Kerstmis. Huwelijksaanzoek?

Ga jij jouw grote liefde de komende kerstdagen het allermooiste cadeau geven en haar of hem ten huwelijk vragen? Of op oudejaarsavond? Gewéldig! Een beetje spannend ook natuurlijk - hoe vlieg ik het aan? En waar ga ik het doen? vraag je je nu misschien af. Doe wat je hart je ingeeft. Eigenlijk maakt het allemaal niet uit – dé vraag stellen aan je allerliefste is het enige dat telt. Én natuurlijk haar/zijn antwoord! Hoe je het ook doet, maak er iets moois van. En geniet samen van dit magische moment!

EEN PAAR IDEEËEN

Kan je tóch wel wat inspiratie gebruiken? Ik geef je graag een paar ideeën - om je op weg te helpen. Wat vind je van een prikkelend menu voor een romantisch diner bij kaarslicht? Bedenk voor de verschillende gerechten namen die bijvoorbeeld herinneren aan iets heel leuks, dat jullie samen hebben beleefd. Of namen die jouw gevoelens voor je liefste verwoorden. Ben je niet zo’n getalenteerd kok, schakel dan een goede cateraar in. Bedenk samen met de cateraar een diner waarmee jij je liefste verrast en verwent! Inclusief speciale, bijbehorende wijnen natuurlijk.
Heel belangrijk: dek de tafel met liefde en aandacht. Zet veel kaarsen neer, zodat je verder geen licht nodig hebt. Strooi bloemen en/of bloemblaadjes op de tafel. En jullie favoriete muziek – die hoort er natuurlijk ook bij. Open haard? Steek ‘m dan bijtijds aan. Leg een lekker zacht schapenvachtje of een comfortabele deken neer vóór de open haard… Een fijne aanloop naar een huwelijksaanzoek!

SPROOKJESACHTIGE RIT

Een ander decor: de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet, of voor het eerst hebben gekust. In je rugzak natuurlijk dé ring, kleedje om op te zitten, champagne, twee flûtes.
Nóg een idee: een winterse picknick op een mooi plekje in het bos. Sfeervol én een beetje avontuurlijk. Neem ook dekentjes mee, zodat jij en je liefste lekker warm blijven. Vooraf gegaan door een sprookjesachtige rit met koets en paarden. Zie je het voor je? Even googelen!

TIP: vraag haar of zijn vader (of ouders) eerst om de hand van je geliefde. Dat getuigt van respect én het is super romantisch. Maar dat niet alleen: het komt de relatie met je schoonouders beslist ten goede. Een win-win dus!

TROUWEN IN 2021?

Willen jullie in 2021 trouwen? Mijn agenda biedt nu nog mogelijkheden om de ceremonie van jullie dromen te creëren. Maar wacht niet te lang. Vol is vol!

Van harte wens ik jullie alvast buitengewoon liefdevolle kerstdagen en een Coronavrij, blij en gelukkig 2021!