijke XL-ceremonie - jullie JA-woord met je allerliefste mensen om je heen. Uit je dak gaan met ‘iedereen’ – jullie grote feest, dat vier je zodra de C-maatregelen van de baan zijn. Twee maal de mooiste dag, twee maal je prachtige bruidskleding dragen, twee maal de mooiste herinneringen maken! Hoe tof is dat?
Klein maar groots: je liefde vieren en je geluk delen in kleinere kring - er is echt zó veel mogelijk. Plus: je hoeft je hoofd niet te breken over de gastenlijst, aandacht voor ál je gasten. Jullie XL-ceremonie, hoe kan die eruit zien? Denk bijvoorbeeld aan jullie favoriete songs, live gezongen/gespeeld. Sfeervolle styling, bloemen in jullie themakleur. Vows uitspreken. Jullie gasten: interactie en participatie. Een mooi ritueel. Toost en taart. En aan het eind van de dag een mooi diner met de mensen die zo belangrijk voor jullie zijn - als de horeca weer open is. En dat kan toch niet zo lang meer duren?

Vanzelfsprekend huur je een fantastische fotograaf en/of videograaf in om jullie unieke belevenis haarscherp vast te leggen - ik geef jullie graag tips. En denk ook aan een livestream. Een onvergetelijke belevenis - klein maar zó groots! Laten we ‘m samen creëren. Bel of mail mij, dan maken we snel kennis! Trouwen in C-tijd: mijn bruidsparen zijn allemaal razend enthousiast over hun XL-ceremonie. Hun ervaringen lees je in het Gastenboek.

Belangrijke mijlpaal - 20 jaar ‘homohuwelijk’!

Belangrijke mijlpaal - 20 jaar ‘homohuwelijk’!

Op 1 april 2001 had Amsterdam de wereldprimeur: het burgerlijk huwelijk voor stellen van hetzelfde geslacht. In de volksmond het ‘homohuwelijk’. Vier koppels gaven elkaar om middernacht hun ja-woord.
Veel landen volgden het Nederlandse voorbeeld, België in 2003 als tweede. Inmiddels zijn er zo’n 30 landen en deelstaten waar het huwelijk van twee mensen van gelijk geslacht wordt erkend. Twintig jaar na de invoering van het homohuwelijk zijn er in Nederland 20.000 stellen van hetzelfde geslacht met elkaar getrouwd, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Iets meer lesbiennes dan homo’s stapten in het huwelijksbootje. Overigens bestaat het homohuwelijk officieel niet, simpelweg omdat dit voor de wet ‘gewoon’ een huwelijk is, een wettelijke verbintenis.

Liefde is universeel

Liefde is het mooiste en puurste dat er bestaat. Liefde maakt geen onderscheid. Dat doe ik ook niet – ik ben wars van ‘hoe het heurt’, etiketjes en hokjesgeest. Of het nu gaat om man-vrouw, vrouw-vrouw of man-man: als jullie eigen trouwambtenaar zet ik mij met al mijn energie, liefde en enthousiasme volledig in om jullie Grote Dag onvergetelijk te maken. Daar gá ik voor en daar stá ik voor! JA, dat beloof ik jullie!                   Fotocredits Augustina Tapia

Rianne vond Sven véél leuker…

Rianne vond Sven véél leuker...

In Tanzania ging Sven op zijn knieën voor Rianne, op één van de eerste dagen van hun vakantie. Op weg naar een eilandje, in een houten bootje dat meer weg had van een vlot. De golven lieten het bootje woest dobberen op de azuurblauwe zee, maar Sven liet zich niet uit het veld slaan, of - beter gezegd - uit de boot gooien. Zelfs niet toen de ‘schipper’ niet reageerde op zijn vraag of hij even wilde stoppen… Sven’s spectaculaire aanzoek oogstte dan ook een volmondig JA! Zeven maanden later stapten ze weer in de boot. Deze keer in de huwelijksboot - een stúk stabieler. Ze zijn voor elkaar gemaakt, deze twee prachtige mensen! Jeugdliefde – piepjong toen ze elkaar leerden kennen. Zij was 14, hij 16 jaar.
We schrijven voorjaar 2007. Het décor: een gezellig bruin café in het centrum van het dorp waar ze allebei woonden en nu nog steeds wonen. Voor Rianne haar allereerste kroegbezoek, samen met een vriendin – met goedvinden van haar ouders. Ja, dat kon toen nog – nu kom je er niet in als je 14 bent! Twee knappe meiden, lang blond haar – niet te missen! Sven zat aan de bar, samen met zijn vriend Vincent. De heren tosten erom: wie stapt er op Rianne af? Vincent won, maar al snel bleek dat liefde zich niet laat dwingen. Bye bye Vincent! Rianne vond Sven véél leuker – hartstikke stoer en knap, ze kreeg het al warm als ze naar hem keek. Sven verdronk in Rianne’s blauwe ogen. Die lieve blik en haar sproetjes - woest aantrekkelijk! Toen en daar werd het zaadje geplant voor een mooie vriendschap. Gelukkig heel snel kiemend zaad… Niet lang daarna tijdens een uitlaatrondje met Sven’s honden – op een bankje langs de rivier: de eerste kus. Vriendschap werd verliefdheid. Vanaf dat moment hadden ze verkering – de vlam sloeg compleet in de pan, geen houden aan! Onafscheidelijk was het tweetal – samen naar huis fietsen na school, schoolverslagen maken, elkaar met huiswerk helpen. Hun eerste baantjes, alles maakten ze samen mee. En ze hadden het zó ontzettend naar hun zin samen! Logeerpartijtjes over-en-weer, ze moésten bij elkaar zijn, ook al vonden hun ouders de weekends wel genoeg. Want ja, doordeweeks moesten ze toch echt hun aandacht bij school houden… En dat deden ze keurig, terwijl ze ook heerlijk buiten de lijntjes kleurden… Stiekem slapen in de speedboot op het pad bij het huis Sven’s ouders. Onder het zeil liggend hoorden ze zijn ouders met de honden langskomen. Zelfs de honden hadden niets in de gaten...

Klef stelletje

‘Samen’ is echt hun sleutelwoord. Samen zijn ze opgegroeid, volwassen geworden. Als mens hebben zij zich ieder individueel ontwikkeld, terwijl ze  tegelijkertijd naar elkaar toegroeiden. Maatjes, heerlijk zichzelf zijn ze bij elkaar. Haarfijn voelen ze elkaar aan, zó met elkaar verweven. Qua persoonlijkheden heel verschillend, elkaars tegenpolen. Rianne maakt zich snel zorgen en bij Sven komt alles goed. Ze vullen elkaar aan, dezelfde soort humor - samen lekker gek. Een klef stelletje zijn ze bepaald niet, ze gunnen elkaar de wereld, geven elkaar ruimte om hun eigen ding te doen. Ieder heeft zijn eigen vrienden/vriendinnen. Daarnaaast hebben ze een gezamenlijke vriendengroep, ontstaan toen ze verkering kregen. In de loop der tijd kwamen er partners bij en groeide de vriendengroep. Er ontstond zelfs een serieuze liefdesrelatie tussen een vriend van Sven en een vriendin van Rianne. Hoe mooi is dat? Rianne en Sven vieren het leven, samen én met hun vrienden. Feestjes en uitsapjes staan nu op een iets lager pitje: sinds 7 maanden zijn ze de trotse ouders van Liv - hun prachtige dochter!
Natúúrlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Meningsverschillen zijn er ook - net als in iedere relatie, maar die worden uitgepraat. Hun stelregel: niemand gaat boos de deur uit. Hun basis is ijzersterk: diepe vriendschap en onvoorwaardelijke liefde. Bijna 2 jaar geleden bezegelden ze hun liefde officieel. Samen creëerden wij hun persoonlijke trouwceremonie. Hun review lees je hier (even naar beneden scrollen).

Hebben jullie trouwplannen? Huur je eigen trouwambtenaar in! Bel of mail mij voor een vrijblijvende kennismaking.

Twee maal je Grote Dag van de Liefde en tóch niet scheiden??

Twee maal je Grote Dag van de Liefde en tóch niet scheiden??

Trouwen - jullie willen niets liever! Je liefde vieren en geluk delen met de mensen die je lief zijn. Maar ja, Corona hè, kan niet. Hoezo? Jullie liefde regeert!! Uitstellen is écht niet nodig. Wat vinden jullie hiervan? 2 x je liefde vieren, 2 x je prachtige bruidskleding dragen, 2 x mooiste herrinneringen maken, 2 x toeleven naar een waanzinnig gaaf event. Dus 2 x de mooiste dag van je leven! Hoe dan? vragen jullie je nu natuurlijk af. Heel simpel: splits je huwelijk op in twee delen: 1. de ceremonie van jullie dromen en 2. het té gekke feest van jullie liefde!

Deel 1: jullie trouwceremonie. Focus nú volledig op de ceremonie van jullie dromen. Wat zeg ik? De ceremonie van jullie stoutste dromen! Hét moment waar het om draait: elkaar officieel je JA-woord geven, met je allerliefste mensen om je heen. Een superpersoonlijk evenement op maat. Helemaal júllie ‘kleur’, intens, intiem, dichtbij, liefdevol. Met VOWS (help ik jullie bij!), live muziek, toost en taart. En een gezellig etentje na afloop, zodra de horeca weer open mag.

Dé ultieme beleving – The Perfect Ceremony!® Via een livestream kunnen jullie thuisblijvers natuurlijk laten meegenieten. Bij deze intieme ceremonies gebeuren hele mooie, onverwachte dingen. Bijvoorbeeld: mensen die zich normaal gesproken niet geroepen voelen om te speechen voor een grote groep, doen dat nu wél - voor een kleine groep voelen zij zich vrij en gemakkelijk. Tot heel groot plezier van het bruidspaar!
Bijkomend voordeel als je je ceremonie puur beleeft temidden van jullie inner circle: je hoeft je hoofd niet te breken over je gastenlijst! Die wél, die niet. Oh, maar als we hem/haar uitnodigen, moeten we ook die-en-die uitnodigen. Dat gedoe heb je dus allemaal niet. Je nodigt alleen de mensen uit die heel dichtbij je staan. Plus – zó fijn: je hebt alle aandacht voor je gasten. Met pakweg 60 en meer gasten is dat onmogelijk. Dat is dus ook een pré.
Het afgelopen jaar – ja, in Corona-tijd dus! – heb ik een aantal té gekke huwelijken mogen voltrekken. Pareltjes van ceremonies waren het, stuk-voor-stuk. Als ik er weer aan terugdenk: kippenvel! Kijk maar in mijn Gastenboek, daar lees je hoe mijn bruidsparen hun huwelijksvoltrekking in intieme kring hebben beleefd.

Deel 2: jullie té gekke feest met al jullie vrienden en familieleden. Dit waanzinnig heerlijke Feest van de Liefde vier je als alle Corona-maatregelen van de baan zijn. Hopelijk over pakweg een jaar. Een práchtige gelegenheid om jullie eerste huwelijksverjaardag te vieren, jullie Katoenen huwelijk. Zorgeloos en ontspannen, zonder mondkapjes en 1,5 meter afstand. Iedereen helemaal plat knuffelen, omhelzen, kussen en de sterren van de hemel dansen. Zien jullie het vóór je?

Niet één mooiste dag, maar twee!

Dus ik raad jullie heel sterk aan - splits je huwelijk in twee delen. Dat voegt zó enorm veel waarde toe! Wég met alle negativiteit, het verdriet, de teleurstelling en de stress omdat je huwelijk (weer) niet kan doorgaan. Vier je liefde gewoon twee keer! Niet één mooiste dag in je leven, maar twee!

Trouwen nieuwe stijl: vier je liefde twee keer!

Trouwen nieuwe stijl: vier je liefde twee keer!

Je liefde vieren en je geluk delen met de mensen die je lief zijn. Dáár draait het om. Hoogste tijd dus voor TROUWEN NIEUWE STIJL! Weg met het verdriet, de teleurstelling en de stress omdat je huwelijk (weer) niet kan doorgaan. Uitstellen is écht niet nodig. Vier je liefde gewoon twee keer. Niet één mooiste dag in je leven, maar twee! Hoe werkt dat?

Splits je huwelijk op in twee delen. Focus nú volledig op de ceremonie van jullie dromen, het hart van je trouwdag. Hét moment waar het om draait: elkaar officieel je JA-woord geven, met je allerliefste mensen om je heen. Een super persoonlijk evenement op maat, waarbij álles kan. Helemaal júllie ‘kleur’, intens, intiem, dichtbij, liefdevol. Met VOWS (help ik jullie bij!), live muziek, toost en taart. En een gezellig etentje na afloop, zodra de horeca weer open mag. Dé ultieme beleving – The Perfect Ceremony!® Via een livestream kunnen jullie thuisblijvers natuurlijk laten meegenieten.

De ceremonie van jullie stoutste dromen

En over bijvoorbeeld een jaar (als die 1,5 meter en mondkapjes van de baan zijn) vieren jullie je té gekke knalfeest met álle vrienden en familieleden. Twee maal je liefde vieren - zo maken jullie nóg meer mooiste herinneringen! En twee maal je prachtige bruidskleding dragen. Zo leef je dus twee maal toe naar een waanzinnig mooi hoogtepunt in je leven. Hoe gaaf is dat? Afgelopen jaar heb ik in C-tijd een aantal te gekke huwelijken mogen voltrekken. Pareltjes van ceremonies, stuk-voor-stuk. In het Gastenboek lees je de enthousiaste reacties van mijn bruidsparen.
Hebben jullie trouwplannen? Gun jezelf je eigen, professionele trouwambtenaar. Neem snel contact met mij op. Hebben wij een match en gaan we met elkaar in zee? Met liefde en plezier inspireer ik jullie. Samen met jullie en het juiste enthousiaste wedding team creëren wij de ceremonie van jullie stoutste dromen!

Ondertrouw is nu: melding voorgenomen huwelijk

‘Mijn verloofde’ - wat klinkt dat tof hè, daar gaat je hart toch sneller bij kloppen? Zijn jullie lekker bezig met het plannen van je huwelijk? Al een datum geprikt? Locatie van je dromen gevonden, bezig met kijken naar je eigen trouwambtenaar? Geniet samen van de aanloop naar jullie Grote Dag!
De ‘Melding van voorgenomen huwelijk’. ‘Vroeger’ (tot najaar 2015) heette dat: ondertrouw. Die Melding doe je bij jullie trouwgemeente. Dat kan vanaf een jaar tot uiterlijk twee weken vóór jullie trouwdatum. Bij een aantal gemeenten kan dat digitaal, maar dat is niet overal zo. Check dus altijd de website van jullie trouwgemeente! Weten jullie op het moment van de Melding al wie jullie getuigen zijn, dan kan je die meteen opgeven. Later kan ook, als jullie dat nu nog niet weten. Zowel van jullie tweetjes als van jullie getuigen vraagt de trouwgemeente om ID-bewijzen.
Ik adviseer om de Melding van voorgenomen huwelijk minimaal zes maanden vóór jullie huwelijk te doen als
- één van jullie in het buitenland is geboren of als
- één van jullie niet de Nederlandse nationaliteit heeft of als
- een vorig huwelijk in het buitenland is ontbonden.
Is dit bij jullie van toepassing? Informeer dan vroegtijdig bij de trouwgemeente naar de documenten die jullie moeten aanleveren. Het kan namelijk best een tijdje duren voordat bepaalde documenten uit het buitenland in je bezit zijn.

2022 - onwijs druk trouwjaar

Plannen om in 2022 te trouwen? Wacht dan niet te lang met het kiezen van jullie leveranciers - 2022 belooft namelijk een onwijs druk trouwjaar te worden! Kennismaken? Dat doen we gratis, via een video call. Neem snel contact met mij op, ik verheug me erop jullie te ‘ontmoeten’!

! De foto laat m/v zien, maar trouwen gaat over álle mensen. Lees hier dus ook m/m en v/v!

De communicatie was krakkemikkig…

De communicatie was krakkemikkig…

Deze keer neem ik jullie mee naar China. Daar begint de liefdesreis van Hugo en Gloria, in de zomer van 2014. Het décor: de metro van Shanghai, lijn 8. Plotseling stopte de metro - hij ging niet verder dan de halte Dashijie. Iedereen moest uitstappen. Waarom? Een raadsel voor Hugo. Dit had hij nog niet eerder meegemaakt in Shanghai, waar hij een tijdje woonde en werkte. Aan een wildvreemde medepassagier vroeg hij waarom de metro niet verder reed. In haar beste Engels probeerde Goria (de wildvreemde passagier) dat aan hem uit te leggen. En opeens kreeg ze de slappe lach. Op dat moment werd Gloria verliefd op Hugo, weet ze achteraf. Hij raakte iets in haar, hij had iets speciaals. Was het zijn sexy kin?
Hoe dan ook, het zaadje was geplant. Want... ook bij Hugo gebeurde er iets. ‘Goh, zij is écht leuk’, dacht-ie. Hij vroeg haar Wechat nummer – een soort WhatsApp. In Nederland zouden we daar niet zo scheutig mee zijn, in China doet niemand daar moeilijk over.

