Meteen wist hij: zij ís het!

Flirten, uitgebreid aan elkaar snuffelen, aftasten, járenlang verkering… al deze fases hebben Rini en Paula overgeslagen. In zijn rijkste vorm sloeg de liefde toe, als een donderslag bij heldere hemel!
Dat ze zouden trouwen, stond als een paal boven water. Dat wisten ze heel snel, al drie weken na hun kennismaking. Herkenning over-en-weer. Wij zijn voor elkaar bestemd, wisten Rini en Paula intuïtief. Als een vogel die zijn instinct volgt en ‘s winters naar het Zuiden vliegt om te overwinteren. Hun interne kompas wees hen de weg.
Het décor: een Haags ziekenhuis - 1 oktober 2018, Paula’s eerste werkdag. ‘Wow’, dacht Rini toen Paula de koffiekamer binnenkwam. ‘Dát is een mooie vrouw! Wat een energie straalt ze uit en wat een enthousiasme!’ Hij was op slag verliefd, tot over z’n oren – helemaal hoteldebotel. Zij ís het, wist hij meteen.
Paula was volledig gefocust op haar werk – zzp-er en haar allereerste échte opdracht, spannend! Desondanks viel Rini haar wél op, zij merkte dat hij haar leuk vond. Zij schonk er weinig aandacht aan, want ja - haar eerste serieuze opdracht hè? Plus: ze vond hem wel wat bijdehand…

Ze raakten aan de praat, Rini maakte grapjes. Hij intrigeerde haar… Toen ze hem nakeek terwijl hij de gang in liep, viel zijn manier van lopen haar op – zijn tred, zijn benen. Zó’n sexy walk, woest aantrekkelijk! De twee daarop volgende weken bleef Rini in haar gedachten rondspoken. Daarna zouden zij elkaar weer zien, tijdens de nachtdienst. Paula betrapte zichzelf erop dat ze zich verheugde op hun weerzien. Ze was ook een beetje zenuwachtig… Ze botsten tegen elkaar aan – Paula, met koffie in haar hand. ‘Goedemorgen’, reageerde Rini geamuseerd. Aan het eind van haar dienst wilde ze niet naar huis. En toen besefte zij dat ze verliefd was. Van haar kruin tot haar tenen. Slapen na haar nachtdienst is normaliter een must, dat weet iedereen. Maar nu - slapen? Ho maar! Geen tijd, zij moest met Rini appen. Nog nooit had een man haar zó verrast!

Grote zak chips en een Snickers

Hun eerste échte date: samen koken, bij Rini thuis. Paula had een tas vol boodschappen gehaald, maar van koken kwam hélemaal niets terecht. Praten, praten, praten en nog eens praten. Over dromen en realistische ideeën. En: de eerste kus. Ook dát! Vervuld van liefde, met haar hoofd in de wolken, maar… rammelend van de honger reed zij naar huis. Dus: langs het tankstation om een grote zak chips te halen én een Snickers-reep. Waarmee het overtuigend bewijs is geleverd dat je van lucht en liefde alleen niet kunt leven!
Rini is niet op zijn knie gegaan voor Paula. Overigens: Paula ook niet voor Rini. ‘Zullen we het maar gewoon doen?’ zeiden ze een half jaar later tegen elkaar, wandelend in de Oostenrijkse bergen. We schrijven inmiddels maart 2019, het pre-covidium tijdperk. Op 1 juni 2020 zouden ze trouwen, tweede Pinksterdag. Maar Corona viel ons land binnen. De daarop volgende crisis ontwrichtte alles en iedereen. Ze hadden toen ook helemaal geen tijd om te trouwen. Hun tweede liefde – hun werk, nam hen volledig in beslag. Het werd oktober 2020, gelukkig net vóór de lockdown. In plaats van trouwringen gaven ze elkaar letterlijk de tijd – een prachtig vintage horloge, zo’n 70 jaar oud. Samen vieren ze de tijd. A match made in heaven! Hun review lees je hier.                                                                                              Fotocredits Keep Focused Photography