Ondertrouw is nu: melding voorgenomen huwelijk

‘Mijn verloofde’ - wat klinkt dat tof hè, daar gaat je hart toch sneller bij kloppen? Zijn jullie lekker bezig met het plannen van je huwelijk? Al een datum geprikt? Locatie van je dromen gevonden, bezig met kijken naar je eigen trouwambtenaar? Geniet samen van de aanloop naar jullie Grote Dag!
De ‘Melding van voorgenomen huwelijk’. ‘Vroeger’ (tot najaar 2015) heette dat: ondertrouw. Die Melding doe je bij jullie trouwgemeente. Dat kan vanaf een jaar tot uiterlijk twee weken vóór jullie trouwdatum. Bij een aantal gemeenten kan dat digitaal, maar dat is niet overal zo. Check dus altijd de website van jullie trouwgemeente! Weten jullie op het moment van de Melding al wie jullie getuigen zijn, dan kan je die meteen opgeven. Later kan ook, als jullie dat nu nog niet weten. Zowel van jullie tweetjes als van jullie getuigen vraagt de trouwgemeente om ID-bewijzen.
Ik adviseer om de Melding van voorgenomen huwelijk minimaal zes maanden vóór jullie huwelijk te doen als
- één van jullie in het buitenland is geboren of als
- één van jullie niet de Nederlandse nationaliteit heeft of als
- een vorig huwelijk in het buitenland is ontbonden.
Is dit bij jullie van toepassing? Informeer dan vroegtijdig bij de trouwgemeente naar de documenten die jullie moeten aanleveren. Het kan namelijk best een tijdje duren voordat bepaalde documenten uit het buitenland in je bezit zijn.

2022 - onwijs druk trouwjaar

Plannen om in 2022 te trouwen? Wacht dan niet te lang met het kiezen van jullie leveranciers - 2022 belooft namelijk een onwijs druk trouwjaar te worden! Kennismaken? Dat doen we gratis, via een video call. Neem snel contact met mij op, ik verheug me erop jullie te ‘ontmoeten’!

! De foto laat m/v zien, maar trouwen gaat over álle mensen. Lees hier dus ook m/m en v/v!