Ze blies hem hélemaal omver

Het prille begin van hun liefdesverhaal. Een beetje daten, af en toe een berichtje, koffiedrinken. De eerste dates waren heel onwennig, het stel had even een aanloopje nodig. Naarmate ze elkaar vaker zagen, werden hun ontmoetingen steeds meer ontspannen. De communicatie was krakkemikkig, maar dat nam Hugo voor lief. Hij vond Gloria écht heel erg leuk en voelde zich senang bij haar. Haar vrolijke, open, enthousiaste karakter en haar onbevangenheid spraken hem heel erg aan. ‘Ze is zó puur’ - hij barstte zowat uit zijn voegen toen hij mij over haar vertelde, in de aanloop naar hun huwelijk.
Hugo’s verjaardag, 1 november 2014. Gloria blies hem hélemaal omver, toen ze met cadeautjes voor de deur stond. Totaal onverwacht - officieel hadden ze immers nog helemaal niets. Tot die eerste kus – na hun vijfde date. ’s Avonds onder een prieeltje in Jing’an Park in Shanghai. Een romantischer décor is niet denkbaar. Hun boyfriend/girlfriend-status was een feit.
‘Let’s give it a try’, zei Hugo tegen Gloria – superromantisch. Hij bedoelde natuurlijk: laten we het officieel maken – voor elkaar gaan en er écht iets van maken. Dit gebrek aan romantiek schrok Gloria niet af, integendeel. Want: tot over haar oren. Het verliefde stel leerde elkaar steeds beter kennen, hun communicatie verliep steeds soepeler. En ze vonden elkaar steeds leuker!

Olifant in de porseleinnkast

Cultuurverschillen tussen China en Nederland cq Europa zijn er natuurlijk wel degelijk. Tel daarbij ook de Aziatische en Europese aard… Over-en-weer snapten Hugo en Gloria dingen soms niet van elkaar. Zo is Azië bijvoorbeeld heel bijgelovig. De logica daarvan ontging Hugo. Als nuchtere Hollander keek hij naar Chinese wijsheden. Resultaat: de bekende olifant in de porseleinkast – keihard kwam hij soms binnen. En daarnaast: Nederlanders kunnen heel direct zijn, Chinese mensen zijn exact het tegenovergestelde. Een direct antwoord krijg je niet als je iets vraagt. En dat was lastig voor Hugo. Want dat vergt geduld en laat geduld nu niet zijn sterkste eigenschap zijn... Ze botsten dus regelmatig, maar die botsingen waren allemaal wel terug te voeren op cultuurverschillen. Zo vindt Gloria het bijvoorbeeld heel belangrijk wat anderen van haar denken. Terwijl Hugo vindt dat zij zich daar niets van moet aantrekken. Haar puurheid en onbevangenheid zijn haar grootste kracht.
Inmiddels hebben onze tortelduifjes hun liefdesnestje in Nederland gebouwd. In de zomer van 2019 gaven ze elkaar hun jawoord, in de bomvolle kapel van kasteel De Haar. Tot Gloria’s grote vreugde waren haar ouders én haar beste vriendin uit China overgekomen. Een sprankelende, liefdevolle ceremonie – Hugo en Gloria stráálden en ook hun gasten genoten. Mijn speech werd in het Chinees vertaald door een goede vriend van het stel die getrouwd is met een Chinese. Gloria voelt zich hier thuis en spreekt inmiddels al een aardig woordje Nederlands. Als de terrassen weer open zijn, gaan wij samen wéér heerlijk proosten op hun geluk! Hun review lees je hier (even naar beneden scrollen).

De bruidstaart door de eeuwen heen

De bruidstaart door de eeuwen heen

Wist je dat de bruidstaart zoals we ‘m nu kennen van origine is bedacht in Engeland, in de 18e eeuw? In Nederland beleefde deze klassieke Engelse bruidstaart eerst in 1901 zijn première, bij het huwelijk van koningin Wilhelmina - de oma van prinses Beatrix. En pas halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kozen steeds meer bruidsparen voor de klassieke Engelse bruidstaart met drie lagen. Nu zien we een grote variëteit, van eenvoudig strak (naked of semi-naked) tot uitbundig versierd met fruit en/of eetbare bloemen en zelfs planten, of voorzien van een marmer look of dripping. Zo’n eye catching bruidstaart met topper is anno nu vrijwel niet meer weg te denken bij een huwelijk. Alhoewel... een mooie sweet table wint ook aan terrein.
De geschiedenis van de bruidstaart zou teruggaan tot de Romeinen. Zij gebruikten een soort koek die boven het hoofd van de bruid werd verkruimeld. Een vruchtbaarheidssymbool en offer tegelijk – de goden werd verzocht de bruid te zegenen met veel kinderen.
In Nederland, in de middeleeuwen en later, werd ook wel een koek/taart gebruikt, eveneens als vruchtbaarheidssymbool. De gasten kregen vaak een stuk mee om ze te laten delen in het geluk van het paar. In de Engelse traditie speelde brood een belangrijke rol. Daar was het gebruikelijk om zoete broodjes boven het hoofd van de bruid te verkruimelen. Dit zou het nieuwbakken echtpaar geluk, fortuin en veel kinderen brengen. De broodjes werden door de gasten zelf meegenomen, want (dit geldt nog steeds) een bruid die haar eigen taart/broodjes bakt, staat een ongelukkig huwelijk te wachten. Aan het eind van het feest bestrooiden de gasten het bruidspaar met tarwe. Dat stond voor groei en vruchtbaarheid. Onze traditie van het gooien met rijst komt daar waarschijnlijk vandaan. Vandaag de dag mag er bij trouwlocaties niet meer worden gestrooid met rijst. Dat trekt ongedierte aan en zorgt voor gladheid. Gelukkig is strooien met 100% biologisch afbreekbare confetti een mooi alternatief. Strooibare liefde, hoe leuk is dat?

Leuk, ondanks zijn haarnetje!

Leuk, ondanks zijn haarnetje!

Arjan en Ramona – een heerlijk stel, samen zó sterk, voor elkaar gemaakt. Een maand nadat Arjan haar dé vraag had gesteld, maakten wij kennis. Elf maanden later mocht ik ze in liefde verbinden. Supertof – zo konden we de ceremonie helemaal samen naar hun wensen inrichten! Uiteraard bleef er genoeg ruimte over om verrassende elementen toe te voegen, samen met hun beste vrienden!
Hun liefdesverhaal begint bij ‘De Saté’ in Giessen, waar ze allebei een bijbaantje hadden. We schrijven mei 2005. Erg sexy zagen ze er bepaald niet uit, met hun haarnetje en witte jas – dik ingepakt, want ja, het was er stervenskoud.
Ramona vond Arjan leuk (ondanks zijn haarnetje) en vertelde dat aan een collega. Al snel gonsde het door de productieruimte: Ramona vindt Arjan leuk! En natuurlijk bereikte dit prikkelende bericht ook Arjan. Eén keer fietsten zij samen na het werk naar huis. Hun wegen scheidden toen Arjan naar rechts moest en Ramona naar links. Een jaar lang gebeurde er helemaal niets, ondanks het feit dat Ramona haar 06-nummer op de achterkant van Arjans loonstrook had geschreven. Arjan was gewoon niet op zoek. Een jaar later belde hij Ramona - pats boem! Zij was dus tóch niet uit zijn hoofd. Haar ogen achtervolgden hem in zijn gedachten. Die prachtige staalblauwe kijkers spraken betrouwbaarheid uit, openheid en gaven hem een heel liefdevolle blik. Er volgden wat sms’jes (WhatsApp was er toen nog niet) en ja hoor: ze spraken af. Arjan nodigde Ramona uit om te komen kijken naar een optreden van zijn toenmalige bandje, Frozen Flames. Toen en daar sloeg de vlam in de pan. Zoenen zou ze niet op die eerste date – had Ramona zich voorgenomen. Maar toen Arjan na zijn optreden haar hand pakte, begon het toch wel aardig te kriebelen. De zanger van de band gaf een subtiele hint – hij kwam met een ladder aanlopen: “Hebben jullie een opstapje nodig?” Cupido’s pijlen troffen doel: die avond kusten ze elkaar. En vanaf dat moment hadden ze verkering.
Piepjong waren ze, zij 15 en hij 18 jaar. Allebei nog op school. Ze zagen elkaar vooral op de donderdagavond en in het weekend. Ramona’s ouders hadden zo hun bedenkingen. Arjan met zijn lange haren... langharig tuig noemden ze hem gekscherend: ‘Denk erom, de bijl staat achter de deur’, plaagde haar vader. Ramona liet zich niet afschrikken. Gelukkig verdwenen de vooroordelen snel. Het klikte en Arjan werd goedgekeurd door de familie.

Make you feel my love

Precies dertien jaar en negen dagen na de dag waarop zij ‘iets kregen’ bekroonden zij hun liefde, in het Bastionder in Den Bosch. Een onwijs gave locatie. ‘Make you feel my love’ zingend, daalde Ramona de trap af, aan de arm van haar vader. Ze blies Arjan compleet omver - in tranen en tegelijkertijd in de zevende hemel. Tranen van puur geluk. En die mogen er zijn op één van de mooiste dagen van je leven. Nog meer tranen vloeiden toen zij elkaar hun VOWS (trouwbeloften) voorlazen. Oh, ik houd daar zó van. Dit voegt echt zó’n waanzinnig mooie dimensie toe aan je ceremonie. Zó persoonlijk, zó intiem! Hun review lees je hier (even naar beneden scrollen):  ‘Onze ceremonie was meer dan perfect’  Fotocredits: EvitaCopierPhotography

Nu trouwen: dit is wél mogelijk!

Nu trouwen: dit is wél mogelijk!

Sinds kort verloofd? En… al een beetje gewend aan je nieuwe status? Heerlijk samen aan het dromen over hoe jullie willen trouwen, waar en wanneer? Zo lang het C-virus heerst en de 1,5 meter afstandsregel geldt, is een groots, te gek feest en uit je dak gaan helaas geen realiteit.
Maar wat wél mogelijk is: een waanzinnig gave trouwceremonie! Een super persoonlijk evenement dat jullie nooit gaan vergeten. En jullie gasten ook niet. Een intieme, intense ceremonie met je allerliefste mensen om je heen op het moment dat jullie je liefde bezegelen. Heel puur - liefde en verbinding voelbaar. Een ceremonie die hélemaal ‘jullie’ weerspiegelt. De ceremonie waarin álles mogelijk is en de tijd niet telt: rituelen, speeches van jullie dierbaren, ontwapenende gedichtjes of een aandoenlijk dansje van jullie kinderen, prachtige Vows, live muziek, een feestelijke toost na jullie JA-woord, een spetterend trouwspel, volop interactie. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Eén groot feest van de liefde, precies zoals jullie dat willen. En dat uitbundige feest? Dat vieren jullie dan toch als het weer kan? Bijkomend voordeel: twee maal intens de liefde vieren én twee maal je prachtige trouwkleding dragen!
Tijdens de C-crisis mocht ik een aantal superpersoonlijke, onvergetelijke ceremonies verzorgen. Pareltjes, stuk-voor-stuk. Hier lees je wat mijn bruidsparen ervan vonden. Willen jullie dat ook? Neem dan beslist contact met mij op. We doen het samen, jullie kunnen op mij rekenen – met veel liefde en plezier sta ik voor jullie klaar. Samen creëren we de trouwceremonie van júllie dromen!

Love is friendship set on fire

We zetten de klok 25 jaar terug. Sharon en Ray. Zij een tiener, hij een twintiger - een graag geziene gast bij haar ouders thuis. Daar en toen begon hun vriendschap. Ray ontfermde zich een beetje over Sharon, haalde haar op bij de disco, hielp haar met huiswerk. Een soort grote broer - een fijne steun en toeverlaat. Ze verloren elkaar uit het oog. Gingen ieder hun eigen weg en leefden hun eigen leven. Zeven jaar geleden kruisten hun wegen elkaar opnieuw. Sharon wilde weten hoe het met Ray ging. Via vrienden begon ze haar zoektocht. En met succes!
Vanaf dat moment veranderden hun levens. Sharon was inmiddels een prachtige, volwassen vrouw, leven op de rit, alles goed voor elkaar. Ray zat op dat moment juist in een moeilijke fase in zijn leven. Nu waren de rollen omgekeerd – Sharon werd Ray’s steun en toeverlaat. Onwijs veel gesprekken volgden – er onstond een serieuze vertrouwensband. Ze gingen elkaar met andere ogen zien, groeiden naar elkaar toe. Genoten van elkaars gezelschap, zochten elkaar steeds vaker op. Het broer- en zus-gevoel… vlinders en kriebeltjes namen het over. Als magneten werden ze naar elkaar toe getrokken. Ráák – verliefd, tot over hun oren. Weekendjes logeren maakten al snel plaats voor samenwonen. Sharon had ineens een gezin, samen met Ray en zijn zoon. Haar leven stond compleet op z’n kop!
Ruim vier jaar geleden kreeg hun liefde handjes en voetjes met de geboorte van hun zoon Mitchell. De koning te rijk waren ze – en dat zijn ze nog steeds. Hun geluk was hélemaal compleet. To the moon and back!

Verrassingshuwelijk

A match made in heaven. Begin juli 2020 mocht ik deze prachtige mensen officieel in liefde verbinden. Maar dat gebeurde niet zomaar! Onder het mom van hun verhuizing voor een paar jaar naar Curaçao én haar 40e verjaardag zouden ze een feest geven. ‘Al onze dierbare mensen bij elkaar, dan gaan we meteen trouwen!’ Verrassing! Behalve aan hun getuigen, vertelden ze dat aan niemand. Zaterdag 30 mei 2020 zou het aanvankelijk gebeuren. Maar toen gooide het C-virus roet in het eten. Gelukkig werden de maatregelen versoepeld en konden ze op 4 juli hun plan alsnog uitvoeren, daags voor hun vertrek naar Curaçao. Heel wat mensen lieten ze bijna van hun stoel vallen! Dolgelukkig getrouwd konden ze hun koffers pakken. ‘Hier gaat alles meer dan goed. We hebben onze draai helemaal gevonden – heerlijk vertoeven hier!’ lieten ze mij onlangs weten. Hoe ze hun verrassingshuwelijk hebben beleefd, lees je hier! (even naar beneden scrollen)

Verlovingsring - aan welke hand?

Verlovingsring - aan welke hand?

Linkerhand, rechterhand? In verschillende culturen bestaan er tradities rond het dragen van de verlovingsring. Zo dragen katholieken in Nederland ‘m al sinds mensenheugenis aan de rechterhand en protestanten aan de linker. Maar als je veel met je handen werkt, is het wél zo praktisch om de ring te dragen aan de hand die je het minst gebruikt. Zo voorkom je dat je ring snel beschadigt.

Als we de oude Egyptenaren mogen geloven, is de ringvinger aan de linkerhand de enige vinger met een ader die rechtstreeks naar het hart loopt. Deze ader wordt dan ook wel de ‘vain of love’ genoemd, de liefdesader. Ach, voor wat het waard is. Feit is dat een ring geen begin en geen einde heeft, het symbool voor eindeloze liefde. It’s all about love!

 

Niet op Valentijnsdag!

Niet op Valentijnsdag!

