Rianne vond Sven véél leuker…

In Tanzania ging Sven op zijn knieën voor Rianne, op één van de eerste dagen van hun vakantie. Op weg naar een eilandje, in een houten bootje dat meer weg had van een vlot. De golven lieten het bootje woest dobberen op de azuurblauwe zee, maar Sven liet zich niet uit het veld slaan, of - beter gezegd - uit de boot gooien. Zelfs niet toen de ‘schipper’ niet reageerde op zijn vraag of hij even wilde stoppen… Sven’s spectaculaire aanzoek oogstte dan ook een volmondig JA! Zeven maanden later stapten ze weer in de boot. Deze keer in de huwelijksboot - een stúk stabieler. Ze zijn voor elkaar gemaakt, deze twee prachtige mensen! Jeugdliefde – piepjong toen ze elkaar leerden kennen. Zij was 14, hij 16 jaar.
We schrijven voorjaar 2007. Het décor: een gezellig bruin café in het centrum van het dorp waar ze allebei woonden en nu nog steeds wonen. Voor Rianne haar allereerste kroegbezoek, samen met een vriendin – met goedvinden van haar ouders. Ja, dat kon toen nog – nu kom je er niet in als je 14 bent! Twee knappe meiden, lang blond haar – niet te missen! Sven zat aan de bar, samen met zijn vriend Vincent. De heren tosten erom: wie stapt er op Rianne af? Vincent won, maar al snel bleek dat liefde zich niet laat dwingen. Bye bye Vincent! Rianne vond Sven véél leuker – hartstikke stoer en knap, ze kreeg het al warm als ze naar hem keek. Sven verdronk in Rianne’s blauwe ogen. Die lieve blik en haar sproetjes - woest aantrekkelijk! Toen en daar werd het zaadje geplant voor een mooie vriendschap. Gelukkig heel snel kiemend zaad… Niet lang daarna tijdens een uitlaatrondje met Sven’s honden – op een bankje langs de rivier: de eerste kus. Vriendschap werd verliefdheid. Vanaf dat moment hadden ze verkering – de vlam sloeg compleet in de pan, geen houden aan! Onafscheidelijk was het tweetal – samen naar huis fietsen na school, schoolverslagen maken, elkaar met huiswerk helpen. Hun eerste baantjes, alles maakten ze samen mee. En ze hadden het zó ontzettend naar hun zin samen! Logeerpartijtjes over-en-weer, ze moésten bij elkaar zijn, ook al vonden hun ouders de weekends wel genoeg. Want ja, doordeweeks moesten ze toch echt hun aandacht bij school houden… En dat deden ze keurig, terwijl ze ook heerlijk buiten de lijntjes kleurden… Stiekem slapen in de speedboot op het pad bij het huis Sven’s ouders. Onder het zeil liggend hoorden ze zijn ouders met de honden langskomen. Zelfs de honden hadden niets in de gaten...

Klef stelletje

‘Samen’ is echt hun sleutelwoord. Samen zijn ze opgegroeid, volwassen geworden. Als mens hebben zij zich ieder individueel ontwikkeld, terwijl ze  tegelijkertijd naar elkaar toegroeiden. Maatjes, heerlijk zichzelf zijn ze bij elkaar. Haarfijn voelen ze elkaar aan, zó met elkaar verweven. Qua persoonlijkheden heel verschillend, elkaars tegenpolen. Rianne maakt zich snel zorgen en bij Sven komt alles goed. Ze vullen elkaar aan, dezelfde soort humor - samen lekker gek. Een klef stelletje zijn ze bepaald niet, ze gunnen elkaar de wereld, geven elkaar ruimte om hun eigen ding te doen. Ieder heeft zijn eigen vrienden/vriendinnen. Daarnaaast hebben ze een gezamenlijke vriendengroep, ontstaan toen ze verkering kregen. In de loop der tijd kwamen er partners bij en groeide de vriendengroep. Er ontstond zelfs een serieuze liefdesrelatie tussen een vriend van Sven en een vriendin van Rianne. Hoe mooi is dat? Rianne en Sven vieren het leven, samen én met hun vrienden. Feestjes en uitsapjes staan nu op een iets lager pitje: sinds 7 maanden zijn ze de trotse ouders van Liv - hun prachtige dochter!
Natúúrlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Meningsverschillen zijn er ook - net als in iedere relatie, maar die worden uitgepraat. Hun stelregel: niemand gaat boos de deur uit. Hun basis is ijzersterk: diepe vriendschap en onvoorwaardelijke liefde. Bijna 2 jaar geleden bezegelden ze hun liefde officieel. Samen creëerden wij hun persoonlijke trouwceremonie. Hun review lees je hier (even naar beneden scrollen).

Hebben jullie trouwplannen? Huur je eigen trouwambtenaar in! Bel of mail mij voor een vrijblijvende kennismaking.