Ja! Maar wat beloof je nu eigenlijk?

Jullie Grote Dag is aangebroken. Het is zo ver - jullie gaan trouwen, officieel voor de wet JA tegen elkaar zeggen. Volgens artikel 81 van het Burgerlijk Wetboek, deel 1 - doe je elkaar dan bepaalde beloftes. Hier komen ze op neer, in begrijpelijke taal. Je belooft elkaar trouw, liefde en vriendschap. En je belooft voor elkaar te zorgen, elkaar te beschermen, te respecteren en lief te hebben, elkaar hulp en bijstand te bieden. En om goede ouders te zijn voor jullie kinderen. In goede tijden en ook als het wat minder goed gaat. Altijd en overal.

De taal van je hart

Wat wil je elkaar nu écht beloven, vanuit je hart? De taal van je hart - hoe mooi is het om daar woorden aan te geven? Trouwbeloften, oftewel VOWS. Bijvoorbeeld: waarom wil jij je leven voor altijd delen met jouw allerliefste, waarom is een leven zonder hem of haar geen leven? Waarom is de ander alles wat jij ooit nodig zult hebben? Waarom is die ander zo speciaal voor jou, waarom is hij dé man/vrouw van jouw leven? Wanneer wist je dat zo zeker? Hoe haalt hij/zij het beste in jou naar boven? Wat wil jij de ander beloven in jullie huwelijk?

Hulp nodig? Met veel plezier inspireer ik jullie bij het schrijven van je trouwbeloften. En vind je het té spannend om die beloften zelf uit te spreken, dan verwoord ik ze met liefde voor jullie. Dat kan op diverse originele manieren – daar komen we wel uit.

Meer weten? Vrijblijvend kennismaken? Neem gerust contact met mij op!