Op Valentijnsdag zou hij het beslist niet doen, dat lag teveel voor de hand. Dus deed Jeroen zijn verrassende huwelijksaanzoek de dag daarvóór. Op de eerste dag van een verrassingstripje naar Winterberg, want: beiden fervent wintersportliefhebbers. Minutieus bereidde hij thuis zijn plan voor – nee, hij ging niet over één nacht ijs! Op een bergtop met adembenemend uitzicht zou hij op zijn knie gaan voor Maaike, zijn grote liefde. De weg naar de top bleek pittig, maar gelukkig leidde het zorgvuldig uitgestippelde pad langs een gezelllige aprés ski bar, waar het op dat moment happy hour was. Top, dát kwam mooi uit! Maaike genoot met volle teugen – geen haast. Ja, lekker nóg een cocktail, nog even naar het toilet. Jeroen kreeg het ondertussen toch wel benauwd.
Verder op weg naar de top. Maar wat bleek? De piste liep dwars over de weg heen! En dát stond dus niet op de kaart. Jeroen liet zich niet uit het veld slaan, voor Maaike was geen berg hem te hoog. Twee maal linksom is ook rechtsom, nietwaar? Uiteindelijk kwamen de tortelduifjes uit op een waanzinnig mooi plekje aan de bosrand. Ademloos keek Maaike om zich heen: wat is het hier mooi hè? Terwijl zij zich omdraaide, ging Jeroen razendsnel op zijn knie. Superverrast was Maaike, maar zij twijfelde geen seconde. Zéker niet toen zij die schitterende verlovingsring zag – precies zoals zij ‘m een keer gekscherend aan Jeroen had beschreven. Een ring waarmee hij haar helemaal omver zou blazen, met blauwe steen en diamanten. Dán zou ze JA zeggen! En zo geschiedde.

Vorig jaar mocht ik hun huwelijk voltrekken, op 14 juni - middenin Corona-tijd. In de sprookjesachtig mooie tuin van Maaike’s ouders. Precies 7 jaar nadat hun liefdesrelatie begon. Hún datum en die lieten zij zich niet ontnemen. Die dag kwam de regen in het hele land met bakken uit de hemel, behalve in Houten. Onder de stralende zon spraken Jeroen en Maaike luid en duidelijk hun JA uit, omgeven door hun allerliefste mensen. Less is more - hun gote dag overtrof hun stoutste dromen. Saillant detail: in Maaike’s trouwring geen datum, maar de coördinaten van de plek waar Jeroen voor haar op zijn knie ging! Hier lees je hun review - even naar beneden scrollen: Bepaald geen liefde op het eerste gezicht.

Haan onder de hennen

Haan onder de hennen

Oudejaarsavond, een besloten feestje in de plaatselijke kroeg. Supergezellig met familie en close friends. Monique voelde: dít is het moment. Zij had de bibbers – stel dat hij nee zegt… Maar ze vatte de koe bij de horens, haalde heel diep adem, greep de microfoon en stelde haar lief dé vraag: Leen, wil je met me trouwen? De geluksvogel zei niet meteen JA. Overdonderd reageerde hij: maar je hebt geen ring! Toen haar aanzoek écht was doorgedrongen zei hij volmondig JA! Trouwen – ze hadden het er wel eens over gehad, maar daar was het bij gebleven. Gekscherend vertelde Monique mij: ik ben een paar jaar ouder dan Leen, en ik zag mezelf niet achter een rollator naar het altaar lopen! Wát een vrouw, de haan onder de hennen. Want eerlijk is eerlijk – het gros van de vrouwen wacht tóch op een aanzoek van hun partner.

Acht jaar eerder ontmoetten Leen en Monique elkaar. Het decor: Koninginnedag – een feesttent in het centrum van het dorp. Feestelijk voelde Monique zich die dag bepaald niet - ’s middags liep ze nog in haar ochtendjas. Tóch wist een vriend haar over te halen om samen naar de feesttent te gaan. En daar stond Leen! Ze raakten aan de praat, dronken wat, het was gezellig. Zó gezellig, dat Monique hem desgevraagd haar telefoonnummer gaf. Leen was zwaar onder de indruk van deze leuke, interessante vrouw. Ziet er goed uit, leuke babbel – dié wil ik beter leren kennen! Een paar uur later een berichtje: hoe gaat het met je? Monique herkende het nummer niet - wie ben jij? Toen dat duidelijk was, nodigde zij hem uit voor een kopje thee – middenin de nacht. Als magneten werden ze naar elkaar toegetrokken. Monique was heel gecharmeerd van Leen – een pure man, heel open, geen stoerdoenerij, ontwapenend, vertederend…

Stralend lichtpunt

Liefde op het eerste gezicht? Nou, nee - daar was tóch wel een tweede blik voor nodig. Uiteindelijk was het wél donker hè, in die feesttent en daarna bij Monique – bij de thee. Bij daglicht vielen ze als een blok voor elkaar. Liefde op het tweede gezicht!
Het leeftijdsverschil was nog wél een dingetje. Aanvankelijk dacht Monique: dat gaat ‘m niet worden, ook omdat zij twee puberzoons had. Eindeloze gesprekken voerden ze. Het bloed kroop waar het niet kon gaan – vlinders all over the place. Zó mooi: beide jongens sloten Leen ook in hun hart. Het zit goed tussen die twee, zagen zij. Tsja, voor de liefde van je leven bestaat dus geen recept…
Een paar maanden geleden mocht ik het huwelijk van Leen en Monique voltrekken – net vóór de tweede lockdown. Een intieme, zeer persoonlijke, onvergetelijke ceremonie. De tijd telde niet mee, er gebeurden zó veel mooie dingen. ‘Een stralend lichtpunt in ons leven’, zo kijken ze terug. Beide zoons van Monique, inmiddels jongvolwassenen - waren hun getuigen. Met liefde zetten zij hun handtekening op de huwelijksakte. En het kan natuurlijk niet anders: ook ik heb deze prachtige mensen in mijn hart gesloten! Hun review lees je hier.

Valentijnsdag - dag van de liefde

Valentijnsdag - dag van de liefde

Voor een huwelijksaanzoek is Valentijn (14 februari) een populaire dag. De kans dat je dan ten huwelijk wordt gevraagd is 8 keer groter dan op andere dagen, zo blijkt uit onderzoek. Ga jij je grote liefde ten huwelijk vragen? Wil je een toffe tip? Kijk dan even hier. Maar natuurlijk kan je jouw allerliefste op Valentijnsdag ook ‘gewoon’ op jouw manier je liefde tonen.

Valentijnsdag – waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Daarover bestaan verschillende oude mythen en legendes. De meeste onduidelijk en niet bewijsbaar.
Eén ding is wél duidelijk, namelijk: Valentijnsdag is een versmelting van christelijke, Romeinse, Germaanse en tegenwoordig ook nationale tradities. Werden kaarten of rozen oorspronkelijk meestal anoniem verstuurd, nu vindt de afzender het juist heel belangrijk dat zijn/haar Valentijn weet wie de afzender is. Liefde – het allermooiste dat er bestaat!

Een bijzondere aanvliegroute...

Een bijzondere aanvliegroute...

Een voltreffer was het bepaald niet meteen. Richard en Merel* - ze volgden allebei de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid. Hij zat in het tweede jaar, zij in het eerste. Richard had verkering met Merel’s achterbuurmeisje. Én hij had een dubbelganger, maar dát had Merel niet in de gaten. Richard gaat vreemd, dacht zij toen ze de dubbelganger op het schoolplein zag zoenen met een ander meisje. Onverbiddellijk was haar oordeel: wat een lelijke jongen! En hij rijdt ook nog eens op een lelijke scooter! Vreemdgaan komt niet voor in Merel’s woordenboek… Niet erg veelbelovend, maar Cupido liet zich niet uit het veld slaan.

Richard’s verkering ging uit. Niet getreurd - hij vond Merel een hele leuke meid, van meet af aan. Maar hij pakte wel een heel bijzondere aanvliegroute… Ter voorbereiding op de praktijkexamens gaven de tweedejaars studenten les aan de eerstejaars. Telkens als Merel haar vinger opstak om een vraag te beantwoorden, negeerde Richard haar. Hij creëerde dus eigenlijk een soort ‘honger’, een noodzaak. Een zorgvuldig doordacht plan om Merel’s hart te veroveren, dát was het! Via Facebook liet hij haar weten: ‘Als je hulp nodig hebt, kun je mij altijd appen’. Waarop Merel broodjenuchter reageerde: ‘Dan moet ik wél eerst je telefoonnummer hebben!’
Daar en toen werd het zaadje geplant. Richard wilde meteen afspreken, maar Merel gaf zich niet zomaar gewonnen. Ze raakten live aan de praat, bij de voordeur van Richard’s ouderlijk huis. Merel had een klasgenoot meegenomen – een vreselijke gozer volgens Richard. Binnenkomen – no way, het gesprek werd aan de voordeur gevoerd. Een heel leuk gesprek, dát wel. Zó leuk dat Merel ‘die gozer’ loosde en terugging naar Richard. Hartstikke gezellig werd het - deze keer binnenshuis.
Er volgden nog heel veel gesprekken, ze leerden elkaar steeds beter kennen. Het bleef niet bij praten… De aankoop van Richard’s nieuwe tv bracht de zaak in een stroomversnelling. Merel hielp Richard om ‘m te installeren. Eigenlijk meer voor de gezelligheid, want zij was helemaal niet zo technisch. Op een gegeven moment werd het zó gezellig dat er werd gekust. Merel was niet meteen ‘tot over haar oren’, maar zij vond Richard wél heel leuk – lief, zorgzaam en grappig. Zij besloot om het een kans te geven. En zie – hij werd stééds leuker! Vorig jaar mocht ik dit heerlijke stel in liefde verbinden, precies 5 jaar na hun eerste kus! In Corona-tijd. Ja, zij hielden vast aan hún datum. Love Rules. Gek zijn ze op elkaar, de liefde spat er vanaf. Ze hóren samen. The Perfect Match!            *op verzoek van het bruidspaar zijn hun namen gefingeerd

Huwelijksaanzoek? Maak een romantische koetsrit!

Huwelijksaanzoek? Maak een romantische koetsrit!

Een Valentijn om nooit te vergeten… Wat is er mooier dan je geliefde tijdens een romantische koetsrit ten huwelijk vragen? In een authentieke open koets (met warme dekentjes) of een gesloten koets. Coronaproof met een koetsier op 1,5 meter afstand of afgeschermd met plexiglas. In de koets een mandje met een lekkere fles bubbels en heerlijke bites. Zo maak je jouw aanzoek onvergetelijk!
TIP: Stalhouderij Hanemaaijer in Zoetermeer. Daar wacht jullie een hartelijk welkom en je kunt kiezen uit uiteenlopende arrangementen. Nu nog beschikbaar (nét voor je gecheckt), maar wacht niet te lang! https://www.stalhouderijhanemaaijer.nl/romantische-koetsrit/

Natuurlijk kan je ook even googelen op mogelijkheden elders. Hoe dan ook - gá ervoor, maak er iets moois van. Heel veel plezier, geniet!

Meteen wist hij: zij ís het!

Meteen wist hij: zij ís het!

Flirten, uitgebreid aan elkaar snuffelen, aftasten, járenlang verkering… al deze fases hebben Rini en Paula overgeslagen. In zijn rijkste vorm sloeg de liefde toe, als een donderslag bij heldere hemel!
Dat ze zouden trouwen, stond als een paal boven water. Dat wisten ze heel snel, al drie weken na hun kennismaking. Herkenning over-en-weer. Wij zijn voor elkaar bestemd, wisten Rini en Paula intuïtief. Als een vogel die zijn instinct volgt en ‘s winters naar het Zuiden vliegt om te overwinteren. Hun interne kompas wees hen de weg.
Het décor: een Haags ziekenhuis - 1 oktober 2018, Paula’s eerste werkdag. ‘Wow’, dacht Rini toen Paula de koffiekamer binnenkwam. ‘Dát is een mooie vrouw! Wat een energie straalt ze uit en wat een enthousiasme!’ Hij was op slag verliefd, tot over z’n oren – helemaal hoteldebotel. Zij ís het, wist hij meteen.
Paula was volledig gefocust op haar werk – zzp-er en haar allereerste échte opdracht, spannend! Desondanks viel Rini haar wél op, zij merkte dat hij haar leuk vond. Zij schonk er weinig aandacht aan, want ja - haar eerste serieuze opdracht hè? Plus: ze vond hem wel wat bijdehand…

Ze raakten aan de praat, Rini maakte grapjes. Hij intrigeerde haar… Toen ze hem nakeek terwijl hij de gang in liep, viel zijn manier van lopen haar op – zijn tred, zijn benen. Zó’n sexy walk, woest aantrekkelijk! De twee daarop volgende weken bleef Rini in haar gedachten rondspoken. Daarna zouden zij elkaar weer zien, tijdens de nachtdienst. Paula betrapte zichzelf erop dat ze zich verheugde op hun weerzien. Ze was ook een beetje zenuwachtig… Ze botsten tegen elkaar aan – Paula, met koffie in haar hand. ‘Goedemorgen’, reageerde Rini geamuseerd. Aan het eind van haar dienst wilde ze niet naar huis. En toen besefte zij dat ze verliefd was. Van haar kruin tot haar tenen. Slapen na haar nachtdienst is normaliter een must, dat weet iedereen. Maar nu - slapen? Ho maar! Geen tijd, zij moest met Rini appen. Nog nooit had een man haar zó verrast!

Grote zak chips en een Snickers

Hun eerste échte date: samen koken, bij Rini thuis. Paula had een tas vol boodschappen gehaald, maar van koken kwam hélemaal niets terecht. Praten, praten, praten en nog eens praten. Over dromen en realistische ideeën. En: de eerste kus. Ook dát! Vervuld van liefde, met haar hoofd in de wolken, maar… rammelend van de honger reed zij naar huis. Dus: langs het tankstation om een grote zak chips te halen én een Snickers-reep. Waarmee het overtuigend bewijs is geleverd dat je van lucht en liefde alleen niet kunt leven!
Rini is niet op zijn knie gegaan voor Paula. Overigens: Paula ook niet voor Rini. ‘Zullen we het maar gewoon doen?’ zeiden ze een half jaar later tegen elkaar, wandelend in de Oostenrijkse bergen. We schrijven inmiddels maart 2019, het pre-covidium tijdperk. Op 1 juni 2020 zouden ze trouwen, tweede Pinksterdag. Maar Corona viel ons land binnen. De daarop volgende crisis ontwrichtte alles en iedereen. Ze hadden toen ook helemaal geen tijd om te trouwen. Hun tweede liefde – hun werk, nam hen volledig in beslag. Het werd oktober 2020, gelukkig net vóór de lockdown. In plaats van trouwringen gaven ze elkaar letterlijk de tijd – een prachtig vintage horloge, zo’n 70 jaar oud. Samen vieren ze de tijd. A match made in heaven! Hun review lees je hier.                                                                                              Fotocredits Keep Focused Photography

Bepaald geen liefde op het eerste gezicht..

Bepaald geen liefde op het eerste gezicht...

Zelfs de grootste optimist zou niet hebben durven beweren dat ze ooit een liefdeskoppel zouden worden - integendeel. Het decor: een Indiase bruiloft op een boot in Amsterdam. Maaike en Jeroen werkten voor hetzelfde horeca-uitzendbureau en draaiden een shift, samen met een ploeg anderen. Wat Jeroen betrof, was dit de eerste én de laatste keer! Maaike had de briefing gemist, waardoor zij niet wist dat Jeroen de leiding had. Vrolijk naaide zij haar eigen naad. Als Jeroen haar een opdracht gaf, reageerde ze bitchy: ‘Gast, doe het lekker zelf.’
Toen Jeroen later op de dag met een dienblad champagneglazen op de trap zijn evenwicht verloor, lachte ze hem keihard uit. En daar scoorde ze natuurlijk geen punten mee. Diezelfde avond probeerde Jeroen deze dwarsligger te laten ontslaan, maar tot op dat moment waren er geen klachten over haar. Maaike kreeg nog een kans van het uitzendbureau. Bepaald geen liefde op het eerste gezicht dus!

Maaike maakte een jaar lang een rondreis door Azië. Terug in Nederland ging zij weer aan de slag voor het uitzendbureau. En zo kruisten hun wegen elkaar opnieuw… Op een avond werkten ze een shift samen achter de bar, in een feestzaal in een hotel. Alles liep op rolletjes – perfect teamwork. Maar Maaike en Jeroen herkenden elkaar niet, er rinkelden totaal geen belletjes. Heerlijk werkten ze samen die avond. Het voelde heel goed – ze hadden écht een klik. Het kwartje viel nog steeds niet. Ook niet toen ze ’s nachts om 03:00 uur bij MacDonalds van het fooiengeld een hapje gingen eten en gezellig aan de praat raakten. Dat nachtelijke etentje smaakte duidelijk naar meer… Een week later: een avondje stappen, samen met wat studievrienden van Jeroen. Geheel onverwacht eindigde de avond bij Jeroen thuis. Maaike – de Bob - zou Jeroen bij een treinstation afzetten, maar ze gingen zó in elkaar op, dat ze al bij hem voor de deur stonden voordat ze er erg in hadden. Ze raakten niet uitgepraat. Als magneten werden ze naar elkaar toe getrokken. En tsja… het kón gewoon niet uitblijven: de eerste kus! En vanaf dát moment was het áán. Tot over hun oren. Zeven jaar na de datum waarop ze als een blok voor elkaar vielen, mocht ik Jeroen en Maaike in liefde verbinden. JA – in Coronatijd. Less is more… hun geluk en liefde deelden ze met hun allerliefste mensen om hen heen. De ceremonie van hun dromen, zó intens – de liefde zó voelbaar! Hun review lees je hier.                                                                                                                                                                              Fotocredits Davien Fotografie

spectaculair krijg je het niet bedacht!

spectaculair krijg je het niet bedacht!

