Een nieuwe datum - najaar 2020?

Een nieuwe datum voor jullie huwelijk: najaar 2020?

Hebben jullie besloten om je huwelijk uit te stellen onder druk van de coronacrisis? Dat was een hele stap. Waarschijnlijk waren jullie al een flink eind op weg met de voorbereidingen. Misschien zelfs al helemaal klaar voor jullie Grote Dag. Een pijnlijk, maar heel wijs besluit - wég met alle onzekerheid en stress.

Nu de druk van de ketel is, kunnen juilie weer gaan genieten van de weg naar jullie Grote Dag! Een nieuwe datum - najaar 2020? Daar hebben jullie tot nu toe waarschijnlijk niet over nagedacht. Trouwen in het najaar: om jullie op weg te helpen, heb ik een aantal ins & outs op een rij gezet.

Allereerst een praktisch punt: willen jullie doorschuiven naar komend najaar, dan adviseer ik met nadruk om dat héél snel te regelen met jullie leveranciers. Uiteraard zijn jullie niet de enigen. Grote drukte dus te verwachten op de populaire dagen, vrijdag en zaterdag. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk en snel voor alle betrokken partijen.

Tip: kijk ook naar een midweekse dag of een zondag. Qua beschikbaarheid bieden jullie leveranciers nu nog mogelijkheden op deze dagen. Allemaal gaan we er vól voor om jullie droombruiloft waar te maken.

Er is trouwens nóg een leverancier, waar je wellicht niet meteen aan denkt: de notaris. Trouwen houdt onder andere de belofte in om voor elkaar te zorgen. Doordat jullie je huwelijk noodgedwongen moeten uitstellen, heb je elkaar die belofte nog niet officieel kunnen doen. Terwijl jullie dat natuurlijk wél graag willen. De oplossing: een samenlevingsovereenkomst - mochten jullie die niet hebben. Stel dat er onverhoopt iets gebeurt voordat jullie trouwen, dan heb je deze belofte in ieder geval vastgelegd!
Dus toevoegen aan je actielijst: afspraak maken met een notaris.

Najaar 2020

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en voordelen. Trouw je in het najaar, dan weet je zeker dat de zon geen spelbreker zal zijn – geen bizar hoge temperaturen én geen kans op verbranden. Zonnebrand smeren hoeft dus niet. In oktober kan het nog heel aangenaam weer zijn – zonnig en niet koud. Maar ja, garanties zijn er uiteraard niet. Natuurlijk heb je kans op regen en wind. Maar wanneer is die kans er niet in Nederland? De locatie die jullie nu hebben geboekt voor jullie zomerhuwelijk biedt waarschijnlijk de mogelijkheid om binnen én buiten te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie binnen en toost en taart lekker buiten, in de tuin, op het terras of de binnenplaats. Is het warm genoeg om een gedeelte van jullie dag buiten te zijn, zorg dan voor dekentjes zodat jullie gasten het niet koud krijgen als het tóch wat frisser wordt. Voor jou, bruid: jouw zomerse bruidsjurk kan je natuurlijk ‘herfst proof’ maken met een bijpassend jasje, een bolero of omslagdoek. Jouw leverancier kan je daarbij ongetwijfeld helpen. Of een stoer biker jack, als dat bij je past. 

De natuur is prachtig In het najaar, met rijk geschakeerde kleuren – diverse tinten rood, geel, oranje, bruin. Gloedvolle tinten, kleuren die zorgen voor een warme, romantische sfeer. In je bruidsboeket en in de styling kan je ze prachtig laten terugkomen. Denk wat styling betreft bijvoorbeeld aan kleurrijke herfstbladeren op de tafels en bij je gastenboek, bloemdecoraties in herfstkleuren. En natuurlijk kaarsen, veel kaarsen. Ook die zorgen voor een romantische, intieme sfeer.

Fantastisch decor

Voor jullie foto’s en eventueel video zorgt een bosrijke omgeving met zijn rijke kleurschakering voor een fantastisch decor. Perfect voor jullie reportage in combinatie met het warme herfstlicht. Van te fel zonlicht hebben jullie fotograaf en videograaf in het najaar geen last. Over licht gesproken: omdat het eerder donker wordt, is er de mogelijkheid om sprookjesachtige foto’s te maken met de ondergaande zon. Goed om rekening mee te houden voor jullie fotoshoot.

Fijn voor jullie gastenlijst: het najaar is geen vakantietijd. Geen gepuzzel dus wie er dan met vakantie is! De kans is groot dat jullie gasten jullie Grote Dag zonder enig probleem kunnen meevieren. En – last but not least – het culinaire aspect. Wat vinden jullie van een heerlijk herfstbuffet met pompoensoep, paddestoelen, wildgerechten, stoofpotjes (én natuurlijk stoofpeertjes) en geglaceerde appeltjes? Een lust voor het oog én de tong! En niet te vergeten: jullie bruidstaart - in najaarsthema? Samen met jullie leverancier ontwerpen jullie 'm!

Tot zover het najaar. In mijn volgende artikel focus ik op trouwen in de winter. Lieve mensen, stay safe, stay tuned! Let love rule!

Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!