Trouwen in de winter is magisch en super romantisch!

Trouwen in de winter is magisch en super romantisch!

Makkelijk was het uiteraard niet: het besluit om jullie huwelijk uit te stellen. Maar een wijs besluit is het wél. Weg met alle stress en onzekerheid. Na de teleurstelling weer dóór - met plezier vooruitkijken naar jullie Grote Dag! Willen jullie tóch in 2020 trouwen, dan wordt het óf najaar óf winter. Eerder schreef ik over trouwen in het najaar. Nu de focus op trouwen in de winter.
Met nadruk adviseer ik om op korte termijn in overleg met jullie leveranciers een nieuwe datum te kiezen. Gebruik een datumprikker - dat werkt overzichtelijk en snel voor alle betrokken partijen. Veel bruidsparen verplaatsen nu hun huwelijk naar de maanden augustus tot en met december. Uiteraard zijn de regels van de regering daarbij altijd maatgevend. Op vrijdagen en zaterdagen lopen de agenda’s snel vol. Wees flexibel en denk ook aan trouwen op een woensdag, donderdag of zondag. Waarom niet? Trouwen rond de feestdagen heeft het voordeel dat veel mensen rond die tijd vrij nemen, dus dat komt heel goed uit! Qua beschikbaarheid bieden deze dagen nu nog mogelijkheden bij jullie leveranciers.

Mogelijkheden te over

De winter heeft veel te bieden: romantiek, warmte, gezelligheid, sfeer. Ok, buiten is het koud, het kan regenen en waaien. Maar regenen en waaien kan het ’s zomers ook.
Stel je dit scenario voor: vuurkorven en fakkels markeren het toegangspad naar jullie locatie en zorgen voor een feeërieke sfeer. De stemming zit er meteen in bij jullie gasten.
Bij hun aankomst worden ze muzikaal onthaald door een stijlvol gekleed muzikaal trio, warm en verrassend. Bijvoorbeeld. Romantiek ten top!
Binnen is het heerlijk warm - een knapperend haardvuur. Of misschien zelfs wel meer open haarden en knapperde haardvuurtjes. En natuurlijk ontelbare kaarsen en lichtjes. Echt heel veel kaarsen en lichtjes. De styling weerspiegelt de wintersfeer: natuurlijke materialen en warme kleuren in combinatie met wit, goud en zilver. En kunstsneeuw en/of (zogenaamde) ijssculpturen. Mogelijkheden te over.
Bij een winterhuwelijk hoort natuurlijk een winterdiner. Jullie locatie of cateraar heeft ongetwijfeld geweldige suggesties. Geurige, rijke soepen, winterse stoof- en stamppotten, crèpes of een chocolade fontein als dessert. Of een winterse barbecue, als jullie het wat gemoedelijker willen.

Programma voor jullie Grote Dag

Het programma voor jullie Grote Dag - daar kunnen jullie nu rustig over nadenken. Geven jullie de kick-off met de ceremonie en jullie volmondig JA, omringd door jullie liefste mensen? Gevolgd door een feestelijke toost en het aansijden van de bruidstaart? Of wordt het een avondceremonie? Organiseer dan bijvoorbeeld een gezelllige spelletjesmidag met jullie daggasten, gevolgd door een winters diner of winter barbecue. Terwijl jullie daggasten aan de koffie zittten, kleden jullie je om. Ondertussen arriveren de avondgasten. En dan - in deze heerlijke sprookjessfeer -  maken jullie je entree. De ceremonie begint, het hoogtepunt van jullie Grote Dag. En al jullie gasten zijn getuigen van het moment waarop jullie luid en duidelijk JA zeggen tegen de liefde van je leven. Hoe mooi is dat? 
Na afloop van jullie cermonie natuurlijk een feestelijke toost met bubbels. Wat vind je ervan om dan ook Glühwein te schenken en warme chocolademelk? Past perfect in het winterthema en gasten die geen alcohol drinken doe je daarmee zéker een plezier. Idee: een hot chocolate bar tijdens jullie feest? Laat je gasten zelf hun chocolade drink samenstellen, met verschillende toppings. Levert ook een stukje entertainment op. Met een daverend feest besluiten jullie dit Grote Feest van de Liefde.

In de tent?

Hadden jullie je zomerhuwelijk gepland in een tent? Dat plan hoeven jullie niet te laten varen, want dat kan ’s winters ook! Jullie tentleverancier kan daar alles over vertellen. Ook over wat daarbij nodig is, zoals verwarming, toiletten en stroomvoorziening. Verlichting is natuurlijk de smaakmaker bij uitstek. Een met lichtslingers gevulde tent, zie je het voor je? Fleece dekentjes in warme kleuren zorgen voor een gezellig accent. Warme dranken en hapjes helpen ook. Buiten zorgen vuurkorven voor een sprookjesachtige sfeer.

Jullie outfits

Een praktisch punt: jullie outfits. Bruid, waarschijnlijk heb jij de bruidsjurk van je dromen al in huis, uitgaande van jullie zomerhuwelijk. Omschakelen naar je winter wedding is qua outfit niet zo ingrijpend. Een bijpassend lekker warm jasje, of misschien zo’n leuke poezelige nep bont stola, of een mooie cape of jas? En natuurlijk geen sandaaltjes maar pumps, bontlaarsjes of stoere sneakers. Lange handschoenen maken het geheel af. Top, een adembenemend geheel! De bruidegom koopt zijn trouwpak meestal niet zo lang voor het huwelijk, dus met wat mazzel kan hij nu kiezen voor een driedelig pak van een fijne warme stof stof. En: een toffe mantel mét bijpassende sjaal en –handschoenen. Kicken!

Fotoshoot

Jullie fotoshoot – ’s winters zijn de dagen korter dan ’s zomers. Jullie fotograaf en videograaf weten dat als de besten, dus zullen jullie je shoot eerder op de dag plannen. Voordeel: de zon schijnt ’s winters minder fel. Dat levert prachtig licht op voor jullie shoot. En geen foto’s met dichtgeknepen ogen van jullie als bruidspaar samen met jullie dierbare gasten! Jullie zullen beslist uit je dak gaan als je het resultaat ziet! Sneeuw zou natuurlijk het perfecte plaatje geven. Maar ja, helaas - ook sneeuw is niet gegarandeerd...

Huwelijksreis

Terwijl het bij ons dus vroeg donker en koud is, plannen jullie natuurlijk je huwelijksreis naar een heerlijk warm land. Je reist dan in het laagseizoen, betaalt niet de hoofdprijs én het is een stuk rustiger qua toeristen!

Last but not least: hebben jullie nu een samenlevingscontract? Zo niet, laat dit dan alsnog opmaken door een notaris. Trouwen houdt immers (onder andere) de belofte in om voor elkaar te zorgen. Doordat jullie je huwelijk noodgedwongen moeten uitstellen, heb je elkaar die belofte nog niet officieel kunnen doen. Terwijl jullie dat natuurlijk wél graag willen. Stel dat er onverhoopt iets gebeurt voordat jullie trouwen, dan heb je deze belofte in ieder geval vastgelegd!

Trouwdag van jullie dromen

Lieve mensen, je ziet – elk nadeel heeft zijn voordeel, om met Johan Cruyff te spreken. Maak er het beste van. Ga weer lekker genieten van het vooruitzicht op jullie trouwdag. Als leveranciers staan wij met liefde voor jullie klaar om de trouwdag van jullie dromen te realiseren. Love rules! Hoe dan ook, samen maken we jullie eigen sprookje waar. Ja, geloof me: sprookjes bestaan écht!
Vragen? Hulp nodig? Ik ben er voor jullie!