Een ballonvaart stond al heel lang op de bucketlist van zijn vriendin. En Remco liep rond met het idee om zijn grote liefde ten huwelijk te vragen. Hoe gaaf zou het zijn om dat dan hoog in de lucht te doen? Zijn hoogtevrees zette hij overboord, liefde geeft je vleugels, toch?  Alles liep gesmeerd, totdat de piloot de sleutels van de volgauto in zijn zak voelde, nadat ze waren opgestegen. Dat betekende dus een tussenlanding. Remco durfde amper naar beneden te kijken, doodnerveus was hij. En dat had niets te maken met zijn komende aanzoek... Gelukkig wilde een vriendelijke toeschouwer op de grond de sleutels naar de chauffeur van de volgauto brengen. Eenmaal weer hoog in de lucht ging Remco op zijn knie. Totaal overdonderd zei zijn allerliefste JA!!

Maar nu weer landen… Remco voelde het zweet over zijn rug lopen toen hij naar beneden keek. Een plotselinge windvlaag zorgde ervoor dat de ballon van richting veranderde. ‘Allemaal op de grond zitten’, riep de piloot. Bovenin een 20 meter hoge boom bleef de mand hangen, scheef… Hulptroepen kwamen eraan te pas om de ballonvaarders uit hun benarde positie te bevrijden. Een aanzoek om nooit te vergeten – zó spectaculair krijg je het toch niet bedacht?
Vorig jaar zomer zouden ze trouwen, maar Corona zorgde voor uitstel. Nu luiden de weddingbells deze zomer in een sprookjesachtig kasteel. Oók als er dan nog Corona-maatregelen gelden. Love rules! En een ballonvaart? Nóóit meer! bezweert deze bruidegom in spé...

Foto: Alex Rice voor Unsplash

Zou zij hem nog wel herkennen?

Zou zij hem nog wel herkennen?

Het decor: het jaarlijkse veteranen hockeytoernooi. Meterslange schragen als tafels. Heleen moest even blijven staan, alle plaatsen waren bezet. Met een biertje in haar hand luisterde zij naar de optredende cabaretier. Natúúrlijk betrok hij haar daarbij: hoe heet jij? Het tafereeltje werd glimlachend gadegeslagen door Feiko, die zijn glas in Heleen’s richting hief. Gevat reageerde ze: jij weet nu wie ik ben, wie ben jij? IJzersterke openingszin! Hij reageerde minstens zo scherp: zullen we samen even naar buiten gaan, dat praat een stuk rustiger. En wat denk je? Er werd meteen stevig gezoend! Én er werden telefoonnummers uitgewisseld.

Renewal of the VOWS

Feiko liet er geen gras over groeien en belde haar de volgende dag. Ok, ze zouden samen iets leuks gaan doen. In een flits besloot ze de boot tóch af te houden: ‘Ik moet even in mijn agenda kijken.’ Ze hád niet eens een agenda, dus pakte ze de krant, zodat hij haar kon horen bladeren. De komende drie weken heb ik geen tijd (terwijl ze niet één afspraak had), maar op 10 juni zou het wel kunnen. Dé dag naderde. Zou ik hem nog wel herkennen, vroeg Heleen zich vertwijfeld af. Ze zou hem vragen haar te komen ophalen…
Gewapend met een prachtige bos rozen verscheen Feiko in haar straat. Verdekt opgesteld op haar balkon zag ze hem aankomen. Toen wist ze: dit klopt, hij is het!
Met deze man wil ik mijn leven delen. Die dag gingen ze samen naar het strand.
Daarna zijn ze geen dag meer zonder elkaar geweest. Love is all you need!
Feiko en Heleen - inmiddels zo’n 16 jaar getrouwd. En nog nét zo verliefd als in het begin. Ze genieten van elkaar en van hun leven samen. Een mooi moment dus om hun trouwbeloften te hernieuwen. Renewal of the VOWS - daar gaan we het samen over hebben, als de tijd rijp is!

Verloofd?

Verloofd?

Is jouw allerliefste op zijn/haar knie gegaan? Wat een onwijs heerlijk begin van 2021! Van harte gefeliciteerd - geniet van elkaar en van alles wat er op jullie pad gaat komen op weg naar jullie huwelijk. Zodra je jullie verloving bekendmaken, stromen de felicitaties natuurlijk binnen. Nóg meer genieten! En daarna begint het – het plannen van jullie Grote Dag! Wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Op https://loves2love.nl vind je een handige, gratis checklist!

En ben je eenmaal toe aan het kiezen van jullie eigen trouwambtenaar? Samen creëren we de ceremonie van jullie dromen! Bel of mail mij gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Fotocredits Seth Reese on Unsplash

 

2021 een nieuwe start!

2021 een nieuwe start!

Donderdag 31 december, de laatste dag van 2020. Gelukkig - wat kijken we allemaal reikhalzend uit naar een nieuwe start.

Van harte wens ik iedereen een bruisend begin van een veel beter nieuwjaar waarin liefde, gezondheid, verbinding, onbezorgdheid en een dik pak plezier de boventoon voeren. Een jaar boordevol lichtpuntjes, waarvan je er zelf één bent! En een jaar waarin je misschien wel gaat trouwen!

Fotocredits Kartik Gupta voor Pexels

Miljoenen lichtpuntjes

Miljoenen lichtpuntjes

Vuurwerk? Nee, dat feest gaat dit jaar niet door. Maar… op oudejaarsavond kunnen we natuurlijk wél allemaal tegelijk in de buitenlucht sterretjes aansteken om precies 20:21 uur! Nederland één grote sterrenzee! Zie je het voor je? En al die sterretjes tezamen staan voor de lichtpuntjes waar we met z’n allen zó naar uitkijken na zo’n intens en bewogen jaar. Dus ga voor je huis staan, in je tuin, op je balkon, of in het open raam. Vorm geen groepjes, maar houd ruimschoots afstand. Zo zie je je buren tóch nog even in de aanloop naar de jaarwisseling. Lieve wensen voor een blij en gezond 2021 komen ook over, want: geen oorverdovend vuurwerk!

2021 een beter jaar!

Nog maar twee dagen en dan is 2020 gelukkig voorbij. Wat kijken we allemaal reikhalzend uit naar een nieuwe start. Van harte wens ik iedereen een bruisend begin van een beter nieuw jaar waarin liefde, verbinding, onbezorgdheid en gezondheid de boventoon voeren!

Een bizar jaar...

Een bizar jaar...

2020 – een bizar jaar. Een gitzwarte pagina in de wereldgeschiedenis. Laten we ‘m snel omslaan – vooruitkijken naar het licht, koesteren wat we hebben en de liefde blijven vieren! Op naar een Coronavrij 2021 met veel mooie momenten, liefde, knuffels, plezier en gezelligheid. Pas goed op jezelf en blijf gezond.

Van harte wens ik iedereen piekfijne kerstdagen vol mooie momenten. Geniet van en met elkaar!

Kerstmis. Huwelijksaanzoek?

Kerstmis. Huwelijksaanzoek?

Ga jij jouw grote liefde de komende kerstdagen het allermooiste cadeau geven en haar of hem ten huwelijk vragen? Of op oudejaarsavond? Gewéldig! Een beetje spannend ook natuurlijk - hoe vlieg ik het aan? En waar ga ik het doen? vraag je je nu misschien af. Doe wat je hart je ingeeft. Eigenlijk maakt het allemaal niet uit – dé vraag stellen aan je allerliefste is het enige dat telt. Én natuurlijk haar/zijn antwoord! Hoe je het ook doet, maak er iets moois van. En geniet samen van dit magische moment!

EEN PAAR IDEEËEN

Kan je tóch wel wat inspiratie gebruiken? Ik geef je graag een paar ideeën - om je op weg te helpen. Wat vind je van een prikkelend menu voor een romantisch diner bij kaarslicht? Bedenk voor de verschillende gerechten namen die bijvoorbeeld herinneren aan iets heel leuks, dat jullie samen hebben beleefd. Of namen die jouw gevoelens voor je liefste verwoorden. Ben je niet zo’n getalenteerd kok, schakel dan een goede cateraar in. Bedenk samen met de cateraar een diner waarmee jij je liefste verrast en verwent! Inclusief speciale, bijbehorende wijnen natuurlijk.
Heel belangrijk: dek de tafel met liefde en aandacht. Zet veel kaarsen neer, zodat je verder geen licht nodig hebt. Strooi bloemen en/of bloemblaadjes op de tafel. En jullie favoriete muziek – die hoort er natuurlijk ook bij. Open haard? Steek ‘m dan bijtijds aan. Leg een lekker zacht schapenvachtje of een comfortabele deken neer vóór de open haard… Een fijne aanloop naar een huwelijksaanzoek!

SPROOKJESACHTIGE RIT

Een ander decor: de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet, of voor het eerst hebben gekust. In je rugzak natuurlijk dé ring, kleedje om op te zitten, champagne, twee flûtes.
Nóg een idee: een winterse picknick op een mooi plekje in het bos. Sfeervol én een beetje avontuurlijk. Neem ook dekentjes mee, zodat jij en je liefste lekker warm blijven. Vooraf gegaan door een sprookjesachtige rit met koets en paarden. Zie je het voor je? Even googelen!

TIP: vraag haar of zijn vader (of ouders) eerst om de hand van je geliefde. Dat getuigt van respect én het is super romantisch. Maar dat niet alleen: het komt de relatie met je schoonouders beslist ten goede. Een win-win dus!

TROUWEN IN 2021?

Willen jullie in 2021 trouwen? Mijn agenda biedt nu nog mogelijkheden om de ceremonie van jullie dromen te creëren. Maar wacht niet te lang. Vol is vol!

Van harte wens ik jullie alvast buitengewoon liefdevolle kerstdagen en een Coronavrij, blij en gelukkig 2021!

Lang leve de liefde, ook in Corona-tijd!

Lang leve de liefde, ook in Corona-tijd!

Samenzijn met dierbare familie en vrienden is nu geen vanzelfsprekendheid. Trouwen in Corona-tijd benadrukt dan ook hoe belangrijk liefde is en vooral: liefde vieren! En dat kán, op een zeer persoonlijke, ontspannen en liefdevolle manier. Maximaal 30 personen zijn in totaal toegestaan, mits de trouwlocatie daarvoor voldoende ruimte biedt.
De focus ligt nu meer dan ooit op de trouwceremonie – dat is écht het hart van jullie trouwdag. En dat moet dus keihard kloppen! Samen bereiden we jullie ceremonie voor, stap voor stap. Uitgebreid neem ik daarvoor de tijd. Ik luister naar jullie wensen en ideeën en draag met veel plezier ideeën aan om jullie ceremonie super persoonlijk te maken, zodat die naadloos bij jullie past. Puur maatwerk. Zo deden Barry en Beau samen een prikkelend zandritueel tijdens hun ceremonie. Telkens als zij een scheut gekleurd zand in het glazen hart goten, spraken zij een belofte uit naar elkaar. Een mengeling van serieuze en humoristische beloften, die ik zachtjes souffleerde. Een heerlijk hilarisch en luchtig moment. Het stralende bruidspaar genoot en hun gasten ook, niet in de laatste plaats van het verrassende en unieke resultaat! Als het kersverse echtpaar nu een blik werpt op het met zand gevulde glazen hart verschijnt die big smile weer op hun gezichten. Zó gaaf!                                                       Fotocredits B-together.nl

De liefde vieren was nog nooit zo intens!

De liefde vieren was nog nooit zo intens!

Het Coronavirus dreigt aan een derde golf te beginnen. Het monster dwingt je tot het maken van keuzes. Keuzes die je eigenlijk helemaal niet wílt maken. Je huwelijk uitstellen? Tot wanneer? Wanneer zijn we bevrijd van dit vreselijke monstervirus?
Jullie kunnen er natuurlijk voor kiezen om elkaar nu je JA-woord te geven tijdens een super intieme ceremonie, samen met jullie liefste mensen – jullie inner circle. Ná de Coronacrisis vieren jullie dat uitbundige feest met ál je familie en vrienden. Zo vier je de liefde twee maal én kunnen jullie twee maal je prachtige trouwkleding dragen! Anders dan jullie voor ogen stond, dat wél. Een kwestie van mindset.

Het hart van jullie trouwdag

De trouwceremonie is echt het hart van jullie trouwdag, het moment waarop je JA zegt tegen je grote liefde, omringd door jullie liefste mensen. Een waanzinnig intiem moment - dat moet natuurlijk hélemaal kloppen. De focus ligt meer dan ooit volledig op een intieme, intense en super persoonlijke ceremonie die naadloos bij jullie past – puur maatwerk. De ceremonie van jullie dromen – we creëren ‘m samen. Met live muziek op diverse momenten – dat beveel ik van harte aan. Zo krijgt jullie ceremonie een extra persoonlijke dimensie. Prachtige VOWS uitspreken naar je allerliefste, gasten die ook graag woorden willen geven aan hun liefde voor jullie, een mooi ritueel… Liefde geeft de tijd aan, de klok telt niet mee. En Corona proof – de regels worden uiteraard gerespecteerd. Zo kunnen jullie je geluk delen en de liefde intens vieren met jullie liefste mensen.

Klein maar groots

De afgelopen maanden mocht ik een aantal huwelijken voltrekken in kleinere kring. Stuk voor stuk waren het pareltjes: klein maar groots - een onvergetelijke belevenis! Liefde en verbinding zó voelbaar - familie en vrienden zó betrokken bij de ceremonie. Intiem en relaxed - het bruidspaar had uitgebreid tijd en aandacht voor alle dierbare gasten. De liefde vieren was nog nooit zó intens!
In het Gastenboek lees je hoe bruidsparen hun kleine, maar grootse ceremonie tijdens deze corona-crisis hebben beleefd. Willen jullie je huwelijk niet langer uitstellen? Neem gerust contact met mij op. Met mijn koffer vol ideeën inspireer ik jullie met veel liefde en plezier! Samen creëren we de trouwceremonie van jullie dromen, perfect ‘op maat’.

The Perfect Ceremony

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij de organisatie van jullie huwelijk? Trouw Buitengewoon werkt samen met een aantal gerenommeerde professionals die met liefde en plezier voor jullie klaarstaan. Vakspecialisten die nét zo gepassioneerd zijn als ik. Denk bijvoorbeeld aan een perfecte locatie, weddingplanner, live muziek, fotograaf, videograaf, wedding stationary, bloemist, stylist, bruidstaart-creator, MUHA (make up and hair artist). Uiteraard hebben wij dezelfde visie wat kwaliteit betreft. Wij staan garant voor een onvergetelijke belevenis. The Perfect Ceremony en meer - wij creëren 'm samen voor jullie, Corona proof. Meer weten? Stuur mij gerust een mailtje!  

Fotocredits B-together.nl
Voor de foto even snel naast elkaar, daarna weer 1,5 meter afstand...

Trouwen op korte termijn? Wij helpen je met liefde!

Trouwen op korte termijn? Wij helpen je met liefde!

Willen jullie op korte termijn trouwen? En kun je wel wat hulp gebruiken bij de organisatie van jullie huwelijk? Trouw Buitengewoon kan je helpen!

Trouw Buitengewoon werkt samen met een aantal gerenommeerde professionals die heel graag voor jullie klaarstaan. Vakspecialisten die nét zo gepassioneerd zijn als ik. Lezen en schrijven kunnen wij met elkaar - een garantie voor succes! Uiteraard hebben wij dezelfde visie wat kwaliteit betreft. Wij staan garant voor een onvergetelijke belevenis. The Perfect Ceremony - wij creëren 'm voor jullie, Corona proof. Met veel liefde en plezier!
Denk bijvoorbeeld aan een perfecte locatie, weddingplanner, live muziek, fotograaf, videograaf, wedding stationary, bloemist, stylist, bruidstaart-creator, MUHA (make up and hair artist). Meer weten? Stuur mij gerust een mailtje!

