Niet op Valentijnsdag!

Op Valentijnsdag zou hij het beslist niet doen, dat lag teveel voor de hand. Dus deed Jeroen zijn verrassende huwelijksaanzoek de dag daarvóór. Op de eerste dag van een verrassingstripje naar Winterberg, want: beiden fervent wintersportliefhebbers. Minutieus bereidde hij thuis zijn plan voor – nee, hij ging niet over één nacht ijs! Op een bergtop met adembenemend uitzicht zou hij op zijn knie gaan voor Maaike, zijn grote liefde. De weg naar de top bleek pittig, maar gelukkig leidde het zorgvuldig uitgestippelde pad langs een gezelllige aprés ski bar, waar het op dat moment happy hour was. Top, dát kwam mooi uit! Maaike genoot met volle teugen – geen haast. Ja, lekker nóg een cocktail, nog even naar het toilet. Jeroen kreeg het ondertussen toch wel benauwd.
Verder op weg naar de top. Maar wat bleek? De piste liep dwars over de weg heen! En dát stond dus niet op de kaart. Jeroen liet zich niet uit het veld slaan, voor Maaike was geen berg hem te hoog. Twee maal linksom is ook rechtsom, nietwaar? Uiteindelijk kwamen de tortelduifjes uit op een waanzinnig mooi plekje aan de bosrand. Ademloos keek Maaike om zich heen: wat is het hier mooi hè? Terwijl zij zich omdraaide, ging Jeroen razendsnel op zijn knie. Superverrast was Maaike, maar zij twijfelde geen seconde. Zéker niet toen zij die schitterende verlovingsring zag – precies zoals zij ‘m een keer gekscherend aan Jeroen had beschreven. Een ring waarmee hij haar helemaal omver zou blazen, met blauwe steen en diamanten. Dán zou ze JA zeggen! En zo geschiedde.

Vorig jaar mocht ik hun huwelijk voltrekken, op 14 juni - middenin Corona-tijd. In de sprookjesachtig mooie tuin van Maaike’s ouders. Precies 7 jaar nadat hun liefdesrelatie begon. Hún datum en die lieten zij zich niet ontnemen. Die dag kwam de regen in het hele land met bakken uit de hemel, behalve in Houten. Onder de stralende zon spraken Jeroen en Maaike luid en duidelijk hun JA uit, omgeven door hun allerliefste mensen. Less is more - hun gote dag overtrof hun stoutste dromen. Saillant detail: in Maaike’s trouwring geen datum, maar de coördinaten van de plek waar Jeroen voor haar op zijn knie ging! Hier lees je hun review - even naar beneden scrollen: Bepaald geen liefde op het eerste gezicht.