Klein maar groots!

Klein maar groots!

De afgelopen maanden mocht ik een aantal huwelijken voltrekken in kleinere kring, op bijzondere locaties. Pareltjes waren het, stuk voor stuk. Klein maar groots, een onvergetelijke belevenis! Intiem en intens, liefde en verbinding zó voelbaar – tijd en aandacht voor álle gasten. De focus volledig op de ceremonie - liefde gaf de tijd aan.

Willen jullie ook graag nu trouwen? Misschien willen jullie een gezin gaan stichten, of is er een baby op komst? Of jullie willen dat opa en/of oma of een ander dierbaar familielid van een broze leeftijd erbij is als jullie JA tegen elkaar zeggen?
Neem gerust contact met mij op. Met mijn koffer vol ideeën inspireer ik jullie met veel liefde en plezier! Samen creëren we jullie buitengewone trouwceremonie die naadloos bij jullie past, perfect ‘op maat’. Neem snel een kijkje in het Gastenboek. Daar lees je hoe bruidsparen hun intieme ceremonie tijdens deze corona-crisis hebben beleefd!

 

Trouwen en scheiden tegelijk??

Trouwen en scheiden tegelijk??

In deze bizarre tijd kun je besluiten om je huwelijk uit te stellen tot – ja, tot wanneer? Wanneer zijn we bevrijd van dit afschuwelijke monstervirus?
Óf je scheidt twee zaken: nú elkaar je JA-woord geven tijdens een heel intieme ceremonie en ná de coronacisis dat uitbundige feest vieren.
De trouwceremonie is het hart van jullie trouwdag, het moment waarop je JA zegt tegen je grote liefde. Een waanzinnig intiem moment en dat moet perfect zijn.
Hoe mooi is dit: de focus volledig op een intieme, intense en super persoonlijke ceremonie die naadloos bij jullie past – puur maatwerk. Prachtige VOWS uitspreken naar je grote liefde, liefste mensen die ook graag even willen spreken, een toost na jullie JA-woord, een mooi ritueel… Jullie geluk delen en de liefde intens vieren met de mensen die het dichtst bij jullie staan - jullie inner circle. Daar is nu álle tijd voor.
Ná de crisis vieren jullie dan dat uitbundige feest met ál je vrienden en familie. Een kwestie van twee zaken scheiden dus. Voordeel: zo kan je twee maal de liefde vieren én twee maal je prachtige trouwkleding dragen! 

Fotocredits Davien Huisman

Minder is veel meer!

Minder is veel meer!

Dat bewijst dit zoveelste waanzinnig toffe huwelijk in kleinere kring. Intens, intiem, super persoonlijk en zó liefdevol was de ceremonie. Monique en Leen – ze stráálden! Nog geen dertig gasten, mensen die heel dichtbij ze staan – de inner circle. De klok telde niet mee, de liefde gaf de tijd aan.
De moeder van de bruid droeg een heerlijk gedicht voor, dat zij zelf had geschreven. De zeer persoonlijke speech die de oudste zoon uitsprak voor zijn moeder en haar liefste raakte menig hart en deed dan ook de nodige traantjes vloeien. Toen zijn emoties ook hem overmanden, nam zijn jongere broer het over. Zó mooi! Een zandritueel maakte de ceremonie zo mogelijk nóg persoonlijker. Het resultaat krijgt een mooi plekje in hun huis!
WILLEN JULLIE GRAAG TROUWEN? Mijn advies: DOEN! Uitstellen is écht niet nodig! Minder is veel méér. Een kwestie van mindset – dat uitbundige feest vieren jullie toch lekker ná de crisis? Bijkomend voordeel: je kunt je trouwkleding twee keer aan!

Spetterende start

SPETTERENDE START

Tropische temperaturen, veel te warm voor een openingsdans? Begin je feest met een spectaculaire sprong in het zwembad! Thijs en Joëlle sprongen als eersten, onmiddellijk gevolgd door hun gasten. Supercool én ook nog eens coronaproof! Ook de fotograaf ging te water, mét onderwatercamera. Voor Marnix de Stigter Bruidsfotograaf resulteerde dat in deze spetterende Wedisson Awards winnende foto’s. Tip: informeer je gasten wél even vantevoren!

Strooien met liefde

STROOIEN MET LIEFDE

Confetti gooien? Nee toch zeker, hoor ik je denken. Klopt, gewone confetti gooien is vrijwel nergens meer toegestaan. Logisch natuurlijk. Maar 100% biologisch afbreekbare confetti gooien mag wél. Je ziet: het visuele effect doet beslist niet onder voor ‘gewone’ confetti én je hoeft niets op te ruimen. Bladconfetti wordt binnen een paar dagen afgebroken in de natuur, vlekt niet, je glijdt er niet over uit. Strooibare liefde!

Fotocredits Davien Fotografie

 

 

Tip Ieder een eigen pen

TIP: EEN EIGEN PEN VOOR ALLE GASTEN

In deze bizarre coronatijd tekenen we de huwelijksakte ieder met een eigen, zwart schrijvende pen: jullie als bruidspaar, de getuigen en de trouwambtenaar.
Datzelfde geldt als jullie je gasten vragen om iets in het gastenboek te schrijven - ieder met een eigen pen. Safety first. Hoe leuk is het om ál jullie gasten een pen cadeau te doen, bedrukt met jullie namen en trouwdatum? Én in jullie themakleur? Een leuke give away, een heel persoonlijk aandenken voor jullie gasten! Voor een schappelijk prijsje te bestellen bij www.pens.com

 

Klein én dapper

Klein én dapper

Deze schattige kleine ringdrager kon nog maar nét lopen, toen hij zijn belangrijke taak ging vervullen. Vanuit deze strategische positie nam hij eerst de situatie in ogenschouw. Om daarna zijn wankele o-zo gewenste move richting het bruidspaar te maken. Een enthousiast applaus was zijn beloning. En natuurlijk heel dikke knuffels van het bruidspaar!

Award winning photo by Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

 

Trouwen in de winter is magisch en super romantisch!

Trouwen in de winter is magisch en super romantisch!

Makkelijk was het uiteraard niet: het besluit om jullie huwelijk uit te stellen. Maar een wijs besluit is het wél. Weg met alle stress en onzekerheid. Na de teleurstelling weer dóór - met plezier vooruitkijken naar jullie Grote Dag! Willen jullie tóch in 2020 trouwen, dan wordt het óf najaar óf winter. Eerder schreef ik over trouwen in het najaar. Nu de focus op trouwen in de winter.
Met nadruk adviseer ik om op korte termijn in overleg met jullie leveranciers een nieuwe datum te kiezen. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk en snel voor alle betrokken partijen. Veel bruidsparen verplaatsen nu hun huwelijk naar de maanden augustus tot en met december. Uiteraard zijn de regels van de regering daarbij altijd maatgevend. Op vrijdagen en zaterdagen lopen de agenda’s snel vol. Wees flexibel en denk ook aan trouwen op een woensdag, donderdag of zondag. Waarom niet? Trouwen rond de feestdagen heeft het voordeel dat veel mensen rond die tijd vrij nemen, dus dat komt heel goed uit! Qua beschikbaarheid bieden deze dagen nu nog mogelijkheden bij jullie leveranciers.

Mogelijkheden te over

De winter heeft veel te bieden: romantiek, warmte, gezelligheid, sfeer. Ok, buiten is het koud, het kan regenen en waaien. Maar regenen en waaien kan het ’s zomers ook.
Stel je dit scenario voor: vuurkorven en fakkels markeren het toegangspad naar jullie locatie en zorgen voor een feeërieke sfeer. De stemming zit er meteen in bij jullie gasten.
Bij hun aankomst worden ze muzikaal onthaald door een stijlvol gekleed muzikaal trio, warm en verrassend. Bijvoorbeeld. Romantiek ten top!
Binnen is het heerlijk warm - een knapperend haardvuur. Of misschien zelfs wel meer open haarden en knapperde haardvuurtjes. En natuurlijk ontelbare kaarsen en lichtjes. Echt heel veel kaarsen en lichtjes. De styling weerspiegelt de wintersfeer: natuurlijke materialen en warme kleuren in combinatie met wit, goud en zilver. En kunstsneeuw en/of (zogenaamde) ijssculpturen. Mogelijkheden te over.
Bij een winterhuwelijk hoort natuurlijk een winterdiner. Jullie locatie of cateraar heeft ongetwijfeld geweldige suggesties. Geurige, rijke soepen, winterse stoof- en stamppotten, crèpes of een chocolade fontein als dessert. Of een winterse barbecue, als jullie het wat gemoedelijker willen.

Programma voor jullie Grote Dag

Het programma voor jullie Grote Dag - daar kunnen jullie nu rustig over nadenken. Geven jullie de kick-off met de ceremonie en jullie volmondig JA, omringd door jullie liefste mensen? Gevolgd door een feestelijke toost en het aansijden van de bruidstaart? Of wordt het een avondceremonie? Organiseer dan bijvoorbeeld een gezelllige spelletjesmidag met jullie daggasten, gevolgd door een winters diner of winter barbecue. Terwijl jullie daggasten aan de koffie zittten, kleden jullie je om. Ondertussen arriveren de avondgasten. En dan - in deze heerlijke sprookjessfeer -  maken jullie je entree. De ceremonie begint, het hoogtepunt van jullie Grote Dag. En al jullie gasten zijn getuigen van het moment waarop jullie luid en duidelijk JA zeggen tegen de liefde van je leven. Hoe mooi is dat? 
Na afloop van jullie cermonie natuurlijk een feestelijke toost met bubbels. Wat vind je ervan om dan ook Glühwein te schenken en warme chocolademelk? Past perfect in het winterthema en gasten die geen alcohol drinken doe je daarmee zéker een plezier. Idee: een hot chocolate bar tijdens jullie feest? Laat je gasten zelf hun chocolade drink samenstellen, met verschillende toppings. Levert ook een stukje entertainment op. Met een daverend feest besluiten jullie dit Grote Feest van de Liefde.

In de tent?

Hadden jullie je zomerhuwelijk gepland in een tent? Dat plan hoeven jullie niet te laten varen, want dat kan ’s winters ook! Jullie tentleverancier kan daar alles over vertellen. Ook over wat daarbij nodig is, zoals verwarming, toiletten en stroomvoorziening. Verlichting is natuurlijk de smaakmaker bij uitstek. Een met lichtslingers gevulde tent, zie je het voor je? Fleece dekentjes in warme kleuren zorgen voor een gezellig accent. Warme dranken en hapjes helpen ook. Buiten zorgen vuurkorven voor een sprookjesachtige sfeer.

Jullie outfits

Een praktisch punt: jullie outfits. Bruid, waarschijnlijk heb jij de bruidsjurk van je dromen al in huis, uitgaande van jullie zomerhuwelijk. Omschakelen naar je winter wedding is qua outfit niet zo ingrijpend. Een bijpassend lekker warm jasje, of misschien zo’n leuke poezelige nep bont stola, of een mooie cape of jas? En natuurlijk geen sandaaltjes maar pumps, bontlaarsjes of stoere sneakers. Lange handschoenen maken het geheel af. Top, een adembenemend geheel! De bruidegom koopt zijn trouwpak meestal niet zo lang voor het huwelijk, dus met wat mazzel kan hij nu kiezen voor een driedelig pak van een fijne warme stof stof. En: een toffe mantel mét bijpassende sjaal en –handschoenen. Kicken!

Fotoshoot

Jullie fotoshoot – ’s winters zijn de dagen korter dan ’s zomers. Jullie fotograaf en videograaf weten dat als de besten, dus zullen jullie je shoot eerder op de dag plannen. Voordeel: de zon schijnt ’s winters minder fel. Dat levert prachtig licht op voor jullie shoot. En geen foto’s met dichtgeknepen ogen van jullie als bruidspaar samen met jullie dierbare gasten! Jullie zullen beslist uit je dak gaan als je het resultaat ziet! Sneeuw zou natuurlijk het perfecte plaatje geven. Maar ja, helaas - ook sneeuw is niet gegarandeerd...

Huwelijksreis

Terwijl het bij ons dus vroeg donker en koud is, plannen jullie natuurlijk je huwelijksreis naar een heerlijk warm land. Je reist dan in het laagseizoen, betaalt niet de hoofdprijs én het is een stuk rustiger qua toeristen!

Last but not least: hebben jullie nu een samenlevingscontract? Zo niet, laat dit dan alsnog opmaken door een notaris. Trouwen houdt immers (onder andere) de belofte in om voor elkaar te zorgen. Doordat jullie je huwelijk noodgedwongen moeten uitstellen, heb je elkaar die belofte nog niet officieel kunnen doen. Terwijl jullie dat natuurlijk wél graag willen. Stel dat er onverhoopt iets gebeurt voordat jullie trouwen, dan heb je deze belofte in ieder geval vastgelegd!

Trouwdag van jullie dromen

Lieve mensen, je ziet – elk nadeel heeft zijn voordeel, om met Johan Cruyff te spreken. Maak er het beste van. Ga weer lekker genieten van het vooruitzicht op jullie trouwdag. Als leveranciers staan wij met liefde voor jullie klaar om de trouwdag van jullie dromen te realiseren. Love rules! Hoe dan ook, samen maken we jullie eigen sprookje waar. Ja, geloof me: sprookjes bestaan écht!
Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!

Een nieuwe datum - najaar 2020?

Een nieuwe datum voor jullie huwelijk: najaar 2020?

Hebben jullie besloten om je huwelijk uit te stellen onder druk van de coronacrisis? Dat was een hele stap. Waarschijnlijk waren jullie al een flink eind op weg met de voorbereidingen. Misschien zelfs al helemaal klaar voor jullie Grote Dag. Een pijnlijk, maar heel wijs besluit - wég met alle onzekerheid en stress.

Nu de druk van de ketel is, kunnen juilie weer gaan genieten van de weg naar jullie Grote Dag! Een nieuwe datum - najaar 2020? Daar hebben jullie tot nu toe waarschijnlijk niet over nagedacht. Trouwen in het najaar: om jullie op weg te helpen, heb ik een aantal ins & outs op een rij gezet.

Allereerst een praktisch punt: willen jullie doorschuiven naar komend najaar, dan adviseer ik met nadruk om dat héél snel te regelen met jullie leveranciers. Uiteraard zijn jullie niet de enigen. Grote drukte dus te verwachten op de populaire dagen, vrijdag en zaterdag. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk en snel voor alle betrokken partijen.

Tip: kijk ook naar een midweekse dag of een zondag. Qua beschikbaarheid bieden jullie leveranciers nu nog mogelijkheden op deze dagen. Allemaal gaan we er vól voor om jullie droombruiloft waar te maken.

Er is trouwens nóg een leverancier, waar je wellicht niet meteen aan denkt: de notaris. Trouwen houdt onder andere de belofte in om voor elkaar te zorgen. Doordat jullie je huwelijk noodgedwongen moeten uitstellen, heb je elkaar die belofte nog niet officieel kunnen doen. Terwijl jullie dat natuurlijk wél graag willen. De oplossing: een samenlevingsovereenkomst - mochten jullie die niet hebben. Stel dat er onverhoopt iets gebeurt voordat jullie trouwen, dan heb je deze belofte in ieder geval vastgelegd!
Dus toevoegen aan je actielijst: afspraak maken met een notaris.

Najaar 2020

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en voordelen. Trouw je in het najaar, dan weet je zeker dat de zon geen spelbreker zal zijn – geen bizar hoge temperaturen én geen kans op verbranden. Zonnebrand smeren hoeft dus niet. In oktober kan het nog heel aangenaam weer zijn – zonnig en niet koud. Maar ja, garanties zijn er uiteraard niet. Natuurlijk heb je kans op regen en wind. Maar wanneer is die kans er niet in Nederland? De locatie die jullie nu hebben geboekt voor jullie zomerhuwelijk biedt waarschijnlijk de mogelijkheid om binnen én buiten te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie binnen en toost en taart lekker buiten, in de tuin, op het terras of de binnenplaats. Is het warm genoeg om een gedeelte van jullie dag buiten te zijn, zorg dan voor dekentjes zodat jullie gasten het niet koud krijgen als het tóch wat frisser wordt. Voor jou, bruid: jouw zomerse bruidsjurk kan je natuurlijk ‘herfst proof’ maken met een bijpassend jasje, een bolero of omslagdoek. Jouw leverancier kan je daarbij ongetwijfeld helpen. Of een stoer biker jack, als dat bij je past. 

De natuur is prachtig In het najaar, met rijk geschakeerde kleuren – diverse tinten rood, geel, oranje, bruin. Gloedvolle tinten, kleuren die zorgen voor een warme, romantische sfeer. In je bruidsboeket en in de styling kan je ze prachtig laten terugkomen. Denk wat styling betreft bijvoorbeeld aan kleurrijke herfstbladeren op de tafels en bij je gastenboek, bloemdecoraties in herfstkleuren. En natuurlijk kaarsen, veel kaarsen. Ook die zorgen voor een romantische, intieme sfeer.

Fantastisch decor

Voor jullie foto’s en eventueel video zorgt een bosrijke omgeving met zijn rijke kleurschakering voor een fantastisch decor. Perfect voor jullie reportage in combinatie met het warme herfstlicht. Van te fel zonlicht hebben jullie fotograaf en videograaf in het najaar geen last. Over licht gesproken: omdat het eerder donker wordt, is er de mogelijkheid om sprookjesachtige foto’s te maken met de ondergaande zon. Goed om rekening mee te houden voor jullie fotoshoot.

Fijn voor jullie gastenlijst: het najaar is geen vakantietijd. Geen gepuzzel dus wie er dan met vakantie is! De kans is groot dat jullie gasten jullie Grote Dag zonder enig probleem kunnen meevieren. En – last but not least – het culinaire aspect. Wat vinden jullie van een heerlijk herfstbuffet met pompoensoep, paddestoelen, wildgerechten, stoofpotjes (én natuurlijk stoofpeertjes) en geglaceerde appeltjes? Een lust voor het oog én de tong! En niet te vergeten: jullie bruidstaart - in najaarsthema? Samen met jullie leverancier ontwerpen jullie 'm!

Tot zover het najaar. In mijn volgende artikel focus ik op trouwen in de winter. Lieve mensen, stay safe, stay tuned! Let love rule!

Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!

Jullie huwelijk uitstellen? Samen lossen we het op!

Jullie huwelijk uitstellen? Samen lossen we het op!

Veel bruidsparen moeten door de coronacrisis noodgedwongen hun huwelijk uitstellen. Jullie Grote Dag – jullie hebben er zó naar uitgekeken, alles voorbereid en dan valt alles zomaar in het water. Een grote teleurstelling - dat doet pijn, maar gezondheid gaat voor. De maatregelen van de overheid zijn dwingend. En terecht, het coronavirus is een zeer serieuze zaak. Mensenlevens kunnen worden gered als we ons houden aan de maatregelen. Dus laten we samen kijken hoe we dit gaan oplossen! Willen jullie je huwelijk een jaar uitstellen? Houd er dan rekening mee dat de vrijdagen en zaterdagen in de maanden april tot en met september 2021 veelal geboekt zullen zijn bij jullie trouwleveranciers. Goed overleg, flexibiliteit en creatief denken zijn in deze bizarre tijd dan ook onmisbaar. Wat zijn dan jullie alternatieven?

Naar 2021?

Willen jullie je huwelijk verplaatsen naar 2021, denk dan aan midweekse dagen, zoals woensdag of donderdag. Of aan een zondag.* Jullie gasten zullen zéker met jullie meebewegen. Zij zullen blij zijn voor jullie, want ze weten natuurlijk allemaal dat het een enorme domper is om je huwelijk te moeten uitstellen. Een dag (of een halve dag) vrij nemen voor jullie huwelijk zullen ze dus met liefde doen! Mocht dat voor jullie gasten tóch een probleem vormen, denk dan aan een avondceremonie. Ontvang jullie gasten vanaf 17:00 uur met een klein hapje en een drankje. Zorg vervolgens voor een walking dinner. Laat de DJ ondertussen lekkere sfeermuziek draaien. En dan, om 19:00 uur – het moment suprème, begint jullie ceremonie en geven jullie elkaar je JA-woord (al dan niet ceremonieel). Daarna: feest, de voetjes van de vloer! Zo kunnen jullie dus tóch samen met al jullie gasten jullie liefde vieren.
*Trouwen jullie voor de wet, check dan bij je trouwgemeente of je op zondag kunt trouwen! Trouwen jullie ceremonieel, dus splitsen jullie je burgerlijk huwelijk en ceremonieel? Dan heb je alle vrijheid om je ceremonie te vieren op jullie favoriete locatie en tijd. Regels van een trouwgemeente!Jullie gelden niet voor Grote Feest van de Liefde!

Najaar of winter 2020?

Of gaan jullie voor een alternatieve datum het komende najaar of in de winter? Regenen en/of waaien kan het immers in elk seizoen, ook ‘s zomers. Dit is Nederland, het blijft een gok. Daarnaast: zomerse temperaturen van 30 graden of meer zijn tegenwoordig geen uitzondering. Ideaal? Dat is maar de vraag. Een beproeving voor jullie oudere gasten. Iedereen transpireert. En je make-up, je haar. Houden die zich goed?

Gegarandeerd een topdag

Overleg zo snel mogelijk met jullie leveranciers over een nieuwe datum. Samen zetten wij ons er vól voor in om jullie trouwdag absoluut onvergetelijk te maken. Heel belangrijk voordeel: je blijft samenwerken met je vertrouwde leveranciers. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk voor alle betrokken partijen. Samen hebben jullie toegewerkt naar jullie droombruiloft. Dat wordt dus een topdag, gegarandeerd! Love rules!
Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!

Trouwen en het coronavirus

Trouwen en het coronavirus. Wat staat jullie te doen?

Het corona-virus heeft de hele wereld in zijn greep. In Nederland heeft de regering op 23 maart 2020 aangescherpte maatregelen getroffen die gelden tot 1 juni. Zo zijn bijeenkomsten / samenkomsten verboden. Een overzicht van de aangescherpte maatregelen vind je hier: Rijksoverheid - Q&A bij aangescherpte maatregelen.
Hoe het er ná 1 juni gaat uitzien? Dat is koffiedik kijken. Hoe de verspreiding van het virus zich verder ontwikkelt, tot welke overheidsmaatregelen dit noodzaakt, hoe lang dit gaat duren… het is onvoorspelbaar. Voor het meest recente nieuws check de website van het RIVM

Een doemdenker ben ik absoluut niet, integendeel. Wél een realistische zelfstandig trouwambtenaar die met beide benen op de grond staat en vooruit kijkt. Alles bij elkaar is de situatie dermate ernstig dat ik mijn bruidsparen enkele weken geleden heb geadviseerd om serieus na te denken over een plan B, een ‘what if’-scenario. Natuurlijk hopen we allemaal dat een plan B niet nodig zal zijn en dat jullie huwelijk na 1 juni gewoon volgens planning kan doorgaan. Maar stel nou dat dit niet zo is... Dan kan je beter goed voorbereid zijn en een plan B achter de hand hebben. Nu kun je daar nog over nadenken. Ik adviseer jullie om te kijken naar het najaar of de winter. Beide seizoenen hebben hun eigen charme én voordelen. TIP: wacht daar niet te lang mee!

Ceremonieel huwelijk

Of misschien kiezen jullie ervoor om nu wél het wettelijke cq formele gedeelte te doen, dus voor de wet te trouwen op het stadhuis - in aangepaste vorm. Dat betekent: in aanwezigheid van twee getuigen, of met maximaal 10 personen, inclusief de trouwambtenaar. Per gemeente verschilt het beleid hierin.
Later vieren jullie dan je liefde - jullie ceremonieel huwelijk -  in aanwezigheid van alle mensen die belangrijk en dierbaar zijn voor jullie. Mét een volledige ceremonie, die je anders zou vieren gelijktijdig met jullie wettelijk huwelijk. Geen enkel probleem - trouwen doe je met je hart, het wettelijk huwelijk is een formaliteit.
Jullie ceremonieel huwelijk staat volkomen los van gemeentelijke voorschriften. Dus jullie ceremonie kan je volledig inrichten zoals jullie dat zélf willen. Uiteraard help ik jullie daar met veel liefde en plezier bij.

Stel dat jullie noodgedwongen moeten afzien van de geplande datum en jullie huwelijk willen uitstellen. Overleg met alle betrokken partijen is dan zeer belangrijk. Omdat dit een kwestie is van overmacht, zijn jullie leveranciers hoogstwaarschijnlijk wel flexibel als het gaat om een nieuwe datum. Neem in ieder geval zo snel mogelijk contact met ze op over de mogelijkheden. Neem contact op met jullie trouwlocatie: hoe gaan zij om met annulering of wijziging van jullie datum. En tot op welk moment kan dat? Dat geldt ook voor andere leveranciers: Babs/trouwambtenaar, trouwauto, bloemist, taart-leverancier, MUAH, live muziek, DJ, fotograaf, videograaf, cateraar – bijvoorbeeld. Zorg dat jullie goed geïnformeerd zijn.  Als trouwambtenaar van Trouw Buitengewoon ben ik flexibel en beweeg ik waar mogelijk mee met mijn bruidsparen. En ik reken geen annuleringskosten als jullie je huwelijk willen uitstellen. Vanzelfsprekend!

Hebben jullie vóór februari 2020 een bruiloftverzekering gesloten, dan heb je kans dat de verzekeringsmaatschappij de kosten vergoedt als jullie je huwelijk moeten annuleren door het corona-virus. Maar zeker is dit niet. Check dit met je verzekeraar!

Besluiten jullie om je huwelijk te laten doorgaan, als dit niet in strijd is met de overheidsmaatregelen cq richtlijnen van het RIVM? Geneer je dan zéker niet om mensen te vragen om thuis te blijven als zij verkouden zijn, koorts hebben of zich niet goed voelen.

Spring is in the air

Spring is in the air

Even de zwaarte van dit moment vergeten - even niet denken aan de ellende en stress van dit moment voor zó veel mensen. 
Volgens de kalender is de lente vandaag aangebroken. De zon schijnt, de natuur komt weer volop tot leven. Lentekriebels – een golfje geluk terwijl de wereld de afgelopen weken ondersteboven is gekeerd. Voel jij ze ook? Geniet van al het moois dat je om je heen ziet. Snuif het op, bewaar het in je hart. Ik wens iedereen van harte een nieuwe lente toe, een nieuw begin. Blijf gezond, we weten allemaal hoe we daaraan kunnen bijdragen.

Hoe draag je een corsage?

Hoe draag je een corsage?

Natuurlijk is het niet verplicht om corsages te dragen bij je huwelijk. Het allerbelangrijkste: vinden júllie het leuk? De corsages zijn een afgeleide van het bruidsboeket, met dezelfde bloemen en -kleuren. Kiezen jullie voor corsages, dan worden die (volgens de etiquette) gedragen door de bruidegom, jullie ouders, bruidsmeisjes en –jonkers en jullie getuigen. Maar jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om alle daggasten een corsage te geven. Formeel dragen dames de corsage op de linkerschouder, met het steeltje 
omhoog en de 
bloem(en) naar beneden. De heren dragen de corsage in het knoopsgat van de linker revers, met de bloem(en) omhoog en de steel naar beneden.

Aan welke kant zit de bruid?

Aan welke kant zit de bruid?

Aan welke kant van de bruidegom zit de bruid tijdens de trouwceremonie? Deze vraag krijg ik heel vaak. Ik zal het jullie vertellen. Volgens eeuwenoude traditie zit de bruid officieel aan de rechterzijde van de bruidegom. Totdat zij elkaar hun JA hebben gegeven. Want daarna wisselen ze van plaats en zit de bruid links van de bruidegom. Dit eeuwenoude gebruik stamt uit de riddertijd, toen mannen niet op pad gingen zonder hun zwaard. Vanaf het moment dat het bruidspaar officieel getrouwd was, bevond de bruid zich aan de linkerkant van de bruidegom. Zo kon de man zijn vrouw namelijk altijd beschermen met zijn zwaard. Waarbij we er gemakshalve maar van uitgaan dat alle ridders rechtshandig waren… Nu, vele eeuwen later, zijn de meeste bruiden aardig geëmancipeerd. Maar in de trouwzaal leeft dit mooie symbolische gebruik nog steeds!

Magisch

Magisch...

Jouw huwelijksaanzoek op oudejaarsavond. De jaarwisseling zal nooit meer hetzelfde zijn…

Van harte wens ik iedereen een bruisende jaarwisseling en een fantastisch nieuw jaar dat bol staat van de liefde!

 

 

Love is a gift

Love is a gift that lasts forever

Merry Christmas everybody!

CD van jou, CD van mij...

CD van jou, CD van mij...

Trouwen – je houdt zielsveel van elkaar en je wilt je leven voor altijd met elkaar delen. Maar aan trouwen zit ook een zakelijke kant: de Wet Beperkte gemeenschap van goederen. Daarin is geregeld dat je afspraken met elkaar maakt over bezittingen en schulden. Deze wet is van kracht sinds 1 januari 2018 en is sindsdien automatisch van toepassing op huwelijken die vanaf die datum worden gesloten. Tenzij jullie dat zelf anders regelen.
Regel je niets, dan trouw je dus automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Dat houdt in dat privébezittingen of schulden die jij en je partner vóór jullie huwelijk hadden, ook tijdens jullie huwelijk privé blijven. Dezelfde regels gelden voor een geregistreerd partnerschap.
Willen jullie zelf bepalen welk vermogen van wie is als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat? Dan kan je bij een notaris huwelijkse voorwaarden laten vastleggen. Zéker aan te raden wanneer één van jullie ondernemer is bijvoorbeeld. Zo houd je zakelijk en privé gescheiden.
Voordat jullie gaan trouwen, moeten jullie vastleggen welke bezittingen en schulden op dat moment van wie zijn. Zouden jullie overhoopt ooit scheiden, dan moet je namelijk kunnen aantonen welke bezittingen en schulden van welke echtgenoot zijn. Kan je dat niet aantonen, dan worden deze bezittingen en schulden alsnog als gezamenlijk aangemerkt. Houd daarom een goede administratie bij: welke bezittingen en schulden zijn van wie? Denk bijvoorbeeld aan facturen, ontvangstbewijzen of - bij een erfenis - aan de akte van verdeling. Natuurlijk is dat wél even werk en je moet het niet vergeten, maar stel dat… dit voorkomt een hoop gedoe. Bezittingen of schulden die jullie al gezamenlijk hadden, of die jullie tijdens je huwelijk krijgen, zijn wél van jullie samen. Ook al weet één van de echtgenoten niet van het bestaan van deze schulden af.
Hebben jullie bij aankoop van een gezamenlijke woning vóór jullie huwelijk vastgelegd wie heeft bijgedragen aan de koopsom en hoeveel, dan kan dit door het huwelijk zonder voorwaarden tot gevolg hebben dat het bedrag van de vordering wordt gehalveerd. Daarentegen wordt een erfenis of schenking die je tijdens het huwelijk ontvangt, niet gezamenlijk. Deze blijft van degene die erft of een schenking ontvangt.  Kortom: een kwestie om goed over na te denken voordat jullie trouwen. En om contact met een notaris op te nemen als jullie wél huwelijkse voorwaarden willen laten opstellen.

Ring Warming ritueel

Ring Warming ritueel

Dit liefdevolle ritueel vindt zijn oorsprong in Amerika. Het leuke ervan is dat jullie alle gasten erbij kunnen betrekken. Zijn jullie met een klein gezelschap, dan voeren we dit ritueel uit ná jullie JA-woord. Dan vraag ik de gasten in een cirkel om jullie heen te gaan staan. De ringen worden aan een lint geschoven en gaan zo rond langs jullie gasten. Elke gast neemt de ringen even in zijn/haar handen en geeft er stilletjes een wens of gedachte aan mee. Letterlijk verwarmd door alle liefdevolle wensen komen de ringen uiteindelijk bij jullie terecht en schuiven jullie ze aan elkaars vinger. Reken per gast een meter lint en tel daar twee meter bij op. Stel dat jullie tien gasten hebben tijdens jullie ceremonie, dan neem je dus twaalf meter lint mee. Hebben jullie een themakleur? Kies dan een lint in die kleur. Hebben jullie een groter gezelschap? Dan kan jullie ceremoniemeester jullie gasten vragen om de ringen vóór aanvang van de ceremonie even in hun handen te nemen en er hun beste wensen aan mee te geven. Tijdens de ceremonie worden jullie ‘opgeladen’ ringen dan aangereikt door de persoon die jullie voor deze eervolle taak hebben uitgekozen.

Elders op deze pagina nog meer rituelen waarmee jullie je trouwceremonie een extra persoonlijk tintje kunnen geven: het bezemritueel, zandritueel en het lintenritueel.

Over de drempel dragen

De bruidegom die zijn kersverse bruid over de drempel draagt – een hele oude traditie. Waar komt-ie vandaan? Ik zal het je vertellen. Het over de drempel dragen van de bruid is een oude, Germaanse traditie uit het hoge Noorden. Hij stoelt op het bijgeloof dat demonen en boze geesten het geluk van het nét getrouwde stel zouden willen verstoren. Die boosaards volgden de bruid uit haar ouderlijk huis. Door zijn bruid over de drempel te dragen, zorgde de bruidegom ervoor dat deze boze krachten haar sporen niet konden volgen. Met een gerust hart kon het jonge echtpaar vervolgens het huwelijk ingaan.

Er was nóg een reden om de bruid over de drempel te dragen. Als de bruid als eerste over de drempel zou stappen, betekende dit dat zij het voortaan voor het zeggen had. Over de drempel dragen was dus voor veel bruidegommen een betere optie…

Jumping the broom

Houd de boze geesten voor de gek: jumping the broom

Een grappig ritueel uit het Caribisch gebied: jumping the broom, oftewel: over de bezem springen. Een heerlijk ritueel om jullie ceremonie mee af te sluiten. Samen springen jullie over de bezem, die al dan niet mooi versierd is. Door letterlijk even van de wereld te zijn - even te zweven - houden jullie de boze geesten voor de gek. Jullie gasten staan om jullie heen en maken tijdens dit ritueel zoveel mogelijk lawaai: klappen, joelen, fluiten enzovoorts. Boze geesten houden namelijk absoluut niet van lawaai. Zo zijn jullie de boze geesten voorgoed kwijt en kunnen jullie met een gerust hart beginnen aan jullie huwelijk. Of misschien wel aan jullie huwelijksreis naar een exotisch oord!

 

 

Lintenritueel: eeuwenoud en super romantisch

Lintenritueel - eeuwenoud en super romantisch

Rituelen symboliseren jullie liefde op een originele manier en geven jullie trouwceremonie een extra persoonlijk tintje. Er zijn allerlei rituelen, elk met een bepaalde symboliek. Zo staat het lintenritueel symbool voor het hartsverbond dat jullie aangaan, de liefde die je voor elkaar voelt en de bezegeling van die liefde, ten overstaan van jullie liefste mensen. Super romantisch dus! Het lintenritueel, oftewel handfasting ritual, is een oud Keltisch ritueel, waarbij de handen van de geliefden letterlijk aan elkaar worden gebonden – losjes, uiteraard. In vroeger tijden was dit in Ierland zelfs de officiële manier om te trouwen.
Een mooi moment voor het lintenritueel is vóór jullie JA-woord. Staande met de linten om jullie handen geven jullie elkaar daarna het JA-woord. Zodra het tijd is om de huwelijksakte te tekenen, maken jullie de linten voorzichtig los, zodat je ze thuis een mooi plekje kunt geven. Losmaken doen jullie zelf. Zo laten jullie zien dat jullie in vrijheid bij elkaar willen zijn.
Tijdens jullie ceremonie vertel ik voorafgaand aan dit bijzondere ritueel natuurlijk wat de betekenis ervan is en hoe het in zijn werk gaat. Heel mooi is ook dat jullie je familie of vrienden erbij kunnen betrekken. Ouders, kinderen of getuigen bijvoorbeeld. Zij kunnen de linten om jullie handen aanbrengen. Maar natuurlijk kan ik dat ook doen, als jullie dat willen. Laat de kinderen elk een eigen lint uitkiezen en vlecht dit (vóór de ceremonie) samen tot één koord. Houden jullie je ceremonie klein en intiem? Dan kun je jullie gasten vragen om ieder een lint aan te reiken, op het moment dat ik dat vraag. Voor de linten kun je elk gewenst materiaal gebruiken: een koord of zachte satijnen linten. Als jullie een themakleur hebben: passend bij jullie themakleur. Mooi toch?
Hier vind je een artikel over het zandritueel. Daarmee maken jullie je verbintenisals bruidspaar of als gezin zichtbaar.

Live muziek

Live muziek een extra dimensie

Live muziek geeft aan jullie ceremonie een geweldige extra dimensie  – kleur, persoonlijkheid, pure emotie. Die laat zich in woorden niet vatten. Muziek is zó krachtig. Én een waardevolle persoonlijke toevoeging aan jullie verhaal, dat ik met veel liefde, plezier en humor vertel tijdens jullie ceremonie, het hart van jullie trouwdag.
Júllie favoriete muziek, als jullie je entree maken. Live gezongen en gespeeld. Zie je het vóór je? Magisch! Spreken jullie trouwbeloften (VOWS) naar elkaar toe uit? Geniet daarna samen met jullie dierbare gasten van jullie favoriete nummer. Natuurlijk kan dat ook ná jullie JA-woord, of tijdens het uitwisselen van jullie ringen. Live muziek als omlijsting bij het tekenen van de huwelijksakte én natuurlijk aan het eind van jullie ceremonie. Zo maken jullie je ceremonie écht persoonlijk!
Weet je niet waar je moet beginnen? Ik beschik over een uitgebreid netwerk en draag met plezier ideeën aan!

Honeymoon - honingmaan??

De honeymoon – die boek je toch ná je huwelijk? Anno nu weten wij niet beter, maar eigenlijk was de ‘honeymoon’ de periode van zes weken na het huwelijk. Dus: de wittebroodsweken. In heel veel andere landen over de héle wereld wordt de benaming ‘honeymoon’ wél gebruikt voor de wittebroodsweken, uiteraard in de eigen taal.
Honingmaan - waar komt deze benaming vandaan? Daar zijn heel wat verhalen over… Zo zou hij gebaseerd zijn op het idee dat de eerste maand na het trouwen de gelukkigste tijd is: honingzoet. Heerlijk samen in die huwelijksbubbel… En daarna: tijd om weer te landen en met beide benen op de grond te gaan staan - het ‘normale leven’. De liefde zou daarna een soort ‘eb en vloed effect’ ondergaan. Ach, voor wat het waard is. Ik heb al zó veel bruidsparen in liefde mogen verbinden. Geliefden die vól voor elkaar gaan, hun verdere leven lang. The love of their lifes. Die gaat oneindig veel verder dan de ‘honeymoon’…

Wittebroodsweken

Wittebroodsweken

Zo worden de eerste zes weken na jullie huwelijk volgens de traditie genoemd: wittebroodsweken. Waar komt deze benaming vandaan?
Enkele eeuwen geleden was wit brood een pure luxe. Het werd alleen gegeten tijdens hoogtijdagen. Het alledaagse brood werd toen van rogge gemaakt. Tarwebloem was duurder en werd gebruikt om wit brood van te bakken. Natuurlijk was een huwelijk zo’n hoogtijdag – een heel feestelijke aangelegenheid.
Tijdens die wittebroodweken hoort het kersverse echtpaar met rust gelaten te worden, dus: geen visite! Natuurlijk het perfecte moment om heerlijk op huwelijksreis te gaan en ontspannen en vanaf jullie roze wolk na te genieten van jullie trouwdag. En natuurlijk om samen lekker tot rust komen na de drukke tijd die aan jullie huwelijk vooraf is gegaan.

TIP: check of jullie paspoorten geldig zijn als jullie op huwelijksreis gaan én of jullie vaccinaties nodig hebben!

 

Something old, something new

Something old, something new, something borrowed, something blue...

Wie kent dit gezegde niet? Maar lieve bruiden, waar staat deze spreuk eigenlijk voor?
Ik leg het jullie met plezier uit.

something old: jouw status als ongehuwde vrouw
something new: je status als gelukkig getrouwde vrouw. Samen met something old
   staat dit voor de overgang van je oude naar je nieuwe leven
something borrowed: brengt geluk als je dit draagt bij je huwelijk
something blue: staat symbool voor de bestendigheid van jullie huwelijk

Minder bekend, maar deze hoort ook bij de traditie:
and a silver sixpence in her shoe

Je draagt 'm aan je linkerschoen (in je schoen is niet zo handig), als teken van geluk en voorspoed. Dat maakt zo’n silver sixpence ook nog eens een heel leuk en betaalbaar cadeautje. Én een heel originele, extra gelukswens!

Een silver sixpense is verkrijgbaar bij https://www.hipjehuwelijkin.nl/info/silver-sixpence-in-her-shoe/

 

Geluk zit in een klein stukje...

Geluk zit in een klein stukje...

Het gooien van het bruidsboeket door de bruid naar single ladies is bij ons een bekende traditie. In Spanje hebben ze een toffe traditie, waaraan ook de single mannen kunnen meedoen. Tijdens de bruiloft worden de kousenband van de bruid én de stropdas van de bruidegom in stukjes geknipt en op een dienblad gelegd. De aanwezige singles kunnen zo’n stukje kopen. En zo breidt het geluk zich verder uit. Het verhaal wil namelijk dat de stukjes stropdas en kousenband geluk brengen bij het vinden van de ware… Todo es amor – alles is liefde. Van een bruiloft komt een bruiloft...

 

The first look. Romantisch??

The first look. Romantisch??

Het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien. Jij in de bruidsjurk van je dromen, hij in zijn kekke trouwpak. Een heel speciaal moment. Maar het verhaal achter deze traditie is helemaal niet zo romantisch. Het idee dat de bruidegom zijn bruid niet mag zien vóór het huwelijk stamt uit de tijd dat huwelijken werden geregeld door de ouders van het toekomstige koppel. Om te voorkomen dat de bruidegom er vandoor zou gaan als hij zijn bruid zou zien, mocht hij haar niet eerder zien… Anno nu staat dit speciale moment gelukkig voor een heel spannend en intiem moment voor jullie tweetjes! En daarna: genieten van jullie buitengewone trouwceremonie ‘op maat’ door Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon!

 

Rituelen geven trouwceremonie extra persoonlijk tintje

Rituelen symboliseren jullie liefde op een originele manier en geven jullie trouwceremonie een extra persoonlijk tintje. Er zijn allerlei rituelen, elk met een bepaalde symboliek. Zo maakt het zandritueel jullie verbintenis zichtbaar als bruidspaar of als gezin. Het geeft symbolisch de start weer van deze nieuwe fase in jullie leven.
Om beurten gieten jullie een eigen kleur zand in een afsluitbare glazen vaas. Zo ontstaat een unieke vermenging. Hebben jullie kinderen, dan kunnen zij ook meedoen. Dat vinden ze heel leuk. De verschillende kleuren zand staan voor elk van jullie als individu. De vermenging van de kleuren tot één geheel symboliseert jullie eenheid als echtpaar/gezin én het respect voor ieders eigenheid. Als de vaas hélemaal tot de rand is gevuld, sluiten jullie ‘m af. Zo blijft het unieke patroon behouden. Het leuke van het zandritueel is ook dat jullie er een blijvende herinnering aan overhouden. Telkens als jullie naar deze vaas kijken, denken jullie terug aan dit bijzondere moment tijdens jullie trouwdag.

Open Toptrouwlocatie Route 30 juni

Zondag 30 juni: Trouw Buitengewoon inspireert bij Dengh!

Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route staan we bij Dengh in Utrecht met open armen klaar om jullie gastvrij te ontvangen. Dengh is gestyled in huwelijkssfeer, zodat jullie de wedding vibes meteen voelen. Het Koetshuis, de Boerderij en het Kasteeleiland: mogelijkheden te over. Én jullie kunnen kennismaken met de leukste trouwleveranciers. Ik verheug me erop om jullie daar te ontmoeten en met toffe ideeën te inspireren voor de trouwceremonie - het hart van jullie Grote Dag. De trouwceremonie van jullie dromen – ik help jullie met veel plezier! Dus kom zondag 30 juni naar Dengh. Aanmelden: https://www.opentoptrouwlocatieroute.nl/trouwlocaties/dengh/

 

 

 

Bruidsbeurs Kalkovens

Zondag 31 maart:

Trouw Buitengewoon bij Bruidsbeurs Kalkovens

Hebben jullie trouwplannen? Kom dan op zondag 31 maart 2019 naar de Bruidsbeurs Kalkovens in Huizen en laat je inspireren!
Om 14:00 uur geeft Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon een boeiende inspiratiesessie over de trouwceremonie, het hart van jullie trouwdag. Volmondig zeggen jullie JA tegen elkaar - om die belofte draait het allemaal. Superveel zin in om een boekje open te doen over het allerbelangrijkste moment van jullie dag!

Dus ZONDAG 31 maart in Huizen, Bruidsbeurs Kalkovens bij Fletcher Nautisch Kwartier, Mastspoor 1. De beurs duurt van 11:00 - 16:00 uur en de entree is gratis. Mis 'm niet!
Nadere info over de beurs vind je op bruidsbeursnederland.nl

Tunnel of love

TUNNEL OF LOVE HUWELIJKSAANZOEK?

Tijdens de Rotterdam Art Week wordt de Maastunnel de Tunnel of Love - een ondergrondse ervaring. Deze buitengewone belevenis begint op 8 februari en eindigt op 14 februari, de 75e verjaardag van dit Rotterdamse icoon én VALENTIJNSDAG!
Auto’s en fietsers zijn de meeste gebruikers. Minder bekend is de schier eindeloze voetgangerstunnel, die dagelijks door een paar honderd voetgangers wordt gebruikt. Deze wandeling onder de Maas, op meer dan 20 meter onder NAP, is op zich al een ervaring. En tijdens Rotterdam Art Week wordt de voetgangerstunnel omgetoverd tot een feestelijk decor. Als je een paar toeschouwers voor lief neemt: idee voor een HUWELIJKSAANZOEK? Vergeet niet iemand te vragen een foto te maken van hét moment!

Kom beleven, proeven, voelen en kennismaken

Zaterdag 26 januari is het weer Open Toptrouwlocatie Route. Finley Het Witte Huis in Loosdrecht én haar topleveranciers heten jullie bijzonder hartelijk welkom. Finley Het Witte Huis is sfeervol ingericht als trouwlocatie. Trouwen betekent heel veel keuzes maken. Als trouwexperts bieden wij jullie dan ook met plezier de helpende hand. Van harte delen wij onze kennis en ervaring. En natuurlijk zijn wij jullie graag van dienst om jullie droombruiloft te realiseren.
• Locatie: Finley Het Witte Huis. Informatie en rondleidingen
• Trouw Buitengewoon: Marijke Kunkeler, trouwambtenaar. Inspiratie-workshops over de
  trouwcremonie om 13:30 en 15:00 uur
• Bruidsmode: Bridal Lounge Bruidsboutique
• Fotograaf: Creatieve Fotomissies, Corrine Ponsen. Love shoots met bezoekende bruidsparen to be,
  gratis foto’s
• Bruid & Beauty Nederland: Djamila Smit. Make-up demonstraties, tips & tricks voor bezoekende
  bruiden to be
• Love Sound: muzikale omlijsting door zangeres Maud
• Gebakkerij: oog- én tongstrelende taarten en gebakjes, dus ook: proeven!
• Flower Moment: bloemrijke aankleding open huis
• Making Memories wedding & event planning: styling open huis
• Lichtletters Huren

Laat je verrassen en inspireren. Drankjes, heerlijke hapjes én een goed gevulde goody bag staan voor jullie klaar. Aanmelden: klik hier

Love is on the road

Love is on the road!

Trouw-vakvrouw Marijke Kunkeler steekt haar liefde en passie voor haar prachtige vak niet onder stoelen of banken, integendeel! Met trots en 'het hart op de auto' begeeft zij zich naar bruidsparen!

 

Trouw Buitengewoon en Honeymoon shop: The Perfect Match

Bruidsparen laten stralen op één van de mooiste en meest bijzondere dagen in hun leven: die passie delen Trouw Buitengewoon en de Honeymoon Shop, ieder vanuit het eigen vakgebied. Een buitengewone, onvergetelijke ceremonie creëren is Marijke's grootste passie. Voor de stylisten van de Honeymoon shop is die het vinden van de droomjurk van de bruid en het perfect daarbij passende pak van de bruidegom. Logisch dus dat zij hun krachten bundelen. 


Tijdens de GRATIS MASTERCLASS van de Honeymoon shop in Rotterdam op 7 februari 2019 biedt Marijke Kunkeler bruiden to be als zelfstandig trouwambtenaar inspiratie voor hun trouwceremonie. Haar schatkist vol originele ideeën deelt zij die avond met veel plezier. De gratis Masterclass begint om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur.

Aanmelden voor de gratis masterclass: https://www.honeymoonshop.nl/masterclass/

 

Kom het beleven en geniet bij Finley Het Witte Huis

Kom het beleven en geniet bij Finley Het Witte Huis!

Zondag 25 november aanstaande vindt de Open Toptrouwlocatie weer plaats. Ruim tweehonderd locaties zijn op die dag geheel ingericht als trouwlocatie en openen dan gastvrij hun deuren. Zo ook Finley Het Witte Huis in Loosdrecht. Van 11:00 - 16:00 uur zijn bruidsparen to be van harte welkom in deze waanzinnig mooie locatie aan de Loosdrechtse plassen. Als trouwambtenaar & ceremoniespreker begroet ik jullie heel graag In The View - de ceremonieruimte.  En met veel plezier bied ik jullie inspiratie voor een onvergetelijke trouwceremonie. LoveSounds laat daarbij ook van zich horen. Kom het beleven en geniet!

Foto: Corrine Ponsen

 

Trouw Buitengewoon lid vakjury Zankyou International Wedding Awards 2018

Trouw Buitengewoon lid vakjury ZIWA Awards 2018

De verkiezing van de ZIWA 2018 Awards (Zankyou International Wedding Awards) draait op volle toeren. Deze derde editie van de ZIWA Awards wordt georganiseerd in alle landen waar Zankyou actief is.

TROUW BUITENGEWOON is lid van de nationale vakjury, die de landelijke winnaars kiest. Winnaars van deze belangrijke internationale prijzen zijn de beste professionals in de trouwindustrie wereldwijd. Zij worden gekozen door het publiek, leveranciers uit de trouwindustrie en de vakjury.
Bruidsparen kunnen hier hun stem uitbrengen: https://zankyou.typeform.com/to/tfp2Ku
Stemmen kan tot 27 september aanstaande!

 

Trouw Buitengewoon in de zevende hemel

Trouw Buitengewoon in de zevende hemel

Aanstaande zondag, 23 september, ben ik als zelfstandig trouwambtenaar/ceremoniespreker van TROUW BUITENGEWOON aanwezig bij Finley Het Witte Huis in Loosdrecht. In The View, met uitzicht op de Loosdrechtse plassen, waan je je écht in de zevende hemel. De trouwceremonie van jullie dromen, in deze droomlocatie. - zien jullie het voor je? Ik inspireer jullie met veel plezier! Graag ontmoet ik jullie aanstaande zondag, tussen 11:00 en 16:00 uur. Van harte welkom in de zevende hemel!

 

Dikke 10 voor Trouw Buitengewoon!

 

Dikke 10 voor Trouw Buitengewoon op The Perfect Wedding

The Perfect Wedding is dé toonaangevende trouwwebsite in Nederland. Een échte aanrader als je trouwplannen hebt. Je vindt er de leukste trouwleveranciers (Trouw Buitengewoon!), tips, nieuwtjes, handige planningtools, special deals. Sinds een kleine drie maanden sta ik erop. Zeventien bruidsparen hebben mij tot nu toe beoordeeld. En zij geven mij een 10! Zó gaaf, ik trakteer mezelf op een boeket zonnebloemen!

 

 

Enorme drive

Enorme drive en liefde voor het vak én in perfect Engels

Wat een fijne reactie van Christel en Mark op The Perfect Wedding:
"Marijke is absoluut uniek. Niet alleen heeft ze veel kennis van zaken waardoor je je meteen in goede handen voelt, ze heeft ook een enorme drive en liefde voor haar vak: mensen een prachtige huwelijksdag bezorgen! Alle communicatie verliep via skype en email omdat wij in het buitenland wonen, helemaal probleemloos. Zij heeft onze ceremonie in perfect Engels verzorgd, met grote aandacht voor details en onze wensen. Samen met onze gasten hebben wij enorm van de ceremonie genoten. Dank je wel voor onze prachtige dag Marijke!"

 

Trouw Buitengewoon nu ook op The Perfect Wedding

 

Trouw Buitengewoon nu ook op The Perfect Wedding

Trouw Buitengewoon nu ook duidelijk aanwezig op The Perfect Wedding, dé plek waar je de leukste trouwleveranciers vindt! Ook vind je er inspiratie voor je trouwdag, toffe ideeën, de laatste trends, handige planningtools én special deals. In dit filmpje vertel ik zelf het leuke nieuws: https://youtu.be/x-YLYbTneCA

 

Top 10

TROUW BUITENGEWOON IN TOP 10 BESTE TROUWAMBTENAREN

De trouwsite Zankyou.nl heeft Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon uitgeroepen tot één van de tien beste trouwambtenaren van Zuid-Holland. Wat een buitengewoon heerlijk begin van 2018!

‘Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon staat voor kwaliteit en levert puur maatwerk. Samen met bruidsparen creëert zij de trouwceremonie van hun dromen – een persoonlijk, intens en buitengewoon evenement ‘op maat’.  Elk bruidspaar is onvoorwaardelijk verzekerd van haar volledige inzet en betrokkenheid. Marijke’s aanpak is verfrissend, liefdevol en dynamisch, zij geeft het allerbeste van zichzelf. Met de focus op het bruidspaar als stralend middelpunt. En op een ontspannen trouwceremonie met humor, interactie, diepgang, plezier, intensiteit, verrassing en emotie. Een onvergetelijke, intense belevenis. Voor het bruidspaar én hun gasten. Daar stáát Marijke voor!’

Zankyou is een toffe trouwsite, waar je bijvoorbeeld gratis je eigen trouwsite kunt maken. Maar dat niet alleen, je vindt er nog veel meer! https://www.zankyou.nl/f/trouw-buitengewoon-585895

Paradijsje in hartje Nederland

Zondag 15 april – Open Toptrouwlocatie Route. Wat heb ik ontzettend leuke gesprekken mogen voeren met bruidsparen to be bij Beachclub Down Under in Nieuwegein. Wát een top trouwlocatie - een paradijsje! Geweldige crew – uiterst vriendelijk en zeer klantgericht. En de keuken: topkwaliteit!
De hele dag was ik daar als trouwambtenaar van Trouw Buitengewoon om bruidsparen te inspireren. Zó veel pure liefde gevoeld en gezien. Heerlijk! Ik heb écht het allermooiste vak dat er bestaat!
Vertel eens: hoe dromen jullie je trouwceremonie? Zullen we jullie dromen samen waarmaken? Met veel liefde, plezier en trouwvakvrouwschap!

 

Zondag 15 april

Zondag 15 april 2018: Open Toptrouwlocatieroute

DOWN UNDER en TROUW BUITENGEWOON doen mee!

Bij beachclub Down Under in Nieuwegein kan je op het strand trouwen. Stel je voor: je JA-woord geven met je voetjes in het zand en uitzicht over het water. Ja, dromen bestaan écht! Hoe dromen jullie je trouwceremonie? Trouwambtenaar/ceremoniespreker Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon geeft jullie graag tips en inspireert jullie met veel plezier.

Down Under en Marijke Kunkeler staan aanstaande zondag voor jullie klaar van 11:00 – 16:00 uur. Jullie zijn van harte welkom om deze unieke trouwlocatie te bezichtigen.

 

Styled shoot

Styled shoot: spring is in the air!

De Philips Fruittuin in Eindhoven was in de lente van vorig jaar het prachtige decor voor deze styled shoot: landelijk met een knipoog naar het festivalthema. Marlou Visser van Table 4 You organiseerde de shoot. Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon werkte eraan mee, evenals een aantal andere leveranciers - de beste uit de trouwbranche. Marijke sprak ook de voice over in bij het filmpje.
Inspireren deze heerlijke beelden jullie? Willen jullie ook trouwen op een mooie buitenlocatie? Wat komt daarbij kijken? En hoe regel je dat allemaal? Neem gerust contact op met Marijke. Zij wijst jullie de weg en denkt met jullie mee – met liefde en plezier!

De foto’s van Natalja Fotografie vind je hier: https://www.zankyou.nl.
En hier kan je het filmpje van State of Dreaming bekijken: https://youtube.com

 

Het mooiste vak

Het mooiste vak dat er bestaat

TROUWEN.BLOG heeft mij geïnterviewd over mijn vak, het mooiste vak dat er bestaat. En over de manier waarop ik als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker wezenlijk het verschil maak voor bruidsparen.
Trouwen.blog inspireert, informeert en adviseert op het gebied van trouwen. Veel leesplezier! https://www.trouwen.blog/t…/trouwambtenaar-marijke-kunkeler/

 

 

Trouwen in gemeenschap van goederen

Het wordt goedkoper om in algehele gemeenschap van goederen te trouwen. Nu moeten mensen deze keuze nog bij een notaris laten vastleggen, maar van die verplichting wil minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) af. Een verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand moet dan voldoende zijn.
Sinds begin dit jaar is beperkte gemeenschap van goederen de norm bij nieuwe huwelijken. Mensen delen daardoor niet langer elkaars eigendommen en schulden als ze trouwen. Om toch alles met elkaar te delen, moeten stellen naar de notaris om dat in huwelijkse voorwaarden te laten vastleggen. Daar wil Dekker met een wetsvoorstel dat hij maandag 5 maart aanstaande indient een einde aan maken. In de plannen wordt de notaris geheel buiten dit proces gehouden.
Tot de dag voor het huwelijk kunnen stellen dan hun voorkeur opgeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit kan zowel op papier als digitaal. Voor mensen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen, komt er bovendien een modelverklaring.
Doel van deze maatregel is het voor mensen zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien zijn zij goedkoper uit, omdat de notariskosten vervallen. Dat scheelt honderden euro's. De maatregel geldt ook voor mensen die een geregistreerd partnerschap aangaan. Heeft één van de partners (of hebben beiden) een eigen bedrijf, dan is het echter toch raadzaam om een notaris te raadplegen. 

Getuigen

Wie vragen jullie als getuigen?

En wat is hun officiële rol?

Mensen vinden het heel speciaal en een eer om als getuige te worden gevraagd. En dat is het natuurlijk! Want in feite zeggen zij hiermee dat zij achter jullie huwelijk staan en ermee instemmen. Ook als bruidspaar ken je veel waarde toe aan je getuigen. Daarom kiezen jullie je getuigen natuurlijk heel bewust.

In Nederland is het aantal getuigen wettelijk bepaald: er moeten minimaal twee en er mogen maximaal vier getuigen aanwezig zijn bij de huwelijksvoltrekking. In het buitenland kunnen andere regels gelden. Bruid en bruidegom kiezen over het algemeen hun ‘eigen’ getuigen, maar in feite fungeren de getuigen voor het bruidspaar als eenheid. Natuurlijk kiezen jullie mensen die belangrijk of speciaal zijn in je leven, mensen met wie je je verbonden voelt, die dichtbij jullie staan - familie, goede vrienden. Alles kan. Wie dat zijn, is niet aan wettelijke regels gebonden. Behalve dan dat jullie getuigen meerderjarig moeten zijn, volgens hun eigen nationaliteit. In Nederland ben je op je 18e meerderjarig. In Suriname bijvoorbeeld ben je meerderjarig als je 21 jaar bent, maar in Turkije ben je dat al op 17-jarige leeftijd. Getuigen mogen een andere nationaliteit hebben dan de Nederlandse. Verder moeten getuigen een geldig ID-bewijs hebben.

Handig om te weten: getuigen moeten door het bruidspaar worden opgegeven bij trouwgemeente. Dat kan al bij de melding van voorgenomen huwelijk, maar ook later. ‘Vroeger’ heette dat: de ondertrouw. De melding van voorgenomen huwelijk kan je vanaf één jaar tot twee weken vóór de huwelijksdatum doen. Digitaal of aan het loket: dat verschilt per gemeente. Informeer daar dus naar bij de trouwgemeente.

De rol van de getuigen volgens de wet

Wisten jullie dat de rol van de getuigen bij een huwelijk volgens de wet puur praktisch is? Officieel is de rol van de getuigen namelijk het waarborgen van de openbaarheid van het huwelijk. Ook zien de getuigen erop toe dat het het bruidspaar luid en duidelijk het ja-woord uitspreekt cq een positief antwoord geeft op de vraag van de trouwambtenaar:
‘Neem jij……… (naam) aan tot jouw wettige echtgenoot/echtgenote ……… (naam) en beloof je getrouw alle plichten te zullen vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt. Wat is daarop jouw antwoord?’
Verder zien de getuigen erop toe dat het huwelijk niet onder dwang plaatsvindt. Als bewijs zetten zij hun handtekening op de huwelijksakte. En zo wordt het huwelijk rechtsgeldig. Dat is dus een pittige verantwoordelijkheid.

Verrassing voor oma!


Dat je voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking de getuigen kenbaar moet maken aan de gemeente wordt héél soms wel eens vergeten. Zo verraste een jong bruidspaar oma (en mij) tijdens de ceremonie met de mededeling: Oma, jij bent ook onze getuige. Heel leuk bedoeld natuurlijk, maar zó werkt het niet. Het lieve mens viel zowat van haar stoel. En ik moest even snel nadenken, want oma’s naam stond natuurlijk niet op de huwelijksakte. Gelukkig had oma een ID-bewijs bij zich. Én was de afdeling Burgerzaken ter plekke zo flexibel en vriendelijk om à la minute een nieuwe akte op te maken. Eind goed, al goed, maar het was wél even schrikken! Het bruidspaar én oma zullen deze trouwdag ongetwijfeld niet snel vergeten.

Valentijn

Waar komt Valentijnsdag vandaan?

Wist je dat Valentijnsdag niet door een stel winkeliers is bedacht? Van oorsprong is het een Romeins vruchtbaarheidsfeest: Lupercalia, ter ere van de Romeinse god Lupercus. Naakte mannen slachtten een dier, vilden het en sloegen een maagd met de huid. Daarna volgde een heel gezellig onderonsje.
Hoe ga jij je allerliefste verrassen? Idee: ga samen naar de plek gaan waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of voor het eerst hebben gezoend. Neem een kleine fles champagne mee. Geniet!

 

Puur genieten

PUUR genieten

Het was een komen en gaan van bruidsparen to be, zaterdag 3 februari jl. bij de Open Trouwlocatiedag van PUUR! In Geertruidenberg. De liefde zó voelbaar. Héérlijk om hun ogen te zien glanzen als ze elkaar aankeken en een bruid dolenthousiast te horen vertellen over zijn huwelijksaanzoek! En om met ze mee te denken: hoe zouden jullie je droomceremonie willen vormgeven? Hoe kunnen ze de kinderen bijvoorbeeld bij hun ceremonie betrekken? 
Voor ieder bruidpaar ziet de trouwceremonie er natuurlijk anders uit, ieder bruidspaar is immers uniek.


Voor veel bruidsparen ging een wereld open. Niet verwonderlijk natuurlijk: ik mag héél vaak trouwen - zij doen het maar één keer. Gewéldig om ze alvast een beetje op weg te helpen met mijn tips, kennis en ervaring. Mijn hart heeft in ieder geval heel wat sprongetjes gemaakt! Ik heb écht het allerleukste vak ter wereld!

 

Zaterdag 3 februari

Zaterdag 3 februari: Trouw Buitengewoon en Puur!

PUUR! Achter de Markt in Geertruidenberg opent zaterdag 3 februari gastvrij haar deuren voor bruidsparen to be. Van 11:00 – 16:00 uur zijn jullie van harte welkom om deze prachtige trouwlocatie te bezichtigen. Marijke Kunkeler van Trouw Buitengewoon is de hele dag aanwezig. Zij inpireert julllie met plezier rond jullie persoonlijke trouwceremonie - het belangrijkste moment van jullie trouwdag. PUUR MAATWERK! Aanmelden via www.hierlocaties.nl
PUUR! Achter de Markt is geheel ingericht als trouwlocatie. Zo proeven jullie de sfeer en krijgen jullie een helder beeld van de mogelijkheden. Van officiële ceremonie tot en met feest: alles kan bij PUUR! Bovendien zijn er leuke prijzen te winnen. Hoofdprijs is de gratis trouwlocatie! Dus kom op 3 februari inspiratie opdoen voor jullie Grote Dag. Jullie zijn van harte welkom!

 

Trouwen vanaf 2018: minder delen als basis

Trouwen vanaf 2018: minder delen als basis

Sinds 1 januari 2018 zijn de nieuwe huwelijksvermogensregels van kracht. De algehele gemeenschap van goederen is vanaf dat moment verleden tijd. De beperkte gemeenschap van goederen is daarvoor in de plaats gekomen. Partners die na 1 januari 2018 trouwen (of hun partnerschap laten registreren) en geen huwelijkse voorwaarden laten vastleggen bij een notaris, trouwen automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Mochten partners onverhoopt scheiden, dan wordt er minder met elkaar gedeeld.
In dit korte filmpje wordt uitgelegd hoe dat er financieel uitziet. Met dank aan netwerknotarissen.nl